Jump to content

jnl1000

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jnl1000

  1. Finslipa siktet og gjenget inn en liten 4mm skrue i montasjen! Ble et arti lavbudsjett prosjekt. Får neppe Nobels finmekaniske pris, men den synes å smette inn på samme plass. Testing på banen neste, og så ordne vinge- bolter
  2. Aha, ser for mig å gjenge i hullet og finne en passe hard skrue file til. Noen sånt du gjorde, eller har du en annen oppskrift å anbefale?
  3. Har din bakre ring den tappen som som stopper i sporet i kassa? Min har ikke det. Usikerr på om man får den på samme plass uten.
  4. Tja. Får ikke aimpointen å funke på børsa. Men jeg mobiliserte husets ressurser og fant en zeiss 1,5-6x36 modell kjempegammel. Denne har blitt overmalt, skinna var som en sveitserost. 20 min med dremel så var skinna vekk. Litt jobb for å få han rund, 30mm rør. Med det siktet i lave montasjer spytter børsa ut hylsan. Ble ganske pent også syns jeg! Har fortsatt en liten drøm om å bruke denne med åpne sikter, for se om vi ordner en qr- løsning. Har ihvertfall et sikte som passer børsa!
  5. Kjenner til den løsningen, men håpet på å kunne bruke de pengene på jakt istedet. Men det er pen, lett og funksjonell løsning.
  6. Hei. Kom over en sako 85 i 375 hh med en aimpoint hunter montert. Den kaster ut hver 3 hylse greit. Tidligere eier så ikke på dette som et problem, men for meg er det ikke godt nok. Prøvd høyere montasje uten hell. Monterte en gammel fast leupold, og da fløy hylsan pent forbi. Men, jeg vil ikke ha det siktet på den børsa, jeg vil ha aimpointen. Drøftet problemet med børsemakker som hevdet at denne picatinny skinna har en vinkel som leder hylsa ut. https://mikron.hr/index.php?route=product/product&path=103&product_id=669 Noen som har denne og kan si noe om det funker. Andre forslag er velkommen. Vil ikke tilte aimpointen 90 grader, vil helst ikke bytte til micro med optilockbase heller.
  7. Takk for tips! De gamle skuddene kamrer ikke. Tok ut kule/ krutt og pressa hylsan. Lengde ernok, trimma noe til 61,5 uten forskjell. I og med at det er systemvåpen kunne æ lett testa hvor hard/ t dem sitter kammeret når æ tok bort løpet fra kassen. Dem satt perfekt og løsna med en lett dask. Er treg på siste del av ladegrepet, men ja, funker, irtiterer mest. Minner om når man ikke presset inn tennhetta nok. Kan nedre del av hylsa strekke seg? Er ikke åpenbart målbart med skyvelær. Kjipt å ikke kunne bruke 100st 2ggr skuddte greie normahylser! Tester litt varme!
  8. Hei Har ladet til husbruk i mange år uten særlig problemer. Er på ingen måte ekspert. Har ny (for meg) S&l m97 m 9,3x62 løp. Lå å skjøt med jaktmatch uten problemer og skulle til å teste mine jaktpatroner fra forrige 9,3'a (heym sr21). Dem kamret ikke. Hmm tenke jeg, ulike toleranser. Kulehammer og frem med dieset. Etter trim og press ligger hylsa nydelig i kammeret, men når sluttstykket ska låse er det tregt. Tennhetta sitter godt inni. Har justert die'en opp og ned. Jaktmatch skutt i mitt nye våpen går helt knirkefritt, noe æ tenker frikjenner kammer/ løp/ sluttstykke. Noen ideer om hva æ gjør galt, og hva æ bør sjekk/ fikse?
  9. Hei Må få i en stokk til en av mine m97. Jeg vet at Victorystokken passer, men noen som vet om andre, typ traveller (noen på finn nå)/ classic kan tilpasses. Er ikke helt udugelig på stokk- spikking, men det må være material å fjerne! Vil ikke ha kkc/ grs. Tips? ?
  10. Takk for svar! Er det forskjellige kasser på classic/ Victory? Pipekanal må man jo følge med
  11. Hei. Jeg er en lykkelig eier av en S&L m97dl. Den har en nydelig stokk i exhibision grade. Vil ha en bruksstokk for de verste klatre/ drev og regndagene. Noen som vet om de nye classic/ victory stokkene passer m97 kassa? Alternativt går å tilpasse/ ta bort treverk. Vil ikke ha kkc/ grs eller syntet!
  12. Aha! Takk. Er helt fersk på kaliberet, rakk kun oppskjøting i høst. Skal bruke våren til lading/ testing osv. God jakt
