Jump to content

erh

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

erh's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. For å gå tilbake til starten av tråden, så fikk jeg uten problemer eller diskusjon registrert et våpen under amnesiet i 2017. Jeg møtte opp med rifla på Grønland og fylle ut skjema og leverte jegerkort, så holdt de den en stund til de hadde klart å sjekke den mot våpenregisteret osv. og så dro jeg ned og hentet den når søknaden var godkjent. Det står en merknad om amnesti 2017 på våpenkortet, men prosessen med å få det til var problemfri.
  2. Sist jeg søkte om jaktvåpen ringte saksbehandleren fra våpenkontoret og ba om at jeg sendte over kopi av dokumentasjon på at jeg sto i jegerregisteret. Grunnen til dette var etter hva hun forklarte at etter at brreg.no innførte elektronisk-ID innlogging for å se opplysningene har ikke lenger våpenkontoret adgang til å lese jegerregisteret.
  3. Er det noen som har kommentert definisjonen av våpen eller skytevåpen? Det ser for meg ut som om definisjonen er skjerpet inn en del, men det er mulig jeg har litt vanskeligheter med å lese så det bra om noen kan korrigere meg om jeg tar feil. 1. "...eller som er laga for å likne på slike gjenstandar." I nåværende lov er definisjonen så vidt jeg kan se begrenset til gjenstander som kan skyte ut noe, eller lett gjøres om til å kunne det. 3. Våpendel. Her ser det ut som om definisjon av våpendel utvidet betydelig, og bestemmelser for hva som er løyvepliktig bestemmes i forskrift. Nåværende våpenlov har også unntak for våpen over en viss alder, videreføres dette eller blir nå alle våpen uansett alder søknads- og registreringspliktige?
  4. Hvorfor ikke?: https://www.targetsportsusa.com/federal-tactical-tracer-556x45mm-nato-ammo-64-grain-full-metal-jacket-xm856-p-2875.aspx
  5. Det ser ut som jeg leste litt for raskt gjennom det ja. Legeerklæring og egenmelding ser faktisk ikke ut til å være en del av forslaget. Jeg mener fortsatt ikke skyttere skal være fornøyd med innstrammingene som gjøres. Det er også mye som vil reguleres i forskrift og vi vet ikke hvordan den kommer til å se ut.
  6. EU direktivet sier også at magasinbegrensningen kun gjelder "centre-fire semi-automatic firearms". Denne begrensningen ser ikke ut til å finnes i det norske lovforslaget, der gjelder det ALLE magasiner over 10/20 skudd uansett våpentype.
  7. EDIT: Jeg leste litt raskt på fredagskvelden, hopp over dette innlegget. Det er flere deler av forslaget som vil påvirke alle våpeneiere, ikke bare "de skumle dynamiskgutta". bla: Det vil si at de i forskrift kan endre helsekrav for første gangs våpenerverv, som kan strammes inn mye lettere enn ved lovendring. Maks fem år mellom egenerklæringer som de i forskrift kan endre kravene til. Mer skjemaer. Øvelseskyting er ikke lenger ervervsgrunnlag. Dette er innstramninger som vil gjelde alle våpeneiere. Vi kan være glade for at de ikke går inn for tidsavgrensede våpenkort, men ved å kunne kalle tilbake våpenkort hvis man ikke sender inn egenerklæring hvert 5. år er man ikke så langt unna.
  8. Han jeg snakket med der nede for en stund siden sa de hadde to ledige stillinger de ikke fikk tilsette noen i, sikkert pga. budsjett, en ikke ukjent problemstilling i staten.
  9. Snakket med en fra våpenkontoret i oslo i dag, de regner med ca. 7 uker behandlingstid nå pga. lav bemanning og stor pågang under våpenamnestiet.
  10. Jeg har en HW40 og er rimelig fornøyd, uten at den blir så mye brukt av den grunn. Avtrekket er bra, ca500g tenker jeg. Siktene er ikke så bra i forhold til matchpistoler, men mer enn bra nok for plinking. Da jeg kjøpte var det av samme grunn som deg, og jeg kom frem til at HW40 var det beste ift. pris. Jeg har ikke skutt med skikkelige luftpistoler så jeg kan ikke sammenligne presisjon, men jeg får greit til 2cm samlinger på ca.8m, som er det jeg har å gå på, og den skyter i hardt nok til at du kan gjennomhulle brusboksene på hytta.
  11. Ingen ting i forslaget begrenser tap av lisenser til halvautoer hvis man har for store magasiner. Det ser også ut til å være krav om bekreftelse av identifikasjon og kjøpetilatelse av en "licensed dealer or broker, or by a public authority or a representative of that authority." dvs. fjernsalg kan bli vanskeligere.
  12. Jeg regner med man kan se langt etter reaksjoner fra NJFF eller NSF, "rammer ikke meg" mentaliteten virker å være godt innarbeidet. Det påvirker tross alt ikke ulvejakta eller OL programmene.
  13. Hvis økt rekruttering er et mål synes jeg de bommer fullstendig. Det må være bedre å gå i en annen retning så det kan være mulig å hevde seg med noe annet enn våpen til 20000kr i det som vanligvis er rekrutteringsøvelsen.
  14. Forslaget går også ut på at hvis du har et magasin >10 og våpenlisens skal du bli fratatt alle våpen.
  15. Det ser dårlig ut for magasiner >20 uansett, og ingen unntak for kortvåpen.
×
×
  • Create New...