Jump to content

janne80

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

janne80's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

 • First Post
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Ser at synningsfella får mye kritikk.Etter aldri å ha fanga Mår fekk eg 5 stykker ifjor fordelt på 3 feller på eit ganske avgrensa område.Den einaste ulempen eg såg var vel at inngangsholet var litt lite.Den største Måren eg fekk var 1.8 kg og den hadde så å seia pressa seg inni.I år har eg fresa desse hola ut til ca 10 cm. så kanskje det kan vera ei forklaring.Ellers så starta eg sesongen igår,har vore mye drittver her på vestlandet dei siste vekene.
 2. Er ikkje dette med kveitemjøl,salt og alun ein gammel metode?? Noen som har garva skinn i vatn tilsatt alun og salt?? Kan ikkje tenke med at Roars pelsindustri og Granberg garveri smører skinna inn med kveitemjøl for å få de garva.
 3. Etter mye drittvær bestemte eg meg idag for å henta heim att alle fellene( 3 stk ) og etter at et er meldt meir drittvær i dagane framover,ser eg ikkje at det har noe for seg lenger.Men sesongen har ikkje vore heilsvart.Eg har prøvd meg på mårfangst dei siste 3 åra uten hell,motivasjonen var på hell når eg bestemte meg for å prøva eit år til.Forran denne sesongen har eg lest meg grønn på feller,åte,luktestoff og plassering,dette skulle gi gode resultater.Fellene vart plassert på eit ganske avgrensa men tilgang på eit ganske stort område,ca 10 minutters gange for å se etter alle fellene.Fellene vart plasset ut i oktober på plasser der eg såg det naturleg at måren ferdast,med 1 vekes mellomrom var eg å la ut åte,så slo eg de opp 1.desember.Åte var hjortelever,fiken,honning og anisolje som luktestoff ( som eg laga sjøl,8 poser kverna stjerneanis og 1 liter matolje) Resultatet vart 5 hannmår på henholdsvis 1.75-1.70-1.59-1.50-1.40. Forran neste sesong skal eg kjøpe 2 feller til å plassere dei over eit større område,har allerede vore på befaring å veit kor eg skal plassere dei + noen andre plasser i tilfelle fangsten skulle utebli. Men for all del,neste sesong trenger ikkje by på noe meir mår av den grunn,men det har gitt meirsmak.
×
×
 • Create New...