Jump to content

bonzai

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

bonzai's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noe vits i å ha lyddemper når man skyter med supersonisk ammunisjon? Jeg tenker på å kjøpe meg en .223 men er veldig usikker på om jeg skal investere i lyddemper til denne. Hvis effekten er begrenset tror jeg at jeg satser på bedre kikkertsikte.
  2. Hva er det perfekte oppsettet(rifle, kikkertsikte og kanskje demper?) hvis man vil bruke ca 8-10.000 på rifle primært for revejakt, men også ha muligheten til å skyte annet matvilt uten å ødelegge de helt? Jeg er fryktelig i tvil! Vakler mellom .17hmr, .223 eller kanskje noe helt annet? Er i alle fall åpen for alt dere kan gi av informasjon og råd om saken. Som dere skjønner er jeg helt fersk i gamet...
  3. Ser at .222 og .223 har 4-5 ganger så mye anslagsenergi som en .17hmr, vil ikke dette gjør vondt verre på småvilt? Det snakkes om nedladet hastighet, er dette noe man får kjøpt i butikk eller må jeg begynne å lade selv?
  4. Jeg er på utkikk etter en rifle jeg har tenkt å bruke til rypejakt, harejakt, kanskje en and eller en gås innimellom og til å ta rev/annet smårovvilt hvis sjansen byr seg. Har ikke lyst å ha noe grovkalibret rifle til dette bruket og har falt ned på .17hmr eller .22wmr. Kan noen si meg hvilket av disse kalibrene som egner seg best til de byttene jeg skisserer? Jeg er litt bekymret for at det er for mye futt i disse og at mye kjøtt vil bli ødelagt.
  5. For å gjøre mitt for å få opp rypebestanden i området tenker jeg på å begynne med revejakt. Det som stopper meg er at jeg ikke aner hva man gjør når reven er felt? Jeg er ikke interessert i pelsen. Grave ned ute i skauen?
  6. Jepp! Og er det å anbefale? Er det fugl der? Trasket rundt i de dype skoger i Trysil i fire dager før i høst med bare èn skuddsjanse (som jeg bommet på ) Det ligger i alle fall behagelig nært der jeg bor
  7. Det vet jeg ikke enda helt nøyaktig. Det blir brukthagle og en rimelig en. Jeg har ca 3000 kroner tigjengelig for å kjøpe noe dugende. Jeg får se hva som er tilgjengelig på bruktmarkedet når våpensøknaden er ferdigbehandlet. I slutten av januar har jeg 3000 til, men jeg tror jeg skal prioritere å faktisk komme meg ut på jakt framfor dyrt våpen. Jeg ser for meg en O/U hagle kal 12. Forslag mottas med takk
  8. Hei! Ny jeger og ny på forumet her. Lurer på om noen har tips om hvor jeg kan jakte og hva jeg kan jakte på av småvilt i Salten. Jeg har nettopp sendt søknad om kjøp av hagle og håper å komme meg ut på en jakttur før sesongen er over for denne gang.
×
×
  • Create New...