Jump to content

steadyfreddy

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

steadyfreddy's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hurtigladere med 4 patroner? Da tror jeg kanskje du tenker litt feil. Tror det er tryggere å gå for en 625 eller 5/686 f.eks. Jeg ser jo nå at den setningen er helt på jordet. Det er en revolver... Så når man tømmer, så forsvinner jo både de 6 tomme hylsene og de 2 hele patronene Jeg tenkte i forbifarten at man startet med 8 patroner, skjøt 6, og ladet inn med 4 nye. Jeg tenkte ikke på at tømmingen rensket ut alt.
  2. Noen alternativer jeg kan tenke meg. Starter kanskje med en litt fjern greie, men vi prøver oss. - S&W 327 TRR8: Antar at denne kan brukes revolverfelt + Magnum 1. Den kan også brukes til IPSC, men hurtiglading kan bli en utfordring da man må lade etter 6 avfyrte skudd i revolverdivisjonen. Kanskje man har resten av hurtigladerne klargjort med 4 patroner? Uansett, dette krever mye trening. På en annen side kan jeg kjøre på med 8 skudd og konkurrere i vanlig Open (både min og maj) - og da blir det selvsagt med rødpunkt og full fest. Joda, jeg har ingen mulighet til å hevde meg mot de som skyter pistol her, men det er heller ikke hensikten. - S&W 686 6" - Enkelt og greit. - S&W 686 SSR 4,2" - Ruger GP-xxx (en modell som er passende) - Taurus Model 66 4" eller 6" Alle disse er å få tak i Norge, så dermed antar jeg også at både deler og evt. tjenester fra børsemaker ikke vil være noe hinder. PS: Dette setter meg i budsjettklassen på opp til rundt 13.000 NOK. Klart, om jeg kan få noe brukt og heller bruker resten av pengene på ammunisjon, så er det selvsagt ikke å forakte.
  3. Interessant! Jeg ser jo at det er en fordel med .357 når man enkelt kan veksle på ammunisjon hvor respektive går min/maj. Jeg skyter bare for gøy, så min/maj er liksom ikke så avgjørende for meg enda - og da er jo 38 et billigere alternativ til dynamisk (om man velger de billigste alternativene). S&W 686 6", ja. Den er det mye av, og sikkert god grunn til det? Jeg forstår ikke helt den fresinga og greiene rundt klips osv. Kunne du utbrodert? Jeg lader ikke selv, så for min del (på en stund), så blir det fabrikkammo av 38 og .357.
  4. Jeg har en godkjent søknad på .357 revolver som roper fra skuffen. Jeg har svært lite erfaring med revolver, kun prøvd diverse på skytebanen. Men jeg liker det såpass at jeg ønsker å konkurrere fra tid til annen med det. Ellers plinke på banen. Jeg skyter nå dynamisk med pistol, så en revolver som passer både til dynamisk og andre konkurranser (f.eks. felt), hadde vært midt i blinken (tjohei!). Internett forteller meg også at en del bruker revolvere i 9mm til IPSC, men om jeg ønsker å konkurrere både i IPSC og felt, så må jeg vel ha minimum .357 (Magnum 1) for sistnevnte. I IPSC er det ingen regler før størrelse, men til felt er det vel 6". Så, går det an å fikse en revolver som kan brukes til mine ønsker, eller er det helt i grøfta å ha én revolver til dette? Jeg vil også trenge "magasiner" (hva heter de?), hylster og belte.
  5. Og Klatrechris sin innsats i denne sporten er veldig høy, og da koster det - spesielt når man skal reise langt til ulike stevner. Men på en annen side så blir også golf dyrt hvis man er veldig aktiv og i tillegg reiser verden rundt for å spille.
  6. Hjertelig takk! Jeg besto, og hverken instruktører, deltakere eller dyr ble skadet under evenementet. Angående prisdiskusjonen på kurs, så syns jeg 2000-3000,- for et slikt intensivt og lærerrikt kurs, er helt klart verdt det. Folk som er mer eller mindre aktive skyttere vet skyting generelt er en dyr hobby. Men for meg har dette åpnet øynene enda mer for sporten, og føler det gir mye mer. Som pistolskyttere flest, så har jeg bare skutt felt - men det blir nå mye mindre av det og mer av dynamisk!
