Jump to content

Rfont

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rfont's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei, noen som greie på om hvor man kan få skaffet, til kvartsikring/Buehler, en fjær og en liten kule som forsvant ved demontering?
  2. Hei, på jakt etter en fjær og ei kule som sitter inne i en kvartsikring, Buehler type. Nesten 100% sikker på at det skal være en av hver inne i sikringen - noen som vet hvor man kan få tak i riktig?
  3. Ja, har brukt denne i fire år og blir brukt hvert år til elgjakt. Upåklagelig rifle som alltid virker. H/K lager mekanismen med underbeslaget - dette er veldig synonymt med dagens stardardrifle til Forsvaret idag - bygger på samme lest, ergo, den er veldig solid og virker i all slags vær. Veldig godt fornøyd med pistolgrepet som er av den grove gode sorten, omtrent som de tidlige Bredvoldskjeftene. Videre så er sikringen veldig godt plassert på kolbehalsen som sikrer både avtrekker og tennstempel/bolt - veldig sikker. Etter å ha kjent både på SR1- Merkel og SLB2000, syns jeg, at det er forskjell i "kvalitetsfølelsen" - du kjenner at H/K(Haenel) er bedre skrudd. Eneste jeg har å utsette på H/K er at stokken er lakkert, ble fort merker som syntes veldig etter vanlig bruk - vinterprosjekt med å fjerne dette og olje inn stokken på nytt. Blir veldig bra resultat etter poretetting og olje - veldig grom. Egentlig en veldig grei pris på disse riflene idag, ref. Jakt & Friluft. Anbefales å prøve denne hvis 1/2 auto er i tankene
  4. Riflen ble solgt - har en H/K SLB2000 som jeg er veldig fornøyd med. Kommer til å beholde denne i 300 WINMAG. Haenel heter dagens produsent av denne - anbefales hvis man tenker på en 1/2 auto. H/K lager sammen med Merkel dette våpenet.
  5. Fikk igjen Merkel`n dagen før elgjakta, 4. oktober, - og tror du ikke at den var helt lik som før, altså ingen forbedring!!!!!!!!!!!!!!!!! Fire måneder i Tyskland for å få vite at SR1 ble testet, skutt med og funnet med defekt magasin og brukket tennstempel - noe som jeg ikke visste om siden jeg ikke hadde skutt med den som følge av slark. Fortsatt er det slark i lengderetning og de feilene som ble funnet, jeg har ikke ord. Dette er ikke bra nok! Hva skal en stakkar gjøre. Ansvaret har stoppet hos importør. De har så sagt gjort det de kunne. Et siste forsøk er å filme slarken og sende denne til Merkel for så å kunne få en forklaring på om det er forsvarlig å skyte med. Jeg prøver. Følg med
  6. Har fått melding om at endelig er riflen på veg hjem. Veldig spent på hva som gjort/funnet. Har fått en tilbakemelding om at det var funnet andre feil på rifle, ikke sikker på hva som er gjort med det som jeg mente var feil....... Håper ting går iorden og at elgjakta går som planlagt med ny rifle. Jeg melder når rifle er i hånd og ting har roet seg.
  7. Hei svar vil komme så fort jeg får det, lover deg det. Vi snakkes
  8. Hei! Jeg har selv snakket med Merkel og de ville ASAP ta inn riflen for sjekk. Denne blir nå sendt til Tyskland for en nøyere kontroll. Tydeligvis er noe galt med tanke på denne slarken. Jeg sendte inn gode bilder av riflen og inne tolv timer senere var saken klar - de ville ha den inn. Dette tar noe tid så vi får se etter sommeren, tror jeg. Fortsettelse følger..
  9. Hei igjen - ja jeg er helt enig i at det virker som delene ikke er helt korrekte målmessig, men det er rart at Merkel ikke ser dette, pussig. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så god klaring i området som vi snakket om. Iflg fagfolk, som nevnt tidligere, så skulle det være sånn. Men, jeg vil si at etter en stund så må det da bli mer slark.
  10. Ja der er du inne på det , hva har du gjort med denne slarken? Jeg har snakket med, igår, en seriøs forhandler og de nevnte på at de hadde vært i kontakt med Merkel vedr. dette. Merkel mener at den bevegelsen skal være der.
  11. Ikke noe problem, Paal. Får håpe importør etterhvert leverer en løsning da riflen er ny - så langt har de ikke noe svar. Beklager bryderiet
  12. Hei Paal! Jeg trodde også det var nettopp dette som du sier, men når Merkel`n er adskilt i to hoveddeler er det ikke noe slark mellom kolben og underbeslaget. Det er først når jeg setter sammen riflen hvor problemet oppstår. Jeg setter delene sammen og putter i bolten som holder de to hoveddelene sammen og jeg får slark mellom underbeslaget med kolbe og overdel med sluttstykket. Til sammenlikning så har jeg en halvautomat H/K SLB2000 som er veldig lik i delene hvor denne nevnte bolten som holder under og overbeslaget sammen. Men, her er det ikke slark. Bolten på H&K`n er trang og uten o-ring mens bolten på Merkel`n har o-ring og er ikke trang - hvorav slark, tror jeg. Kan nettopp bolten være problemet?????? H/K`n er 300 winmag og står av rekyl bra i en tung stokk, Merkel`n er lettere i 9,3x62, men jeg vil tro i denne kaliber så vil denne slarken bli større da bolten ikke, tror jeg, passer - og hvorfor bruke en o-ring der???? Peiling??
  13. Er det noen her som bruker SR1 og som opplever det samme som jeg - hvis jeg tar tak i pipe, foran og et tak rundt kolbehalsen og dra frem og tilbake. Jeg får da en slark i lengderetningen, uvisst hvor mye, men den er merkbar. Jeg tror det kommer av bolten som holder over og underdel sammen. Noen som kjenner til dette?????? Liker ikke slark på en rifle som er dyr - SR1 Jagd - Evig bruker av halvautomat
  14. Rfont

    8x57 js

    Valget ditt har falt på et kongekaliber - selv har jeg brukt 8x57 i de femten siste årene. Brukt til elg og hjort. Jeg har prøvd litt forskjellig amo fra de dyre til de litt rimeligere. Min personlige valgte er Norma, "ferdigrulla" type VULKAN. Lite eller ingen blodutredelse og "rene" sår/hull. Prøv det og du vil bli overrasket . Gi meg gjerne en tilbakemelding. Min rifle er en mauser M96
×
×
  • Create New...