  13. Måtte bytte kikkert mitt i sesongen og hadde kun tilgang til 50 m skytebane. Side er jo greit, men hvor mye over (?) bør man stille siktet for å være mitt i på hundre?
  14. Ahhh, låst ned børsa for i kveld,.men man blir aldri lei av å sjå pene våpen. Jakter 98% storvilt med rifle, åpninga for 8 våpen gjorte at æ kjøpt denne. Lett, pen, rett kaliber.... Bekymringen var om det var noe feil i mekanismen til sikringen. Rutine for sjekk av sikring etter lading ligger automatisert og støpt i hjernebarken etter mange år med gode gamle mauser baserte rifler. Tar noen bilder av kombin i morgen!
  15. Hei. Har en nydelig sauer- kombi av eldre dato med hakemontert 1,5-6x36 sikte. Alt er frid og frøyd med børsa. Men, skal den "sikre" seg selv ved omlading/ brekk. Min gjør ikke det. Sikringen er distinkt og tydelig i funksjonen.
  16. Man kan altså med stor sannsynlighet fastslå at det er et eaw svingmontasje, og at basene er til et eller annet brekkvåpen. Skal selge det siden jeg har brno- rifler (som det ikke finnes baser til siden bakre ring fester rett i sporet i kassa). Takk for svar!
  17. Hei. Kom over et sikte jeg ville ha, det var fint og flott. Men det fulgte med et montasje. Det var bare en bonus ifht pris. Jeg tror fortsatt det er et eaw med lever- release. Men mine andre eaw montasjer har logo, hvertfall under fremre ring. Noen som vet om det finnes snarlike kopier, eller leverte/ leverer eaw saker uten logo? Noen forslag? Hva kan de der basene være til for våpen? (Selger aner ikke, er noe han kommet over etter noen andre) For brekkvåpen? Skulle neppe hatt skruehull, som er fra fabrikk? Typ leveraction (marlin/ win m94' ish) Noen som vet?
  18. Den kan funke ifht til lengde og diameter. Ikke noe jo optimalt med den høyden på kikkerten uansett, men grei øye-avstand gir jo litt spillerom. De der kaps-siktene er jo mitt i blinken med de smekre linjene på okular siden. Skikkelig klassisk form med rett skinne. Blir dyrt det der ja!
  19. Bakerste ringen har bare en skrue, så den er enten lagd i utmerket stål som tåler mye, eller så er kikkerten montert etter at ringen ble tredd på. Fronttuben er 38,1 mm, mellomrøret er 26, 3. Ska sjekke kaps sine sikter ja!
  20. Målte hensoldtene og dem er 36mm ja.... dags å kjøpe nytt øyemål! Avvakter den aktive søken etter kikkertbytte ettersom det ikke hittill synes finnes 1-4 med gammelskinna. Hvis man snubler på en sånn på egun får jeg vurdere der og da! Skjønner vurderingen ifht hake- kikkerten din. Både hater og elsker hakemontasjer... se mausern på bilde, nydelig børse men ubrukelig kikkert! Tusen takk for gode svar!
  21. Har da er bilde fra før blånering jeg hadde på tfn. Har også fjernet skinna på frontpartiet på siktet.
  22. Børsa er i skapet og æ i senga, fikser bilde i morgen. Men den tar skinna på mellom- røret ja, med litt ekstender bak- frem, meget smakfullt laget. Har faktisk ikke målt diameter, har aldri tenkt at der er annet enn 42mm på hensoldt' ene men øyemålet kan bomme. Min tysk er litt rusten, tolker det som at selger sender utlands, og at Tyskland ikke syns sikter er så skumle at dem kan sende dem ut av landet?
  23. Aha! Ser ut som se med trykket skrift, ikke stanset da har moderne(ere) innmat. Har 1 zeiss og 2 hensoldt i 1,5-6x42, med stanset logo/ tekst. Den på bildet skal erstatte den uten sidejustering på kombien. Zeissen sitter i et custommontasje på min brno m21. Syns det blir så smekkert og rent med skinnemontert sikte på rett våpen. Har noen stikkord for videre søk!
  24. Noen som vet om det finnes/ ble lagd zeiss/ hensoldt kikkerter med gammel skinne (lm??) som har sentrert retikkel og knepp i justeringen? Har et par zeiss uten, og vil oppgradere/ bytte forstørrelse på kikkerten og beholde montasjen. Vil ha en 1(1 25)-4 på brno'en i 9,3!
  25. Har aldri lagd haglestokk. Er jo en av de enklere med tanke på rette avslutninger mot baskylen. Kjøper ikke et emne for 5000kr uten å ha øvd på tilpassingen mot metallet. Var faktisk ut å fant en nøttetre fjøl som er stor nok til å lag innfattingsdelen.... vi får se hva der blir til.
×
×
  • Create New...