Jump to content

Lauralux

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Lauralux's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Min anbefaling : Vurder finn nærmere. Du trenger nok ikke mer erfaring ved å kjøpe der enn på Gasoline. Men har du ikke plass til en normal dreibenk så er det ikke mange på finn. Jeg har ikke brukt den typen du ser på, men de er nok ikke av høyeste kvalitet heller svært lav kvalitet. Digital avlesning er ikke noe du har behov for. Kan tipse deg om Kohn Tech AS de har bedre utstyr en Gasoline og kansje noe brukt. Fordelen du oftest vil få ved å kjøpe på finn.no er at du får med mye av det andre du trenger som f.eks. Holdere og stål. Dette koster mye å kjøpe inn senere. En god planfres koster fort 10.000'- Om benken eller fresen er fra 70tallet spiller ingen rolle. Er de tatt vare på så holder de svært lenge. Mange som kaster ut helt brukbare dreibenker og freser for å kjøpe nye CNC styrte. Så du kan lett finne et kupp. Lykke til
  2. Ser ut som en salongrifle fra Kongsberg Våpenfabrikk. Årstall 1906 eller nyere.
  3. Litt mot vest ligger Synnfjell Hotel. I det området er det nok lettere å finne overnatting. Er ikke så forferdelig lang kjøretur, kommer ann på hvilket omr. dere skal jakte på. Det er også mulig å overnatte på Liomseter i enden av veien som går inn ved Holsbru. Veldig fint terreng dere skal jakte i, men ikke forvent store fangsten. Er vel fortsatt satt en grense på 1 rype pr jeger pr dag?
  4. For dere som liker å se på sprø våpenfanatikere så sjekk han her. http://www.youtube.com/user/FPSRussia
  5. De der bør du ikke tulle med. De grønne er MP (eksplosive). Rød er sporlys. Mener å huske at MPne går av ved 130grader.
  6. Lauralux

    Rustbeskyttelse

    Du kan blånere selv. Ganske enkelt. Ca 250,- for et slikt kitt hos f.eks. midway.
  7. Hjalp en slekning med å fanget mink for 20 år siden på Helgelandskysten. Der er det nok holmer og skjær. Var ikke så enormt stort problem å ringe rundt å få lov. Bruk et par kvelder så er det nok gjort. Kommer du i kontakt med eierene så er de nok positive til et tiltak med feller og hjeper deg nok å få tak i den som har naboholmen. Du kan ikke begynne å bryte loven uansett. Hvis det er for stort problem å kontakte eiere så har du ikke engasjemang nok til å påvirke minkbestanden alikevel. Hvis du kun vil skyte mink så er det uansett et tafatt tiltak for å få bukt med et slikt problem. Gjevn fangst over 3-4 år gir gode lokale resultater. En mann et gevær har ikke sjangs. Der jeg var hjalp det mye, men det var 3-4 personer som hadde 10-20 feller hver rundt om på holmene. De ble satt ut flere ganger i uka og sjekket.
  8. Man må 2 km fra land , da er det lov med motorbåt. Ikke mye mink som er så lett å finne slik til verdags, men sel kan man jo finne. Is anses ikke som fastland. Feller er jo da langt mer effektivt til å ta mink.
  9. Ser ut som 6,5x55 som ble brukt i Krag jørgensen. Treprosjektilene har jeg hørt fra andre ble brukt til trening , lik blåfis.
  10. Var borti samme problem, men med en Zanoletti. OT. Men forteller litt om billig ita skit. 10 børser av samme type ble solgt av Aaserud på midten av 80tallet. 9 skøt ut løpene(altså de føyk ut sammen med hagelet) nr10 (min) dual barrel burn off. Veldig morro å la kaksete fetter Anders skyte med 2x50 g Nitro magnum. Ga litt mer fraspark enn AGn han hadde skutt med det gitt. Mitt tips: nytt spett.
  11. Er nok fukt da ja. Hvis du ikke er helt sikker på at de var 100% tørre. Kan da hende du har presset inn hettene for mye/lite eller defekte hetter. Kansje du oppbevarer eller håndterer hettene feil også. Ikke la de komme i kontakt med olje damp/spray og ikke ta på innsiden av hettene med fingrene. Det er lurt å være overforsiktig når du lagrer og håndterer hetter og krutt.
  12. Fosforsyre funker som det blir sagt over. Men tar nok blånering. Du bør uansett fjærne den omdannede oksideringen og blånere på nytt. Bruk gjerne stålull der du kommer til med det ellers så er det nok bare å skrape og pirke som er tingen. Sandblåsing kan bli litt røft og sølete. Beste er å plukke hele børsa fra hverandre i minste del og ta det grundig med ny blånering på hele. Du får også fine poleringsmasser til å ta siste finish før blånering.
  13. Lauralux

    hva nå?

    Hvis målet er å ta flest skadedyr så ville det kansje vært en opsjon å skifte jaktform? Åtefelle/bur eller hubro? Har fungert for mange det. Hagla er da fin. Vil neppe si at "det sikkert ikke er noen i bakgrunnen" er et godt utgangspunkt når kalibrene det snakkes om er dødelige på langt over 3km.
  14. Gled dere til to fine dager på vestkysten. Må stå over p.g.a. Jobb, men var der på søndag og fikk sett og testet en del av målene. Kjempeinnsats av Christian som er en kjærnekar med skikkelig pågangsmot. Han har til og meg annlagt innendørs skøyteannlegg til de 2 dagene Takker for hjelp med innføring og innskyting av rifla. Synd ene gongen fløy av når 338en gjorde sitt på et ukjent korteste hold
×
×
  • Create New...