Jump to content

jo-tor

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jo-tor's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Har en Ruger M77 Hawkeye 6,5x55, å kan ikke si annet enn jeg er fornøyd. Avtrekket er helt greit, ikke noe kryp. Den måtte ha litt innkjøring i starten for å få sluttstykket til å gli lett, å løpet ligger ann frammerst i forskjefte. Men presisjonen ligger på rundt 20-25mm på 100 meter med norma ammo. Liker Ruger sine rifler veldig godt, syns de er solide bruksvåpen! Håper flere får øynene opp for de!
  2. jo-tor

    Ny børse

    Hei. Må si meg enig i at Ruger er verdt en vurdering. Har selfølgelig en selv å er storfornøyd med avtrekk å presisjon. Liker å sikringen på Rugern, som låser tennstiften direkte. Montasjene, som du får med på kjøpet er å veldig gode. Minuset for min del er at syntkolben er litt spinkel for mitt vedkomende. Men vil si at til prisen er ruger et veldig bra alternativ..
  3. Bør også nevnes at det er forskjell på sikringssystem på rifler. Noen sikkrer bare avtrekker, andre sikkrer direkte tennstiften, å andre igjen kan en spenne ned mekanismen. Personlig føler jeg meg ikke helt trygg på sikkringssystemer som bare sikkrer avtrekker... Men en skal alltid ha kontroll på våpenet sitt, å vite om det er patron i kammeret eller ikke. Å ingen sikkringer er idiotsikkre.!
  4. Ble en liten rev i gårkveld. Skutt med .22wmr 30gr v-max. God revepatron med stor effekt..
  5. hei Metallurgen. Ser du roser morakniven, noe jeg er enig i. Men har du noe erfarine med mora classic med laminert blad å ufarget slaft som produseres enda? Har lyst å lage en god tollekniv av et slikt blad, men er usikker på stålkvaliteten...
  6. hei:) Interessant å lese at flere foreslår .17hmr å .22wmr som toppjaktpatroner mtp sikkerhetsavstand. Men hva er vanlig skyteavstand på toppjakt? Er .17hmr gamepoint kraftig nok til tiur på 120 meter? Har selv .17hmr å .22wmr, men ikke skutt storfugl me de, selv om tanken frister...
  7. hei, prøv CCI gamepoint. den funker til det meste.
  8. hei. har en CZ455 22wmr/17hmr. Bruker mest 22wmr løpet. syns det er et mer robust jaktkaliber. Bruker sellier bellot ammo fra schou til 115 kr pr eske som samler utrolig bra. Dessuten gjør cci v-max vei i vellinga på reven:P. Men valg av kaliber er bare en smaksak, en kan ramse opp mange fordeler med begge nevnte kaliber. 17hmr: presissjon, flat kulebane, litt lengere rekkevidde, mindre vindavdrift. 22wmr: mer kraft, billigere ammo, kanskje bedre utvalg i ammo... Uansett syns jeg personlig 100 meter er nok for disse kalibrene i en jaktsituasjon...
  9. Hei. har bare et spørsmål om .22wmr gamepoint. Har selv dette kaliberet, hatt det i mange år. Men ikke fått skutt noe særlig enda. Er gamepointkula god nok til villt som storfugl å rev på 100-120 meter?
  10. Prøvde bare en type .22wmr, winchester jacketed hollow point. men har ikke utført noen videnskapelige eksperimenter med dette. Er meste interessert i å se hvordan kula oppfører seg å hva skade deg gjør. Men 5 skudd gikk ca 15 cm inn i vått avispapir.
  11. God kveld. Har lyst å komme med mine erfaringer angående .22lr, .22wmr å .17hmr .22lr bruker jeg mest til trening, da det er desidert billigst å skyte med. Men bruker den å til skyting av kråker, måker osv på moderate hold. Liker at den er så lett å få nesten lydløs med lyddemper. Bakdelen med .22lr er flere: jeg liker ikke å jakte på lengere hold enn 60 meter med .22lr, siden både kulebanen å vindavdriften er vanskelig å beregne på hold over 60 meter. rikosjett er også noe en må ta hensyn til med dette kalibre.. .22wmr har jeg hatt i mange år, å er egentlig veldig fornøyd med dette kaliberet til trening å småvilt, har brukt den til rypejakt etter fjellrype å selvfølgelig kråker å måker osv. Med .22wmr kan du dobble skuddholdet i forhold til .22lr, selv om jeg personlig prøver å holder meg til under 100 meter, syns det er en del av spenningen med jakt:) En ting jeg liker med både .22lr å .22wmr er at kulene er ganske gode med tanke på restvekt. .17 hmr har jeg hatt i litt over et år, å synes det er et interessant kaliber, til mine jaktformer. Som nevnt over liker jeg å utfordre fjellrypa med flatskytende rifle, å da er .17 hmr et godt valg. .17 hmr har bedre persisjon, flatere kulebane enn .22wmr å tåler litt mer vind, å en ting til jeg liker med den lille 17 kula, er at den er veldig lite rikosjett av den, noe som betyr litt når en jakter i steinurer.. en bakdel med .17 hmr er at en bør bruke ekspanderende kule på vilt fra rype å oppover, da er det cci gamepoint som er aktuell for meg. gamepointkula kan av å til føre til mer kjøttødeleggelser enn en helmantel .22wmr kule på rypa. Har prøvd å teste ut .17 hmr å .22 wmr i div. vått papir å treverk osv for å se effekten av disse. lagde en blokk av vått avispapir som var ca 20 cm tykk, å skulle teste dybdevirkninga av .17 hmr gamepoint å v-max å .22wmr 40gr blyspiss. Skyteavstand ca 50 meter. Skaut 5 skudd av hver, å det som forundra meg var at gamepointkula gikk nesten gjennom hele blokka på 20 cm. Den hadde ekspandert fint. men det som forundret meg mer var at å v-max kula gikk like dypt. kula hadde gått i oppløsning med blyet i de første 5 cm av "sårkanalen" men mantelen hadde merkelig nok gått like dypt som gamepoint kula. alle 5 v-max kulene hadde gått like dypt.. Prøvde det samme med .22wmr, men den gikk ikke like dypt som .17hmr kulene. Har sikkert mye med hastighet å kulediameter å gjøre.
  12. Må innrømme at jeg liker godt å jakte med disse randtenningspatronene, med de fordeler å utfordringer de gir. Et perfekt jaktkaliber finnes ikke, en må bare finne et kaliber en liker å bruke, å lære det å kjenne..
  13. er vanskelig å få noen objektive meninger om dette tamaet:P Men en gylden regel er jo bruke et lovlig kaliber å lære det å kjenne mtp skuddeffekt, kulebane, vind osv. Jeg mener .22wmr er et godt kaliber til småvillt. bra effekt, rimelig innkjøp å god kulebane i forhold til .22lr. har selv både 22lr, 17hmr å 22mag. å det er veldig vanskelig å si hva som er best til småvilltjakt siden alle disse har store fordeler å bakdeler.
  14. hei alle sammen, er en ting jeg lurer veldig på. hvor for en egentlig kjøpt ruger..?
×
×
  • Create New...