Jump to content

Lauralux

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lauralux

  1. Min anbefaling : Vurder finn nærmere. Du trenger nok ikke mer erfaring ved å kjøpe der enn på Gasoline. Men har du ikke plass til en normal dreibenk så er det ikke mange på finn. Jeg har ikke brukt den typen du ser på, men de er nok ikke av høyeste kvalitet heller svært lav kvalitet. Digital avlesning er ikke noe du har behov for. Kan tipse deg om Kohn Tech AS de har bedre utstyr en Gasoline og kansje noe brukt. Fordelen du oftest vil få ved å kjøpe på finn.no er at du får med mye av det andre du trenger som f.eks. Holdere og stål. Dette koster mye å kjøpe inn senere. En god planfres koster fort 10.000'- Om benken eller fresen er fra 70tallet spiller ingen rolle. Er de tatt vare på så holder de svært lenge. Mange som kaster ut helt brukbare dreibenker og freser for å kjøpe nye CNC styrte. Så du kan lett finne et kupp. Lykke til
  2. Ser ut som en salongrifle fra Kongsberg Våpenfabrikk. Årstall 1906 eller nyere.
  3. Litt mot vest ligger Synnfjell Hotel. I det området er det nok lettere å finne overnatting. Er ikke så forferdelig lang kjøretur, kommer ann på hvilket omr. dere skal jakte på. Det er også mulig å overnatte på Liomseter i enden av veien som går inn ved Holsbru. Veldig fint terreng dere skal jakte i, men ikke forvent store fangsten. Er vel fortsatt satt en grense på 1 rype pr jeger pr dag?
  4. For dere som liker å se på sprø våpenfanatikere så sjekk han her. http://www.youtube.com/user/FPSRussia
  5. De der bør du ikke tulle med. De grønne er MP (eksplosive). Rød er sporlys. Mener å huske at MPne går av ved 130grader.
  6. Lauralux

    Rustbeskyttelse

    Du kan blånere selv. Ganske enkelt. Ca 250,- for et slikt kitt hos f.eks. midway.
  7. Hjalp en slekning med å fanget mink for 20 år siden på Helgelandskysten. Der er det nok holmer og skjær. Var ikke så enormt stort problem å ringe rundt å få lov. Bruk et par kvelder så er det nok gjort. Kommer du i kontakt med eierene så er de nok positive til et tiltak med feller og hjeper deg nok å få tak i den som har naboholmen. Du kan ikke begynne å bryte loven uansett. Hvis det er for stort problem å kontakte eiere så har du ikke engasjemang nok til å påvirke minkbestanden alikevel. Hvis du kun vil skyte mink så er det uansett et tafatt tiltak for å få bukt med et slikt problem. Gjevn fangst over 3-4 år gir gode lokale resultater. En mann et gevær har ikke sjangs. Der jeg var hjalp det mye, men det var 3-4 personer som hadde 10-20 feller hver rundt om på holmene. De ble satt ut flere ganger i uka og sjekket.
  8. Man må 2 km fra land , da er det lov med motorbåt. Ikke mye mink som er så lett å finne slik til verdags, men sel kan man jo finne. Is anses ikke som fastland. Feller er jo da langt mer effektivt til å ta mink.
  9. Ser ut som 6,5x55 som ble brukt i Krag jørgensen. Treprosjektilene har jeg hørt fra andre ble brukt til trening , lik blåfis.
  10. Var borti samme problem, men med en Zanoletti. OT. Men forteller litt om billig ita skit. 10 børser av samme type ble solgt av Aaserud på midten av 80tallet. 9 skøt ut løpene(altså de føyk ut sammen med hagelet) nr10 (min) dual barrel burn off. Veldig morro å la kaksete fetter Anders skyte med 2x50 g Nitro magnum. Ga litt mer fraspark enn AGn han hadde skutt med det gitt. Mitt tips: nytt spett.
  11. Er nok fukt da ja. Hvis du ikke er helt sikker på at de var 100% tørre. Kan da hende du har presset inn hettene for mye/lite eller defekte hetter. Kansje du oppbevarer eller håndterer hettene feil også. Ikke la de komme i kontakt med olje damp/spray og ikke ta på innsiden av hettene med fingrene. Det er lurt å være overforsiktig når du lagrer og håndterer hetter og krutt.
  12. Fosforsyre funker som det blir sagt over. Men tar nok blånering. Du bør uansett fjærne den omdannede oksideringen og blånere på nytt. Bruk gjerne stålull der du kommer til med det ellers så er det nok bare å skrape og pirke som er tingen. Sandblåsing kan bli litt røft og sølete. Beste er å plukke hele børsa fra hverandre i minste del og ta det grundig med ny blånering på hele. Du får også fine poleringsmasser til å ta siste finish før blånering.
  13. Lauralux

    hva nå?

