Jump to content

Shona

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shona

  1. Shona

    Ny Polaris 6x6

    Det er klart at de er litt tyngre å kjøre enn 4x4, men til uttransport av dyr og som arbeidshest, burde den vel være 4x4 overlegen? Jeg trodde de også hadde et ganske godt rykte jeg... Spørsmålet er jo også, når kommer den nye modellen?
  2. Høres ut som en fin tur. Hvem var det du jaktet med/hos der?
  3. Nei, Arild, jeg var ikke på Tualuka i det hele tatt denne gangen. Vi var åtte jegere og to grupper. Ei gruppe begynte på Krumneck, en fantastisk flott kvegfarm, den andre gruppa begynte på TualukA, og så avsluttet vi alle på Okazeni.
  4. Da er det bare å komme igjen, Hallgeir og Arild. Kom hjem fra Namibia i går. Syv jegere skjøt over 60 vilt, sjakaler inkl., og bl.a. to hyener, to sjiraffer, fire fjellsebraer, en eland, fine kuduer, flere oryx, to hartebeest, stenbok og bavianer mm. Traff også Maris Burger i Wdk, Hallgeir. Skulle hilse.
  5. Har bare brukt Foxpro (og lydopptak), og det fungerer veldig bra. Hareskrik o.l. bør også virke. Litt slakteavfall i området vil også trekke flere sjakaler.
  6. Takk, det skal jeg Arild, og det er klart du skal ta deg en tur igjen og jakte langs Huab river.
  7. Velkommen etter vil jeg si. Jeg har aldri snudd meg tilbake etter å ha funnet Namibia som jaktland for fem år siden. For vanlige lommebøker er Namibia det beste jaktlandet i Afrika etter min mening. Sør-Afrika er rett nok noe større, men har hele ca 50 mill innb. Namibia er nesten tre ganger så stort som Norge og har bare ca 2 mill innbyggere. Mao. er det fortsatt mye villmark og free range jakt, altså jakt på frittgående dyr utenfor hegn. Shona tilbyr free range jakt på fire egne jaktområder, både sør og nord for Windhoek. På onsdag reiser vi åtte jegere nedover for å feire påsken uten ski, men med børser og mye ammunisjon.
  8. Det er et godt spørsmål dette, og jeg tror ihvertfalll du har funnet fram til to gode alternativer som vil gi deg mye flotte jaktopplevelser for pengene. Ellers er det jo to ganske forskjellige opplevelser. er du glad i gråvær, regn og whiskey, så er sikkert Skottland supert. Afrika blir noe helt annet naturligvis med varme og et veldig behagelig klima. Afrika er nok også mer vilttett og gir veldig mange naturopplevelser og skuddsituasjoner. Strengt tatt bør du sikkert prøve begge steder, så spørsmålet blir kanskje heller hva du bør begynne med. Med tanke på skuddhold har du helt rett i at disse ikke er spesielt lange i Afrika, slik enkelte later til å hevde. +/- 100 m er "normalen", men dette er naturligvis avhengig av terrenget du jakter i. Tett vegetasjon tilsier korte skuddhold, og gjerne under 50 m, og motsatt for spesiell jakt i åpent terreng, som f.eks. Kalahari. Det er ellers guidens oppgave å få deg på det skuddholdet du er komfortabel med, men det er selvsagt ikke leke enkelt om terrenget er veldig åpent.
  9. Dette høres ut som Kevin Robertsons "The perfect shot", som også kommer i en miniutgave: "The perfect shot. Mini-edition for Africa". Absolutt verdt pengene!
  10. Veldig bra tiltak, Nils-Ole, Hadde jeg ikke vært på jakt skulle jeg kommet.
  11. Imponerende kuduer, selv for en Namibia-jeger
  12. Ikke noe problem å sjekke våpna helt fram til Zim, og dermed unngå SAPS 520 og våpenkontoret i Joburg, så lenge du har gjennomgående billetter.
  13. Hvem som er best på Afrika-jakt? Det spørsmålet er det vel vanskelig å gi et godt svar på. Hvem er best på Europa-jakt, Amerika-jakt - eller norsk jakt for den del? Det er mange som tilbyr bra jaktreiser, og vel en god del mindre bra også. Dessuten er dette naturligvis avhengig av hva du søker. Er du ute etter noen spesielle dyr? Vil du sitte ved et kunstig vannhull på en farm? Vil du jakte på frittgående dyr utenfor hegn osv. Hyggelige ph'er bør være en selvfølge. Det jeg vil si, er at Namibia er det beste jaktlandet om du ikke skal skyte de fem store og ønsker mest mulig villmarksopplevelse, og "value for money". Selvsagt også forutsatt du ikke skal jakte på spesielle dyr. Men dette er selvsagt subjektivt og avhengig av preferanser. Hyggelig at Seawolf er fornøyd, og vi har også flere gode "ambassadører".
  14. Litt forviklinger, men en del felt vilt ble det ihvertfall. Da er det bare å planlegge ny tur, og kanskje velge Namibia neste gang?
  15. Jeg vet ikke helt hvilke antiloper du skal jakte på, men fra og med kudu og opp ville jeg definitivt ikke erstattet 30-06'en med 6,5. Som Wolverine sier er 7 mm i utgangspunktet lovens minimumskaliber i Namibia, iflg.NAPHA. Skal du jakte springbok f.eks. er det ingen som tar dette alvorlig, og her vil 6,5'en være utmerket. Ellers vil nok de fleste PHer "rynke på nesa" av 6,5 til bruk på større antiloper, som kudu og oppover, selv om mange nok også vil ha en pragmatisk holdning til dette kaliberet om du insisterer på å bruke det. Med gode treff og bra kuler vil mye gå bra, men marginene er ikke på din side. Mange av antilopene i Afrika er også noen skikkelige tøffinger og det er både leit og dyrt å skadeskyte. Med 6,5 vil du sjelden få gjennomskyting og lite blodspor. Velger du 6,5'en så har jo Swift gode kuler i dette kal. også. Andre gode valg vil være Nosler Accubond og Barnes TTSX.
  16. Jeg kan nok også hjelpe deg med forskjellige typer jakt i Namibia, og i så fall det du ellers måtte lure på. Vi reiser en gruppe til Namibia den 8. mai, som er fulltegnet, men har planer om en ny gruppetur i oktober. Er du/dere interessert i å reise alene, står du naturligvis friere.
  17. Shona

