Jump to content

Oddeiste

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Oddeiste's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal begynne med åtejakt, og tenker å plassere reveåte i skogen ved siden av huset. Har hundegård med tre huskyer på andre siden av huset, de vil muligens ikke klare å se åtet(har ikke funnet/lett etter den perfekte plassen enda) og må antageligvis spørre grunneier om å få lov til å hugge ned noen trær for å få fri sikt først. Hvor sky er egentlig reven i forhold til hund? Har mange gang sett hundene reagere på uidentifiserte objekt oppi skogen, og har to ganger sett rev bare 40 m fra hundegården(i skogen), en av gangene kom jeg ut på trappa, og der kom reven i fullt firsprang etter kaninene som vi hadde løse ute. Tror nok denne reven var skadd, da det bare et par dager etter ble skutt en halt rev, så den var nok desperat. Den stoppet til og med opp bare 10 m unna meg å ble stående å stirre på det bleike, trøtte mennesket som sto i boxer ute på trappa i 10 minus Sånn sett har jeg jo svart på spm selv, men lurer på hvilken erfaring forumets lesere har. Vil det være en dårlig plassering av åtet? Har jo ikke noen annet alternativ i forhold til sikker avstand, vei og lignende uansett, så det må jo bare prøves. Skal montere opp lys og varsling, og tenker i førsteomgang å bruke nakke og hodet til en geitebukk(inklusive skinnet som fortsatt henger på(hundene har spist resten ) Hvordan er det å bruke geitekillinger som åte, har fryseren full
  2. Har de siste nettene kjørt litt rundt i området både på og utenfor vei, og har observert 3-4 harer hver gang. Oftest er de ved fylkesveien(lite trafikk og bebyggelse), men også på sletter med bærlyng o.l. samt flere ganger på et jorde som jeg har fått anledning til å skyte på. Problemet er bare at jeg bare ser de der om natta. Kan bare tenke meg til hvor mye hare det er i skogen eller utenom veien. Har sett de i dagslys tidligere, men det er gjerne i april og mai. En bonde har også spurt om jeg kan jakte på harer som spiser hull i rundballene om vinteren/våren(bor i nord norge, så vi kan vel si at vinteren varer ut april). En rundballe koster vel gjerne 500kr, og blir etter det jeg har forstått, ødelagt etter en stund hvis det går hull på den. Da kan jeg vel uten problemer jakte på haren i det området utenom jakttid ifølge "II. Felling av viltarter som gjør skade1 A. Hettemåke, fiskemåke, gråmåke, svartbak, bydue, ringdue, svarttrost, gråtrost, måltrost, rødvingetrost, skjære, kråke, ravn, gråspurv, hare, rødrev, røyskatt, mink, mår og grevling, kan felles uten særskilt tillatelse hele året av eier/bruker/rettighetshaver eller den han bemyndiger når disse gjør skade av vesentlig økonomisk betydning på en eller flere av følgende verdier: Hus, hage, åker, plante- eller frøkultur, aktivt drevne egg- og dunvær, pelsdyrfarm, fjørfeoppdrett eller viltoppdrett" Men kan jeg jakte på de på sommeren, da de ikke spiser på rundballene da? Hensikten er jo å holde bestanden nede, og unger er vel enklere å komme innpå. Har inntrykk av at haren ikke er like forsiktig tidlig på våren.. Hvis det er noen som helst mulighet for det, vil jeg gjerne vite om det er lov å felle hare på annen måte enn med skytevåpen, dvs felle, garn eller lignende. Jakt på natta er vel også forbudt, det samme gjelder foring med sikte på å skyte de på post? Jakt på natta i fullmåne er vel lov? Men er det lov å skyte klokken 3 om natten 100m fra et bolighus? Er ikke i tettbebygd strøk. Har vært noen turer på oversiden av områder der jeg vet det er harer, dvs oppunder bergskrenter uten å finne/støkke noen. Har derimot støkket et par som lå i dagleie i tett granskog, hvor det var umulig å skyte. Når snøen kommer, blir sporjakt mye enklere, og da kan jeg prøve å kartlegge hvor de evt ligger i dagleie, samt notere meg alle tråkkene. Er ganske frustrerende å ikke få has på de, da jeg vet de er der ute i tussmørket.! Er like før jeg tar hagla og ei sterk hodelykt på meg Hehe Harehund er utelukket, da vi allerede har to Alaska Huskyer. Hvis noen har tips om hvordan jeg lovlig skal få has på de så kom gjerne med det!!