    Hvis målet er å ta flest skadedyr så ville det kansje vært en opsjon å skifte jaktform? Åtefelle/bur eller hubro? Har fungert for mange det. Hagla er da fin. Vil neppe si at "det sikkert ikke er noen i bakgrunnen" er et godt utgangspunkt når kalibrene det snakkes om er dødelige på langt over 3km.
  14. Gled dere til to fine dager på vestkysten. Må stå over p.g.a. Jobb, men var der på søndag og fikk sett og testet en del av målene. Kjempeinnsats av Christian som er en kjærnekar med skikkelig pågangsmot. Han har til og meg annlagt innendørs skøyteannlegg til de 2 dagene Takker for hjelp med innføring og innskyting av rifla. Synd ene gongen fløy av når 338en gjorde sitt på et ukjent korteste hold
  15. Hei. Det stemmer det du har hørt. Linoljen vil reagere med andre oljer og lakker som ikke er linoljebasert. Du kan nøytralisere linoljen med kaustisk soda, men da må du være forsiktig så du ikke får noe på deg og du bør gjøre dette ute. og selvfølgelig må du ha demontert skjefte og kolben slik at du ikke får noe etsende på metallet. Og faren er der for at noe er igjen og vil som du sier dampe ut senere en gang alikevel. Ta kontak med en farvehandel og hør med dem om det finnes noe som er linoljebasert du kan bruke. Ellers så kan jeg tipse deg om at vanlig terasserens og rens for utemøbler av tre vil rense treværket utmerket. Det finnes også et stoff for teak som skal lysne teaken, dette fungerer på andre tresorter også (mulig det bare er klor??) Men treværket blir litt oppløst/hårete etter slik behandling så du må pusse. Skal du bruke linolje så vær oppmerksom på at den er selvanntennelig så ikke gå i fra f.eks. kluter tilsølt med linolje og vær forsiktig hvor du søler.
  16. Har du ikke hørt om custom , hot rod? Det er jo US soul du snakker om. Ombygning er jo tingen! Saco = dull. Er jo likanes med biler som våpen. Men blir mer peronlig da vet du. One of a kind.
  17. Er vel ikke så nøye? MRAD er vel MIL-MIL . Har man MOA så har man MOA. Treffer vel like bra med det tror jeg Vanesak. Skal høre med winge på nyåret, har tengt samme. Men er nok ikke på lager uansett, er stengt i romjulen. Har MIL i dag så er litt vant med det. Står ikke på nettet om det er MRAD.
  18. Da er nytt sikte bestilt. Ble N.F. NXF 12-42x56 250 MOA MIL DOT. Får håpe ventetiden ikke blir for lang.
  19. Er formen tilbake til da så høres det forlåkkende ut. Håper på det. Alt for nærme til å gå glipp av. Lite trening , men desto mer morro, og lave forventninger
  20. Du kan egentlig bare sette i gang å bygge om tofotfestet da det ryker. Bolten som går opp i forskjeftet er av laber kvalitet og rekylen vil snart dra av gjengene. Etter det vil nok hele plastklossen sprekke. Du merker det ved at pinnen ut er løs. Jeg har bygd om min uten plastklossen og festet bolten rett i forskjeftet. Da får du svingfestet nærmere løpet også.
  21. Eneste jeg har erfart er at ved varm demper så får du mirage, noe som ikke er til hjelp. Varierer på den ambiente tempen da. Som de sier så er det snakk om serdeles små variasjoner også, knapt målbare. Vil tro kronogafen ikke er er så nøyaktig en gang. Unøyaktigheten som oppstår ved veldig varm demper kan nok forklares ved at metaller utvider seg når tempen øker. Man kan da få demperen ute av linje. Den vil nok kansje ogå bøye seg. Varierer nok ut i fra konstruksjon og materiale. Ved større kalibre bør man tenke på at ting trenger avkjøling oftere og at man ikke skyter med en miter.
  22. Hei. Jeg har som du sikkert vet også en 110 BA. Bremsen min var helt riktig i fra fabrikk ved normal stramming. Strammer som en sa tidligere også med et lite rundtjern igjennom hullene i bremsen. Har ikke fått skutt på lenge av forskjellige grunner, men skal nok finne tid igjen snart. Hvor mange skudd av hver type tester du og hvilke hastigheter oppnår du på de ulike? (Du bør måle hastigheten.) Jeg bruker Rhino 25 krutt , men vet ikke om det er så lett å skaffe for stunden. Det virker som om det funker fint i min.
  23. Inneholder ammoniakk som tar ut zinken i messingen. Da blir messingen sprø og får små hull og rifter.
  24. Jeg bruker ultralydvasker og Lymans vaskemiddel Turbosonic. Jeg har en Eumax Ultralydvasker(proff type). Vasker 2 x 10 min i 60°C Så skylles de i rent vann. Hvis ikke så blir de sjollete. Så tørking i ovn. 100°C i 5 min. Eller lar de ligge noen dager å tørke. Etter vask så polerer jeg med maiskolbemedia i fra XXL og den poleringen de har der i vibrasjonsvasker. Ca 30 min/til de er polerte. Så blåser jeg de rene med trykkluft og for å få vekk evnt. rester av mailskolbebiter. Fordelen med ultralydvasker er at du vasker helt rent inni hylsa inkl. tennhetteåpning. Du vil også merke at veska blir mer møkkete når du vasker hylser som har blitt skutt flere ganger uten ultralydvask enn de som vaskes hver gang. Er på bølgelende med Knut Erik når det gjeller renslighet av hylsene. Man sparer formene(diene) og jeg tror man oppnår mer like forhold ved skyting når hylsene har lik friksjon etc. Man forlenger nok levetiden samtidig som at man lettere ser spor etter overtrykk og sprekkdannelser i hylsa. Og at jeg syntes de er fine å se på når de er blanke. Er jo et håndtverk dette også. Har du merket noen markant bedring ved å gløde hylsene Knut Erik ?
×
×
  • Create New...