Jump to content

Dreadneck

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

About Dreadneck

  • Birthday 12/27/1983

Dreadneck's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. det blir Tikka M65 .308w, fantastisk børse men av og till litt tung og drasse på med påmontert demper og min eldgamle hakko 3-12x56. får ta den delen som god trim =) uansett, jeg har til nå brukt federal fusion 180gr, men lurer litt på viss dette er overkill. er det bedre å bruke 150gr av samme eller er der tips på noen helt andre typer kuler/ladninger. har ikke utstyr for å lade selv enda, står højt opp på lista over fremtidige inkjøp men den lista begynner å bli lang, så ferdigrulla er nokk det den blir mata med denne sesongen også =)
  2. hallå godt kammerfolk... fant en link på finn.no, har lyst å ringa sjøl men jeg kan ikke si att jeg har nokk erfaring for å kunne berge sauerne på området. men viss det ær en dreven revejeger som får lov å dra, og har lyst å ha med en engagert nybegynner så si gjerne ifra =) http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... archQuery=
  3. jeg køpte en brukt A-tec cmm-4 som var helt umulig å åpne modulerne på, brukte oljefiltertenger og prøvde allt jeg hade. lot så demperen marinere i ca. et døgn i lampeolje, skylte genom og tørka rein overflaten og prøvde igen med tengerne. det krevdes fortsatt en del svette, men jeg fikk åpna dem alle sammen. hvis dette var lampoljen sin fortjeneste eller att jeg brukte en annen teknik andre gangen (mener att jag "rycka" mer andre gangen en første) skal jeg ikke si sikkert...
  4. Dreadneck

    Tikka M65

    jeg låner denne tråden litt med ett M65 relatert spørsmål. min m65 er i .308w, og de har lång action/låskasse. jeg har ev. kommet over en stock for m65 i 6,5x55 og spørr derfor hvis det er mulig å droppe .308'n ned i den stocken? noen som har noen idéer om dette?
  5. jeg har tænkt o ta dennde testen så fort det ær praktiskt mulig for mig. jeg lagde en version med samme dimensjoner, bare litt hjelpemidler med tanke på min litt begrensa riflekikkert. trådstarter får gjerne opponere sig viss det blir utafor testens hensikt. https://www.dropbox.com/s/2fn3idy105uc0 ... proved.jpg återkommer med bilder av resultat.
  6. det lenar desverre mer og mer mot å spara sig litt peng og kjøpe ny kikkert isteden for awesome custom turrets... har verken utstyr eller kompetanse nokk sjøl til annet en å se for mig hvordan jeg ville ha laget dem, hade jeg hatt ovennemnte utstyr og kompetanse. tok med tegningene til en rekke bedrifter som har og bruker dreiebenk, men det blir allt for kostbart. får se viss jeg kan lage en middlertidlig løsning så det ihvertfall går ann å klikke sig opp og ned uten å måtte bruke pinsett. dere skal uansett ha stort tack for gode inspill og inspiration. jeg blir stadig vekk mer og mer imponert over hvor mye samlet kompetanse det egentlig finnes på dette forum!
  7. Gale Mcmillan skrev en veldig god artikel angeånde æmnet hær: http://www.6mmbr.com/gailmcmbreakin.html
  8. tusen tack for gode svar!! jeg skal lage mig noen arbeidstegninger, men først må jeg til skytebana en tur, jaktfeltstevne imorga, og rifla ær skutt in med feil ammo på feil avstand med feil temperatur =) kommer tilbake til tråden når jeg har noe nytt å tilføre! ha det bra allesammen =)
  9. en løsning på vannproblemet kan ju vara att laga till gjenger på utsidan av basen, och så laga ett lokk till hele mekanismen. det ær vel inte så ofta man ligger och skrur på kikkerten i pissregn uansett, plus att man kan lackera beskyttelseslokket i en diskret farge, og tårn i de grällaste "long range farger" du skulle kunna ønska, vilket jeg ser som en fordel å ha litt synlige markeringer, rundeindikasjoner m.m. min kikkert har som sagt ikke den mynt sloten som dere, men to små skruer som håller den lille knotten på plass: https://www.dropbox.com/s/129u76a8moxd3 ... nt_top.jpg bør jeg lage gjenger i basen tror dere, eller håller det med å ha ett genomgående hull dær spindelen har runt 4 mm å støtte sig på. jeg vill ikke att all kraft fra både egenvekt og moment i dreing kun skal belastes disse bittesmå skruene.
  10. ah, då førstår jag førvirringen =) jeg har en litt annen design, isteden for det mynt sporet så har jeg en liten plastik bit med en liten knott på, ala det noen (tror det var du Erlend Meyer) kallte for komfyrknott. jeg tenkte kanske la basen stikke en 4 mm ovenfor toppen av justeringsskruen på kikkerten med ett hull gjenom med liten margin for spindelen, så ikke all vekta og moment av tårn og dreing av dette går rett i de ørsmå skruene spindelen blir skrudd fast i justeringsskruen med. vad tror dere om det?
  11. gjenging på spindelen? unnskyld viss jeg er litt treig nå men hvorfor det? vill ikke det hindre muligheten till å "nulle ut" viss selve tårnet blir skrudd fast med gjenger til spindelen? har du eventuellt fler bilder du har lyst å by på Hydrox? =) kanske litt fra hvorda du har løst det på innsiden. som nevnt ovenfor så ær det ett genialt design, og jeg låner gerne patentet til egen kikkert.
  12. genial løsning Hydrox! =) ær det nok friktion mellon "akslingen" og tårnet med den skruen i toppen? det ær ingen risiko att det roterer fritt?
  13. spørsmål: jeg har en boresnake til mitt .17 løp, men får man virkelig pusset like godt som med skikkelig pussestav med børste og jig/patch?
  14. har tænkt samma tanken, og har i grunn samma spørsmålen sjøl, men hær ær litt linker ivertfall. kammeret: viewtopic.php?f=24&t=80979&hilit=vortex+1000 optics talk: http://www.opticstalk.com/vortex-ranger ... 31608.html lrh: http://www.longrangehunting.com/forums/ ... ew-101812/
  15. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... er%20creek fra privat selger til 3700:- (nej, det er ikke meg )
×
×
  • Create New...