Jump to content

barska

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

barska's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har du kommet noe lengre i spørsmålet ang IJ og IZH?
  2. Er det egentlig noen forskjell IJ og IZH? Om en skriver det ene eller andre dukker det opp både kombier og dobbelrifle,den som kalles express . Jepp,samme som med haglene fra Sovjet,noen IJ og IZH der også. Egentlig fasinerende våpen,grovgjort,går fint og gjør nytta som våpen fullt ut. Må bare til litt finpuss på noen eksemplarer,solide også. Er det ingen klubb for disse?
  3. IJ 94 VS ? Hvordan ser den ut,sett bilde av den? Foruten den "norske" Baikalkombien som blei bygd hos Gresvig,så erdet en modell som heter Sever. Den er noe spesiell,fortreet går rundt hele pipesystemet som på en gammel banerifle,så er det den nyeste modellen med frittliggende piper som heter izh,og ei litt eldre,men lettere og penere som heter nx94. Halvlodde piper og mindre klumpete. det er dom jeg kjenner til. Noen som vet om flere utgaver av russisk kombi?
  4. Winchester 250 ? har ei som bare står der. Litt kresen på ammo,men går fint med stinger og cci minimag.
  5. Da har jeg noe å gå ut ifra. takker.
  6. Høres fornuftig ut Noen som veit om det er produsert drilling i USSR noen gang? Var vel ikke enkelt å få kjøpt riflede våpen der,kanskje slik enda? Det skal også være grunn til at haglene derfra er veldig tettskytende,ikke helt enkelt å finne ei nyprodusert hagle idag som har samlinger som ei gammel Star .
  7. Da må det bli 7-57 R.Litt dyre å kjøpe,men blir vel ikke mengder du skal skyte? Fin patron å lade sjøl om du har mulighet,stort utvalg av kuler. baikal har jo bra kombier....... Kan være litt harde avtrekk,men grei sak å ordne. Rimelige og solide,og har til dags dato ikke hørt om noe vilt som tenker over hva det står på et våpen. Bare vi enkle skapninger på to bein som er fiksert på denslags. Har du mulighet til reise til Sverige for å titte på brukt? Der finns det mye! www.interjakt f.eks. Fler i 6,5 til bra priser,et kombivåpen er som oftest skutt lite med,og håndtert mye,ser velbrukt ut altså uten å væra mye skutt med. Null problem å ta over også.
  8. Veit ikke om alt dom produserer blir tatt inn til Norge,men har faktisk ikke sett andre i 6,5 enn dom jeg har hatt sjøl . Den jeg har nå selger jeg nok ikke,veldig kurant kaliber og går bra med det jeg har fore med. Da jeg ikke lader sjøl så blir det Norma rekrutt til fugl,og vulkan til alt anna. Fungerer helt fint.
  9. Tips,gå inn på http://www.predatormastersforum.com/baikal.html" target="_blank. Der står vel de fleste kalibere som Baikal leverer i sine kombivåpen,pluss .22wmr i model sever Tviler på om Gresvig har montert 6,5 pipa her . Om ikke det funker så skriv product review-baikal izh94.
  10. Jepp,ganske sikker på det. Den jeg har nå med lodda piper,og den forrige var i 6,5-55. det var den nyeste med frie piper og rull på midten.
  11. Dagens baikalkombier blir ikke laget hos Gresvig. De første kom derfra,gikk meget godt,kongsbergpipe i dom. ofte var det utvendig justerbar choke også. Hatt en slik selv.mener børsemaker Enerhaugen var motoren bak disse. Dagens russerkombier er nok russiske,finner dom igjen på Baikalsider både fra Canada,USA og ellers på kloden. får dom i veldig mange kulekalibere også. GODT NYTTÅR
  12. Er pipene som er forskjellen,mener det var dryge 200g forskjell,tjukkere gods i nyere hagelpipe. virker for meg veldig framtung. den eldre er mer som å gå med ei hagle ang balanse.
  13. Nei ikke for bare å tilpasse,men titt på tennstiftene. Tynne stifter mot haglpatron blir ofte hull har jeg erfart. men artig å prøve,skriv om elt blir ok
  14. Hei, Ser du har spørsmål om kast på Baikalvåpen. jeg gar hatt en god del av dom,hittil har jeg ikke sett noen som er direkte linksutgaver. Enkeltskuddvåpnene er vel ganske rette i stokken,men både sideside,kombiene og o/u har som regel mye kast. se om du finner ei som er så rett som mulig,og finn trefila til resten. uansett skikkelige våpen,gjort for å brukes og ferdig med det.har 5 stk som alle har gått mange skudd,aldri problem
  15. Som ny her på kammeret vil jeg bare si HEI til kombivåpenfolket . Har endel erfaring med Baikal,aldri blitt skuffet over et eneste våpen derfra. ang kombi så fikk jeg heldigvis tak ei modell eldre med halvlodda piper. endel lettere enn senere modeller med frittliggende piper,og åpne sikter som sitter såpass langt fra hverandre så det blir litt lengde på siktelinja. meget bra samskyting mellom kule/hagle,og samler på 80-100m hold,jeg kaller det bra da det sitter innenfor 35mm. Er ikke av den stressa typen som må sende 5 skudd på rappen,venter alltid mellom hver smell pga lodda piper. Har hatt tre av de nyere,ikke noe å si på presisjonen,men blir litt klompete. stort skur midt på pipa,og kort siktelinje som før nevnt. noen her som har den eldre,merket nx94 under kassa....? 6,5-55/12. Er endel som må gjøres for å tilpasse piper,bl a den lille fjærbelasta knappen i bunn av kassa innvendig kan sitta enten midt i eller litt mot ene siden,blir jo også motsatt avtrkkerfunksjon.
×
×
  • Create New...