    Jakt på Sebra.

    For ordens skyld, jeg antar du mener Burchell's (plains) sebra og Hartmann mountain sebra? Rett nok er det enkelte som hevder at det finnes to underarter også av fjell-/bergsebraen, Cape mountain zebra (E. z. zebra) og Hartmann's mountain zebra (E. z. hartmannae), men dette er visstnok omdiskutert i fagkretser. Enkelte hevder at det ikke er genetisk grunnlag for å hevde dette, og at det genetisk sett er kun en art. Cape mountain sebraen stammer i så fall fra den tidligere Cape provinsen, idag Eastern Cape og Western Cape, og finnes idag bare i et svært lite antall, kanskje ca. 500 dyr, hvorav ca. 300 av disse i Mountain Zebra National Park, http://sanparks.org.za/parks/mountain_z ... ammals.php Jeg er ikke kjent med at denne underarten kan jaktes noe sted, og ihvertfall ikke i Namibia. Jeg hadde også vært skeptisk om en Sør-Afrikansk jaktfarm tilbød noe slikt. Såvidt jeg vet finnes Hartmann’s Mountain Zebras idag kun i Namibia i vill tilstand. Antagelig finnes den nok i også inngjerdet i Sør- Afrika. Men da reiser du naturligvis heller til Namibia og jakter slik jakt er ment å være. Hos Shona Hunting Adventures er du velkommen til å jakte både Burchell's (plains) sebra og Hartmann's mountain fjellsebra. Vi jakter da på ville dyr og uten gjerder.
  18. Du tar med med papirene, Export permit fra provinsen, et Health certificate og fakturaen fra taxidermisten. Så pakker du det godt og tar det med i bagasjen din, ev. også håndbagasjen når det gjelder blesbokskallen. Skal du være veldig ordentlig så går du innom tollen på vei hjem og betaler moms.
  19. Jeg har opplevd at man krever originale ammoesker, men det var riktignok innenriks. Jeg har reist flere ganger uten annen emballasje, mao. uten noen plast- eller annen boks. Etterhvert bruker jeg en enkel (ikke låst) pistolkoffert (Flambeau) i plast hvor jeg har ammo (i originale ammoesker) og sluttstykket. Vi har aldri opplevd noen problemer med dette, eller noen form for kontroll. Men så reiser vi konsekvent med enten, og i prioritert rekkefølge, SAS/Air Namibia, South African eller Lufthansa -og naturligvis via Tyskland.
  20. På løve bør du velge en lett- og hurtigekspanderende kule, f.eks. Nosler Partition eller en rimelig softpoint. Homogene Barnes-kuler er gode til mye, men bør ikke være førstevalget til en tynnskinnet katt. Med en slik kule blir det høyst sannsynlig gjennomskyting med marginal ekspansjon.
  21. Er det noen som vet hvor stor andel som er linksskyttere? Jeg kan selv tippe på 10 %, men det er altså bare gjetning. Noen som vet mer presise tall?
  22. Fjernet unødig sitering. G.Larson Bos er Afrikaans for det som på engelsk kalles "bush" og betyr i denne forbindelsen mer villmark og tettere vegetasjon enn busk. F.eks. heter bushcamp og bushman tilsvarende boskamp og bosman på Afrikaans. Men bos eller bush kan nok ikke uten videre oversettes til "busk" på norsk. Veldt er Afrikaans for "field" på engelsk og felt på norsk, og det uttales som på norsk, altså ved at v uttales f. Veldt betyr da strengt tatt gjerne terreng utenfor vei, gjerne åpent, og fortrinnsvis utmark. I Afrika er dette gjerne store åpne områder og ordet brukes nok ikke om direkte om tettere skog og våtmarker. Bosveldt brukes derfor typisk om "villmarksterreng" med relativt mye vegetasjon. Bos er da heller ikke bare buskvekster, slik vi forstår dette på norsk, men omfatter også tildels store trær. Bosvelder blir vel da en person eller annet som hører hjemme i dette terrenget og jeg antar at dette best kan oversettes til villmarking på norsk.
  23. Jeg er interessert i 2 stk 20x20 cm og 2 stk 30x30 cm, men Tønsberg ikke veldig nært Florø dessverre. Er du i gang med produksjonen?
  24. Spennende, to veldig gode jaktland. Hvor skal du jakte bushbuck?
×
×
  • Create New...