  3. Fikk den lokale sjappa til å bestille en pakke Lapua Scenar med den tyngste kula. Hvis den funker i børsa, så blir jeg kun å bruke den. Greit å lære kulebane og vindadrift på bare ei kule, så kan man forlenge holdene etter hvert. Bare en dag igjen nå
  4. Ok, er dette bly kuler? Som ikke ekspanderer i fugl? Men så er jo spørsmålet, hvordan få dette fraktet til nord troms? Regner med at løse kuler kan sendes med posten? Trengs det kopi e.l. av våpenkort?
  5. Ok. Leste i en annen diskusjon at denne 6,5 gr kula har dobbelt så stor vindavdrift, som en større kule(husker ikke merke), tror det var snakk om 7cm i forskjell(totalt 14 cm på 6,5gr kula) i liten bris på 200m..(Blir mye synsing, da jeg ikke har link til tråden og jeg tåler å bli rettet på ) Er ganske fersk, har knapt 100 rifleskudd, og et par tusen med salongen på samvittigheten så det er ikke stort. Har stort sett ikke skutt på mer enn 100 m, foruten tre skudd på 130m med åpne sikter, hvor to gikk i en ring på str med et eple. Har nylig fått kikkertmontasjen på Baikalen (IZH 94 6,5x55) Vil tro samlinga ligger på to-tre cm, men har ikke fått prøvd dette ordentlig pga har brukt en del skudd på å eksperimentere hvordan av/påmontere kikkerten uten å forandre treffpunkt. Vanskelig å få mange treningskudd da jeg må vente litt mellom hvert skudd pga stigning. Det som gjør skytinga mest krevende er det altfor harde avtrekket... Vurderer å sende inn til børsmaker å få det jukset til litt, da det antagelig stjeler de siste to cm presisjon.. Kikkert er Leupold Vx1. Jeg spør da jeg vet det er mange kompetente personer her inne, og det er ikke vits i å bruke det ene hvis det andre gjør meg til en bedre skytter i litt mer krevende forhold.
  6. Etter litt lesing(og prøving) har jeg funnet ut at Lapua FMJ med 6,5gr helmantel kule har relativt mye vindavdrift. Er denne patronen jeg har skutt inn kombien med. Skal jakte hare, rype og skogsfugl med dette- muligens toppjakt. Ønsker derfor heller å finne en patron (fabrikkammo) med en kule som har lite vindavdrift og gjerne flatest mulig kulebane. Viltet skal spises, så vil ikke finne rester av bly i det. Hvor mye fall kan en forvente fra 100-200m? Kom gjerne med forslag til kuler, da jeg muligens kan få ladet noen skudd..
  7. IZH 94: Lurer på om jeg kan skyte med tunge kuler i høye hastigheter med denne? Har fådd et par spm om den tåler jaktammo til f eks elg, da det er en kombi. Ikke vet jeg da jeg er helt fersk, men d hadde vært greit å vite. Har kun skutt med Lapua trainer, men ønsker å gå opp i kulevekt pga vindavdrift. Ønsker kun svar fra folk som "vet", ikke fra de som tror..
  8. Åkej, det er kanskje ikke så dumt å ha noe synlig på seg. Men ikke mer enn en oransje vest og/ eller lue, da jeg har lyst til å ha muligheten til å kunne bli lite synlig på kort tid. Vintercamo har jeg, men den kan man jo ikke bruke før alt er hvitt. Tror nok haren går en stund hvit før snøen legger seg helt, eller? Er jo sjelden snøen legger seg helt før jul.
