Jump to content

adhoc

Members
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. adhoc

  AYA slagfjær

  @Ruger #1 Det blir vel kanskje en slags prosjekttråd ut av dette, men det vil ta tid. Emnet som er på bildet er i kirsebær og er veldig mye sprøere enn jeg trodde og blir nok bare en slags test. Hvis jeg får dreis på detta, så skal det et ordentelig emne i hus og da snakker vi gjerne rødolje finnish🙂 Endelig kom fjærene fra england, etter en ufattelig seig tollklarering, bittelitt tilpasning og alt fungerer strøkent. Virker som at disse gutta leverer skikkelig håndtverk. Mens jeg ventet på tollen så prøvde jeg litt diy stokk tilpasning, fulgte denne oppskriften https://www.theyorkshiregent.com/shooting/gun-fitting-guide-fit-shotgun/ La vel på 3,5cm på lengden, 1cm på høyden og flytta kinnkontakt nesten 1cm sideveis, folk må ha vært ganske kompakte på 40 tallet. Den erfaring jeg har med fluktskyting er liten og at det blir bom på bom, så jeg skaffa meg en sånn enkel duekaster, duer og en kartong med noen gamle SB champion. Rigga seg til oppi skauen med snorutløser rundt ankelen og en SB i høyre løp, jaggu ble det treff på første skudd😲, må jo ha sett helt sjokkskada ut. Fant fort ut at hvis jeg så på dua og pekte med hagla så ble det treff, å sikte ble bom. Klarte etterhvert et par dubleer, at hagla passer har helt klart noe for seg. Kan fort hende at welshen og jeg prøver oss på litt føggel 😉
 2. Har ikke sett noen tråd om denne kreasjonen, hvis det finnes fra før, så slå de gjerne sammen. https://www.norma.as/norma-precision/114531/norma-oryx-silencer-30-06-11-7g-180-gr-optimalisert-for-bruk-av-lyddemper Samme prestanda i korte piper, som den "gamle" har i lengre. Lukter rask trykkoppbygging. Jeg kommer ikke til å kjøpe en hel pakke til 70kr stk, men hvis noen handler og har lyst til å selge meg 5 stk (30-06) så skal jeg skyte de med Pressuretrace og Magnetospeed, sammenlinger med et eller annet konvensjonelt ladet fabrikk ammo. Må si jeg er mer en litt nyskjerrig på disse.
 3. Hvis det er litt kontaktflater og du ikke har lyst til å lime skruen, så bør Loctite 480 passe bra. Gummiert lynlim som er litt "seigt" og tåler rekyl bra, har brukt det alt til mulig rart og det har blitt en favoritt.
 4. adhoc

  AYA slagfjær

  Takk takk Chiefen, helt perfekt.
 5. adhoc

  AYA slagfjær

  Nå i disse tider med litt for god tid har jeg plukket fram en hagle, som ikke har sett dagens lys siden blyforbudet, for litt rehab. Det er en AYA siderligger fra 46 tror jeg, fadern kjøpte den ihvertfall da, den har vært brukt til en eneste ting og det er å skyte gjedde. La oss si en 50/60kg pr år fra 46 til fram til blyforbudet, det blir litt gjedde 😁, gjeddekaker er forøvrig veldig godt. Hagla har ikke fått mye stell, drassa gjennom siv, sump, liggendes i bunn av eka, gjerne svartkrutt patroner og så rett i skapet når gjeddeleken var over. Den er i værre stand en jeg huska og nå over til det jeg kunne trenger litt hjelp til. Den ene slagfjæra er knekt, er dette kun børsemaker eller finnes det blanks som kan tilpasses? I såfall hvem, hva, hvor osv. Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på et engelsk skjefte også, det kommer til å ta tid😆
 6. 7x33 Sako hylser Skulle vel kanskje putta dette i en egen post, men dette angår vel i 99.99% Vixen eiere🙂 Kjøpte en pakke med ny fabrikk ammo for å ha en basis på trykket i Pressure Trace, veide noen tomhylser og ble litt overrasket. Her har det vært en oppgradering i forhold til mine gamle arvede hylser, nye hylser er dead on på 73 grain, mine gamle varierer fra 77 til 82 grain. Har nå bestemt meg for bytte ut hele stallen med hylser og da har jeg et lite lager med hylser som bare kommer til å bli liggende, og de gir jeg bort mot frakt hvis noen vil ha de. Disse er ikke engangskutte og trenger nok både gløding , helpressing og litt sortering. De er sortert som følger. Ca 60 stk 81/82 grain Ca 100 stk 79/80 grain Ca 30 stk 77/78 grain Alt jeg syntes så litt tvilsomt/rart ut er tatt vekk, men du er selv ansvarlig for sjekk. Send pm hvis int.
 7. Hei Jonas L., tusen takk for tilbudet, men jeg har tatt en liten titt på diverse mål og jeg tror ikke jeg klarer å komprimere fjøra nok til å få på selve endestykke på tennstempelet. Lengden på F er for stor tror jeg. Det er vel tvilsomt om resten av målene stemmer, det ble vel redesignet når de gikk fra L46 til L461 🙂
 8. Takker svehella, da blir det handel☺️
 9. Drev med litt utprøving av ladninger for L46`n for noen dager siden og det ble en slitsom seanse. Gamlefrøkna har blitt litt slapp i fjøra, normalhetter går såder, men med magnumhetter blir det kun klikk. Bing fant disse folka for meg L46, bare lurte på om noen har handla , kvalitet evt. om det finnes andre kilder?
 10. Fikk bare opp den siden jeg linka til, renger med at en må møte opp i butikken. Har ikke prøvd å kjøpe.
 11. Leica crf 2700 b https://www.xxl.no/jakt-og-friluft/jakt/optikk/avstandsmaler/c/22020406
 12. Det er ikke mange av disse, her er en for salg i Sverige. https://www.blocket.se/annons/skane/sommer_ockenfuss_shorty_308/88109206 Ikke meg som selger.
 13. Kjøpte meg en cz 452 for stående trening til jakt, typ en liten gong ca 70m borti lia og kjappe skudd. Det gikk ikke bra med orginal avtrekk og lang slagtid, kjøpte oppgradering til avtrekket fra yodave og det fiksa avtrekket. Den lange slagtia var litt mer knotete, men fant tennstempel på ebay. Orginalt veier det 35gram, bare litt slanka uten å strekke det noe som helst 28gram. Sammen med oppgradert fjær fra yodave ble det greit, men heller ikke mer. Har et tennstempel til og det kommer jeg til tyne max og da håper jeg det blir bra. CZ trenger litt hjelp innimellom 🙂
 14. adhoc

  Sakoklubben

  Liten godbit på finn nå, l46 7x33 Sako https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=167610040 Ikke jeg som selger.
 15. Det er nok en hjemmesnekra sak, fremre del kopiert fra orginal skjeftet og bak låskassa er det en S&L classic som er modell. Bygd i bjørk, karftig uthula og hvis jeg ikke husker feil så veier den rett over 600g. Går i tanker om å bygge et skeleton skjefte i bambus, burde få ner vekta på 350/400g kanskje.
×
×
 • Create New...