Jump to content

Abelour

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Abelour

  1. Jeg har en liten Marlin Papoose som jeg bruker som ryggsekkrifle på rypejakt. Har prøvd å drasse med meg andre rifler, 22 hornet og 223, men det blir langt og tungvint og Marlinen har blitt den foretrukne. Men nå som disse små halvautosalongene kanskje blir ulovlige, så søker jeg etter nye alternativ. Og da kom jeg over denne; Det er en delbar boltrifle fra Tactical Solutions. Er det noen som har kjennskap til disse? Lar de seg skaffe i Norge? Eller kan det være like enkelt å bygge om en CZ457 evt. Sako Quad, til å kunne deles på samme måte?
  2. Jeg vurderer selv å handle fra Tyskland. Det er ikke et så eksklusivt våpen som det nevnt over. Tenker på en Merkel 210 kombi (16/222) med ekstra hagleløpssett. Prisen er fin; 900€. Forhandler er børsemaker og våpenhandler. Men er det sånn at en MÅ(BØR) via en speditør? Eller har de fleste våpenhadlere mulighet til å eksportere dette selv? Kjenner at 700€ ekstra for et våpen til 900€ blir litt drøyt…
  3. Hei Jeg har et par gamle kikkerter som jeg gjerne skulle ha fått sendt på service Der er en gammel Leica of en gammel Leitz. Begge er vel fra 60-70 tallet? Finnes det noen som tar service på slikt her til lands?
  4. Abelour

    Sakoklubben

    For å si det på en annen måte; vil en lett Tikka m/Leupold (ca.3kg tot) være å fortrekke? https://choose.tikka.fi/global/code/TF1T2186103MT Eller skal jeg gå for en tyngre Sako 85? (3.3kg eks.kikkert… aner ikke hvilken kikkert jeg skal gå for…) https://choose.sako.fi/global/code/SAW195610
  5. Abelour

    Sakoklubben

    Heissan, kan være jeg bryter litt konduite her, men håper det går greit. Jeg er plutselig uten storviltrifle, og ønsker meg én rifle, som duger til reinsjakt og hjortejakt på vestlandet. Såg en veldig fin Tikka T3 hunter(?) i 270 win, som veier 2,8kg. Den såg jeg for meg med en https://www.leupold.com/fx-ii-ultralight-25x20-wide-duplex-riflescope Den tenker jeg er gull til reinsjakt, men usikker på om den duger til hjorten. Og jeg tenker det kan være det blir mer hjortejakt enn reinsjakt, og da heller jeg mot Sako 85. Men de blir plutselig en god del tyngre… Jeg liker spesielt godt Sako 85 Classic i 260rem. Flatskytende, presis, og kraftig nok? Den veier 3-400gr mer, men er den verdt det?
  6. Nå er våpenforskriften oppdater (01.10.2020), og åtte jaktvåpen er ikke nevnt. Paragraf 12 ser uendret ut. Ble det plutselig ikke noe av allikevel?
  7. Noen som har erfaring med BOYDS stokk til Seven?
  8. Jeg har selv en litt eldre Papoose; med trestokk og svartstål. Det er jo en litt spesiell sak, som har noen egenskaper som andre salonger ikke har, noe som gjerne går på bekostning av presisjon og driftsikkerhet. Grunnen til at jeg kjøpte denne var at jeg ønsket meg en liten rifle i sekken når jeg er på rypejakt. Ser ikke for meg skuddhold på mer enn 70-80m. Har en Norønna Hjerkin sekk, og den går rett oppi der. Med en vekt på 2kg inkl kikkertsikte og lyddemper, så synes jeg ikke det gjør noen ting om den ligger oppi sekken hele dagen. I begynnelsen opplevde jeg også at tomhylsene ikke ble kastet ut skikkelig. For det første så er det viktig at en ikke legger noe press på magasinet. Så snart jeg skjønte det, så kom det seg. Videre så brukte jeg en Dremel og litt slipepasta til å polere sidene på sluttstykket, og innsiden på låskassa. Etter disse to tiltakene, så har jeg ikke opplevd så mye mer tull. På bildene så kan det virke som at den fjøra er blitt litt bøyd. Jeg ville bare kjøpt ny fjør og byttet ut.Deler er lett å få tak i. Brownells skaffer det meste. Eller Numrich: https://www.gunpartscorp.com/gun-manufacturer/marlinglenfield/rifles-marlin/70pss Alternativt kan du høre med en forhandler/børsemaker, om de kan skaffe. Når det gjelder presisjon så har jeg enda ikke fått satt av en dag til å skyte den skikkelig inn på 70-75m, som jeg tenker er greit ifmb rypejakt. Men jeg har tatt den med på banen for å plinke litt med mens jeg venter på at storviltriflen skal kjøle seg ned mellom rundene. Da har jeg lagt på 100m, liggende, både med og uten anlegg. Husker ikke helt nøyaktig hva samlingene var på (ca.10cm?), men selv om den ikke var helt presis nok til å skyte ryper på 100m, så har jeg ikke blitt skremt av presisjonen heller. Prøvde først litt Remington Yellow jacket, men den ammoen likte den ikke! CCI derimot, både standard og subsonic, funket veldig bra. CCI standard var nok den som virket mest presis. Jeg tar løpet av og på, men merker ikke så veldig treffpunktforandring. Ihvertfall ikke noe som plager meg. Det er opp til hver enkelt; skal en ha mest mulig presisjon i en salong så er det boltrifle som gjelder, og gjerne i kal.17HMR. For meg så ble det et kompromiss mellom vekt/størrelse og presisjon. Hadde jeg kommet over en delbar boltrifle som veier like lite, så ville jeg foretrukket det. Men Papoose funker greit nok til det jeg ville ha den til.Nå skal det sies at jeg har også en boltrifle i .223 rem. for de dagene jeg trenger dèt. Hadde jeg vært i din situasjon, så ville jeg først byttet ut den fjøren, så prøvd litt andre typer ammo. Polering kan være verdt forsøket. Har du derimot et ønske om en dønn presis og pålitelig rifle, så ville jeg byttet. Du kan alltids selge den som rep.objekt, eller fikse den før salg. Børsemaker vil fort koste mer enn det smaker.
×
×
  • Create New...