Jump to content

Kamt

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kamt's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Hei, verdi på en enfield m1853, prod 1857..litt slitasje og fjær er litt løs, men spenner godt. Har kun disse bildene nå.
  2. Helt enig med deg Hirgon, har bestandig brukt ny ammunisjon. Jeg har overtatt disse gamle patronene nylig, etter at tidligere eier nylig gikk bort.. når disse er skutt opp blir det neppe kjøp av lignende patroner.
  3. Prøver meg med klut å ser om det hjelper! Takk for gode svar.
  4. Er ikke rust på dem nei, er bare at etter 70 år så har det blitt et lag med skitt på hylse. Rett kaliber og ikke noe galt med børsa k98k. er enkelte patroner som ikke går like lett inn som en ny. vet det finnes maskin der sand blir brukt, og man la oppi patronene til rens, men vet ikke hva det heter.
  5. Har en del eldre patroner av typen Raufoss 1950, og div 2vk patroner i 7.92 som jeg gjerne skulle få pusset. Noen av dem sliter jeg med å få inn i kammer, og ikke minst ut. Alle patronene har vært lagret tørt og temperert. Noen forslag til hvordan å pusse disse slik at hylsene blir «ny» ? takk.
  6. hahah mange gode svar her ja! har ei Carl Gustaf børse produsert i 1898, ingen tegn i treverk eller stål at den er dårlig behandlet i sine 122 leveår, såklart bruksmerker og slikt.
  7. Om jeg skulle skutt noen sporlys, så hadde jeg jo såklart skutt på vinterstid, når det er masse snø ute og ikke fare for brann. og godt unna bebyggelse og strømmaster..
  8. Takk. Nei driver aldri med sånt. Er utrolig forsiktig og alle patroner er låst inne.
  9. Hei ole! Vet du hva denne er? Den er tysk
  10. Hei, hva er passelig temperatur for oppbevaring av våpen? Har alltid passet på at det har vært varmt, tørt og stabil temperatur, Hva vil dere si er «optimal» oppbevaring?
  11. Heisann, jeg fikk 9 stk sporlys av en kjenning i helga, 7,92x57mm og noen 6,5x55. Har lest litt rundt på nett ang skyting med disse, men finner ingen konkrete svar. Så mine spørsmål er: trygt å skyte i en k98k i7.92. og carl gustaf m96 6,5mm? Noe jeg burde være obs på? Noen sier at man må vaske grundig med varmt vann rett i etterkant, Om så, hvordan? Og ellers tas alle svar med stor takk.
  12. hei, disse 3 stk 8x57 funderer jeg på. Vet at 2 av dem er tysk fra 1940 og 44. Men siste merket N3 tror jeg kan være nato ammunisjon, eller bare vanlig Norma feks?... Noen som har peiling, Takk!
  13. Kamt

    Krutt i 7.92

    Mener å ha lest at fra ca 1960 Ble flak-krutt og korrosive hetter byttet ut. Og ammo produsert fra 1960-65 hadde en renere mix med krutt, andre type prosjektil. Vanskelig å egentlig presisere helt
×
×
  • Create New...