Jump to content

M98K

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About M98K

 • Birthday 11/17/1961

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Jeg vil gjerne ha den men jeg har aldri prøvd de trimmerne til Lee før så jeg må høre meg litt rundt, men ikke selg den ennå skal bare sjekke litt!
 2. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Her var det ikke mye nytt så jeg må vel bidra litt og søke litt råd. 220 grs i Woodleigh var ikke løsningen i alle fall og nye tester måtte til. Kom i skade for å dette ned fra 4 meter og fikk 5 brudd på skallen og tre brudd på anskiktsben i vinter og ble satt litt tilbake på testingen. Er i full vigør igjen med testing og leting etter forbedring. Først og fremst; Jeg har en utmerket Oberndorf kasse på rifla mi og den glir som smør og jeg har en forsterket fjær som øker presisjonen litt og et veldig ok avtrekk, Kongsberg mach, og alt fungere som smør. Bruker Partizanhylser og er storfornøyd med de selv om de er litt tynne i godset i halsen. Har opp til 5 ladinger på hylsene og det er bare velstand. Gjrde en amatørmessig tabbe i vår med en ladestige for å teste trykk og fart på Noosler 200 grs Custom Competition. Brukte Vita 550 og la opp til fra 58 til 62 grs ladinger. så ble det litt rot med standplassledelse og jeg kom til å hoppe fra 59 til 61 grs i et steg. IKKE gjør det. Måtte slå opp bolten og fikk ut patronen og hetta datt ut. Teksten på bunnen var litt mindre dyp i trykken gitt og jaggu var patronen utvidet til maksmålene, og vel så det. Anbefaling: varier aldri mer enn 0.5 grs og følg stigen og mål patronen med micrometer. Men fart det ble det! 890 meter på Noosler 200 grs CC. Gikk pent ned til 59 grs og det flasket seg godt. Fin presisjon og god fart ca 870 meter og fine hylser. Men så til problem nr 1. Låskassa mi er en F1 kasse som er presset ut for 30-06. Her må det ha skjedd noe for den greier ikke å skyve opp patronene ved mer enn tre skudd i magasinet. Legger jeg i 4 så kommer de ikke opp. Hva kan være grunnen? Hadde aldri det problemet med 30-06. Kan sidene på magasinet ha blitt presset inn etter at det ble formet i front til å passe 30-06? hva kan jeg gjøre for å få bukt med problemet? Så problem 2: Jeg må ha en annen stokk til den for den danske Monte Carlo stokken dreper meg i rekylen jeg må ha en tilnærmet magnumkasse for å tåle sparket fra børsa. Den slår noe så j...lig! Tre slkudd og jeg er helt ødelagt. Jeg vil gjerne ha en Synt-stokk da jeg betrakter geværet som et verktøy og det regnet usedvanlig mye i jakta i år. Noen tips?
 3. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Et annet problem jeg fikk var at hvis jeg hadde mer enn tre patroner i magasinet på mauseren så kilte patronene seg. Det må også forskes litt på. Jeg har en original F1 modifisering og hadde trodd det skulle gå knirkefritt, men jeg måtte legge tre i magasinet ot bryte utdrageren over nr 4. for å ha 4 skudd å gå på! Ideer til hjelp noen?
 4. M98K

  7.92x61 Norwegian

  En piggokse og en 5 tagger fra samme post med 7.92x61. Jeg fikk dokumentert for meg selv at hastverk er lastverk. Alle hjemme-ladere har vel opplevd det, men dette var egentlig litt for dumt. Har reist mye i jobb i høst og det ble ikke tid til alt, blant annet ikke tid til ordentlig innskyting og testing. 220 grs RN Woodleigh måtte vel gjøre susen mente jeg, og ladet for test og oppskyting. Ble straffet med vom-skudd og kjøttdeig-skudd og et kort ettersøk på en av dyrene. Lite hyggelig lærepenge. To av kulene hadde gått inn nesten på tvers, og en hadde nærmest eksplodert. Løpet har antagelig ikke stabilisert den lange og tunge kula og det ble testet for lite. Fy og fy! Men at patronen er potent nok det er det ingen tvil om. Når jeg kommer ut av skammekroken skal det testes litt mer og så prøver vi igjen neste år når vi er sikker!
 5. M98K