  7. Ja, det fikk vi faktisk forklart i løpet av kurset: Grunnen til at man bruker engelsk, er nettopp fordi mange av konkurransene er internasjonale - og for å unngå språkmisforståelser, så er det en slags enighet om at engelsk skal brukes - også internt og på trening (Men ja, det er litt snålt).
  8. Hei, Jeg klarer ikke helt å finne en tråd som dette (det fins en for dynamisk rifle og dynamisk pistol, men sistnevnte er en diskusjon om et bestemt våpen), og jeg vil nødig kapre noen - men jeg savner en generell tråd innenfor denne grenen hvor vi kan dele tips, vise filmer og den slags. (Om en slik tråd eksisterer fra før, så si i fra). --- Jeg er helt fersk i IPSC og skjøt i går siste godkjennings-match på kurset til OKTS (Oslo). Jeg fikk en til å filme to av stagene. Det går ikke så veldig fort, men det er veldig, veldig morsomt!
  9. Hei! Siden du har lite erfaring med håndvåpen, så vil du jo få dette gjennom kurs og trening i klubben din. Dette er også en fin tid hvor du kan låne våpen, både fra klubben og medlemmer. Det er viktig at du prøver det du kan, for det selv om du kanskje ser for deg en Glock, så kan det hende det er en annen perle som ligger og venter på deg der ute. De du nevner er populære våpen verden over. Jeg har ikke prøvd (den er vel passe sjelden her i Norge). De er enkle å håndtere og driftsikre. I Norge så finnes det flest av Glock. M&P ser jeg nå og da, men disse får også mye skryt. Men om du surfer YouTube og pistoler, så treffer du mange amerikanere, og de er ofte glad denne type våpen (og 1911-modeller). Men bruk god tid og prøv det du kan av pistoler. Tren masse (dette gjøres billigst med en .22).
  10. Kule videoer! Kjenner jeg gleder meg masse til neste stevne i Hula (akkurat tatt dynamisk kurs med Frank/Lene). Jeg ble helt frelst. Og det er så vanvittig mye jeg må trene på Jeg leker også med tanken på å anskaffe meg et slikt kamera, og det virker som Contour er det som passer best på hørselvern. GoPro er stas, men utforminga og vekta kan bli en slags utfordring.
  11. Jeg tror de fleste pistoler vil holde i mange år (i alle fall sånn som de fleste sivile skyter), og man vil jo bare bli flinkere med tiden. Jeg jobber fortsatt med å få til korrekt avtrekk, grep og pust når jeg skyter. Noen dager går det veldig bra, mens andre dager så kan jeg like gjerne steke vafler på sidelinja. Og jeg er enig med deg; Det kommer veldig mest an på skytteren
  12. Hei! Det er ingen ting som er tingen. Du må ut i verden og ta stegene selv. Spør andre på klubben om du kan fyre av et par skudd med deres våpen. Og min erfaring er at folk veldig gjerne deler våpen og kunnskap. Selv om du ikke er på budsjett og kan velge fra øverste hylle, så bør du fortsatt prøve ut ulike modeller, grep og avtrekk. Serrriøst. Jeg var deg for tre år siden. Alle var hyggelige her og kom med tips opp og ned, og det skal man selvsagt ta med seg. Men jeg fikk et par overraskelser da jeg først begynte å teste ulike våpen.
  13. Jeg må jo se på det med et kritisk blikk, da jeg har liten erfaring på området. Jeg liker begrunnelser! PS: Nå har jeg også en splitter ny CZ SP-01 Shadow! Og det betyr at jeg har tørrtrent med klikkpatroner og nedspenning den siste timen. Har også skaffet meg full Sickinger-rigg og føler at det er julaften. Jeg skyter med høyre, så når jeg skal spenne ned tar jeg min _venstre_ hånds tommel og legger den godt mellom pistolen og den spente hanen. Så kan jeg ta kontrollert avtrekk med pistolhånda og følge hanen sakte ned til den er helt nede.
  14. Hva med den Czechmate(?) som er moddet for open, da? Hvis man er en profesjonell skytter og trener med den, så er vel det en slags preferanse på hva som passer skytteren best?
×
×
  • Create New...