  9. Så hvis jeg har forstått det rett, så kan jeg bruke skalljakka og buksa (blå og sort, med mye bråk i stoffet) til støkkjakt..? Camoen og lydløsheten har ingenting å si? Reagerer rypa på lyd? (f eks hvis jeg sniker meg innpå med salongrifla) Kan tenke meg at haren hører godt, hva hvis den ikke trykker lenge nok, da er jeg jo avhengig av å komme nærme nok før den oppdager meg, da bør man vel i det minste ha naturlige farger.. Der jeg jakter er det meget sjeldent andre jakter, så den sjansen tar jeg..
  10. Tok jegerprøven i vinter, og nå er jeg klar for høstjakta etter hare og rype, muligens skogsfugl Blir å gå en del i skogen, og oppå fjellet. I nord norge. Bestilte Swedteam Fjellheimen dress, men den var størrelse hest og må sendes tilbake. Får ikke tak i størrelse som passer. Kjedelig, da jeg likte fargen. Har lett over hele internett og finner ikke så mange camo dresser, høsten kommer tidlig her nord, så jeg vil tippe at store grønne løvblader(som er på de fleste dressene) vil synes godt. Er ute etter en "dus" camo farge. Eller trenger jeg camo i det hele tatt? Kan jo heller kjøpe en løvponcho og maske eller lignende for å bruke på post, der jeg vet det beiter hare. Blir vel ellers mest støkkjakt, evt smygjakt, da jeg har en kombi med hurtigmontasje samt salong med kikkert og lyddemper. Ser xxl selger Chevalier pointer til 2999,- og Chevalier light coat green dress til 2499, er de noe å satse på? Evt kan jeg jo gå for Swed team tinnsjø dresshttp://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=117, men jeg likte ikke helt snittet på dressene, stor, tung og posete, uten luftemuligheter. Men camoen duger vel greit da. (Hvis du har en pent brukt, vanntett jaktdress til under 3000kr å selge kan du sende meg en sms til 94376634, rundt størrelse medium, er 174cm og slank )
  11. Er det lufting på jakka/buksa? Hvorfor foretrekker du jervenjakka? Blir swedteam jakka for varm?
  12. Har funnet en jaktdress som passer til et Mastercard på slankekur , Swedteam Fjellheimen dress til 1495,- Har lest og kommet frem til at de er slitesterke, men det jeg lurer på er om de er vanntett. Det står jo at de skal være det, men tåler de en real regnskyll, eller å krype i vått gress? Skal brukes hovedsakelig i fjellet, men også litt i skogen. Har sett på mange andre dresser, men liker camoen deres. Passer greit til Jervenduken min. Er det varme/kalde dresser? Bruker som oftest ull under membran dresser, og er en frostpinne
  13. Beklager, i farta hadde jeg limt inn samme link to ganger, men nå er det rettet på
  14. http://www.ebay.com/itm/Tactical-Lever-Super-Quick-Release-Steel-Scope-Mount-for-Baikal-IZH18-IZH94-/150852083064?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231f7c1d78#ht_5342wt_142 http://www.ebay.com/itm/Quick-Release-Steel-Scope-Mount-for-Baikal-IZH18-IZH94-/150852083056?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231f7c1d70#ht_1180wt_1185 Har en baikal kombi 6,5x55 og skal montere hurtigmontasje på den. Har funnet disse to som ser solide ut, koster 1000-1500kr. Hvilken av disse ser ut til å kunne holde treffpunktet best, tenker da på hvordan man strammer de til skinna. Argumenter gjerne hvorfor.
  15. Har nylig kjøpt en eldre halvloddet Baikal 12/76 6,5x55. Den er merket 18.4jm 0.75 90MPa. Har tenkt å bruke wismuth eller lignende på jakt, men liker ikke tanken på å slenge 25 kroner etter en leirdue! Vet det har gått masse diskusjoner angående denne problemstillingen, men spør da jeg er usikker siden dette er en kombi. Har aldri hatt våpen før, synes hagleløpet virket tynt.., men det skal kanskje være det? Fikk høre at å brotsje opp trangboringa gjorde våpenet mindre slitesterkt?? Hva koster evt dette? Kan jeg skyte en leirdueladning i stål med god samvittighet? Hvor lenge bør man vente mellom hvert skudd?
×
×
  • Create New...