Jump to content

Kah76

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kah76

  1. Kah76

    Zeiss V8 Problemer

    Hehe. Du skjønte sikkert hva jeg mente. Kan selfølgelig være montasjen. Recknagel for picatinny
  2. Kah76

    Zeiss V8 Problemer

    Takk for tips. Skjedde bare når jeg skjøt uten demper, så jeg tror det må ha noe med rekyl å gjøre. Riflen er en sauer 101 og med det systemet og passelig tiltrekte skruer så tenkte jeg kanskje det var kikkerten. Flytter seg også frem og tilbake på samme plass. Ammo var norma jaktmatch.
  3. Fikk problemer med siktet forrige gang på banen. Justerte tårnet etter å ha skutt meg inn på 100m. Fortsatte å skyte og plutselig får en lav firer, skyter videre og får noen i tier og noen i fireren. Samlingen i tieren og fireren er god så kikkerten flytter seg jevnt. Noen som har vært med på lignende? Stoler ikke helt på siktet lenger...
  4. Hei Noen som har ladedata for disse kulene ved bruk av N110? Har prøvd med 24,4gr og kan ikke se noe galt, men er litt usikker alikevel. 24,4gr er minimumsladning for andre kuler med samme vekt. Leste en plass her inne at ved bruk av krymperille skulle en gå litt ned på kruttet.
  5. Går våpen som en arver fra foreldre utover jaktvåpengarderoben eller kan en ha disse i tillegg til de 6? Har lest våpenloven opp og ned og søkt på dette, men finner ikke skikkelig ut av det. Fikk 2 våpen overført fra min far for ca 6-7 år siden. Håper det går da jeg har lyst på en marlin i 44 eller 357
  6. Børsemaker ville ikke gjøre noe med mitt kammer så lenge det gikk greit med fabrikkammo. Ringte trond alvestad og han hadde løsning på problemet og sendte meg en body die. Kamrer fint nå.
  7. Jeg er helt ned på skuldra når dien er skrudd helt ned til hylseholder så da er det vel ikke vits i å dreie noe av den. Noe en børsemaker kan gjøre uten at det koster en ny rifle?
  8. Og med toleransene hva mener du da? At hylsen ikke er over maxlengde? Helt fersk jeg på dette her...
  9. Ok. Vil ikke jeg ødelegge noe med å gjøre det sånn? Presser jeg ikke da helt ned på skuldra?
  10. Kjøpte nye winchester hylser som jeg helpresset, ladet og skjøt i eget våpen. Problemet kom da jeg skulle presse de igjen. Har prøvd med norma også.
  11. Det jeg mener med dien er at selv om jeg skrur den en omdreining opp fra hylseholder så kamrer hylsen fint etter pressing. Jeg vet at dette kan forekomme, men det jeg lurer på er om det er en fordel å presse hylsen med dien helt ned til hylseholder eller kansje skru den flere omdreininger opp for å prøve om den kamrer tregt da og skru den litt og litt nedover til den akkurat kamrer fint. Vet jeg er dårlig til å forklare...
  12. Låner denne tråden litt. Har en tikka t3 223 som jeg tror også har trangt kammer. Når jeg presser hylsa i en helpress die,kamrer hylsen litt treigt når dien er skrudd en omdreinig fra hylseholder. Og kamrer dårligere og dårligere jo lenger jeg skrur dien nærmere hylseholder. Dette er jo ikke slik det står i ladeboken. Vet det står at en kansje må slipe av dien noe, men det går vel ikke når jeg ser den er presset helt ned til skulderen? Noen som vet hva som er galt? Har pusset kammeret helt rent og har polert ekspanderknappen og oljet den visst jeg har polert godt nok da.
  13. Mente jeg gikk fra 59gr til 59,5 og til slutt 60gr. Ble stor forskjell i rekyl med en grain, men kulen gikk ikke kjappere gjennom kronografen. syns dette var rart? og lurer på hvorfor. Var litt regn i luften visst dette har noe å si. Merker også at patronen kamrer fint uansett om dien står en omdreining fra hylseholder. Hva er best å skru dien ned til hylseholder eller skru den en omdreining opp? Er det vanlig at det er slikt på Marlin1895? Mottar svar med ekstremt stor takk Jeg er som sagt fersk med hjemmelading, og merker det er mange spørsmål som dukker opp...
  14. Kansje ikke så lett å skjønne hva jeg mener, men skal prøve å forklare. Når jeg skal sette kulen så er det jo en fordel at den går litt nedi hylsa slik at den entrer skikkelig. Dette går ikke da diameteren på kula er større enn halsen.
  15. Har problemer med å sette kulen etter pressing med mitt rcbs diesett. Dette gjelder både med winchester og norma hylser nye og brukte. Kulene jeg bruker er norma og v-max i 55gr. Noe galt med diesettet? Eller er det jeg som gjør noe galt?
  16. Idag prøvde jeg å gå opp til 59,5gr og 60gr. Sjekket kun hastigheten og opplevde kun at rekylen økte. gikk ut med rundt 550-570 m/s samme som skrevet ovenfor. Spente som en hest med 60gr forresten. Noen som har vært borti det samme? Kan det ha noe med at kruttet blir for mye komprimert? Lurt å bruke annet krutt? Ellers takk for tipsene Kjenner på meg at hjemmelading blir en besettelse visst ikke det allerede har blitt det!
  17. Jeg har en Marlin 1895. Da skal jeg ihvertfall ikke sette kulen utenfor krymperillen. Ser det står i manualen at max lengde skal være 64.77mm. Jeg finner ut at jeg kan ha 68,3 med de 300gr kulene minus friflukt. Syns dette er litt forvirrende. Har vel sikkert ingenting å bety så lenge en har friflukt visst jeg har forstått det riktig. Og max friflukt skal ikke overstige 5mm. Hylsene fra leverrevolution ammoen måler jeg til 51,8 etter pressing og trimmelengde står til 53,3 i ladeboken. Har det noe å si om de er mindre enn trimmelengden?
  18. Hei Vil bare si at jeg er ny her på forumet men håper jeg kan få hjelp av noen alikevel. Har vært og sneket innpå visst det er noe jeg har lurt på, og fått mye hjelp så mange takk! Har akkurat begynt å lade og fått skutt litt, men sliter litt med 45/70en Hylse: Remington Hette: Federal Large Kule: Remington 300gr hp Krutt: 59gr N-135 Målte hastighet på 3 skudd og varierte fra 548- 568m/s Det jeg egentlig lurer på er hvorfor Hylsene er 53,1 når jeg har skutt, og blir 53,3 når jeg presser de? Skal de ikke strekke seg når jeg skyter? Har satt kulen til toppen av krymperilla og da blir patronen 64,5 Samme som står i Ladeboken. Da får jeg friflukt på 3,9 . Er ikke det litt mye? Må en bruke den krymperilla, eller vil en få godt nok feste for kula dersom jeg gikk ned til 1-2mm friflukt?
×
×
  • Create New...