  9,3x68S

  Jeg innrømmer at jeg er litt Tysk-ofil, så det blir nok ikke noe annet enn 9,3. Det er langt frem til det ennå, me det hadde vært gruelig morro å prøve.
 6. M98K

  9,3x68S

  Vil du ha det kuleutvalget i .358 som i 9,3 da?
 7. M98K

  9,3x68S

  Søker og søker, men finner ikke annet enn en tom side hos Deuche Lexikon og flere bilder av 10,3x68. Jeg har slitt mye med å finne blykuler som henger sammen i 8x68S. De fleste har hatt en tendens til eksplosjon i stedet for ekspansjon i elgen. Må lade ned hastigheter for å få kontrollert ekspansjon, sellv med 250grs RN, og da er mye av hensikten med kalibret borte. Mange vil nok alle si at det er "bare" å bruke solide kuler, men jeg har av en eller annen grunn ikke noe lyst det. Så er det også slik at kulevalgene i 8 mm er begrenset i forhold til 9,3 og da klarer ikke hodet mett å slutte å fantasere om en slik patron. Dyre ideer, men man har ikke mer morro enn man lager med krutt!
 8. Jeg har søkt over nettet flere ganger på mange måter både i tommer og millimeter uten hell. Er det slik at ingen har prøvd å bore litt ekstra i et 9,3-løp og fått det til å passe en utblokket 8x68S hylse. Jeg er interessert i å finne ut om det er prøvd eller om det er åpenbare grunner til at det ikke er en god ide?
 9. Hmm, morsomt emne, særlig med tanke på mitt profilnavn!
 10. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Børsesnekkeren min ringte Norma og spurte litt rundt det med hylsene med tanke på målene til 9.3. De ble fornærmet og la på røret da de ble spurt om mål på nye hylser målt med micrometer. Litt morsomt i grunnen. De kunne jo bare vist til effektiviseringbehov og konkurranse og sagt ting som de er. Folk kan jo å måle med et micrometer og da blir det det hele litt dumt når man står med micrometer og Norma's originalpatron i hånda. Men de Partizan-hylsene jeg kjøpte så ut til å være veldig tynne i godset i halsen på hylsa, men jeg har aldri hatt 9,3x62 så jeg vet ingen ting om originalen.
 11. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Jeg henter ut rifla og kjører jakta med den lille deffekten i løpet selv om jeg kanskje skader hylser litt så får det våge seg. Når jeg ikke gav enn 10 kr pr hylse for partisan-hylsa så tar jeg meg råd til det etter å ha sett prisen på en kjøpepatron i RWS kegelspitz i 8x68S (som er mitt andre alternativ) så koster jeg på meg å forkorte livet til et par dusin hylser. Partisanhylsa i 9,3x62 var forøvrig meget føyelig, og mer korrekt i formen enn Norma sine 9,3x62 som i følge min børse-snekker var mer lik 30-06 mål. Det blir i alle fall elgjakt med 8x61 i høst! Jeg hadde tenkt å lade en Woodleigh 250 grs RN til formålet. Noen tips om krutt/ladevekt? Jeg har fantasert om en lading med N15 krutt, men er usikker på ladingen da jeg hadde samme opplevelse som Chiefen med QL data på V550 kruttet. Hastigheter langt over antatt selv om jeg la meg under foreslått lading.
 12. M98K

  7.92x61 Norwegian

  Oppdatert: Siste dager i april var det klart for testing! Nykamret Kongsberg løp var montert i den gamle Mauseren fra Oberndorf med F1 modifisering fra Kongsberg. Lading med 60 grs Vita 550 og ei fmj Sierra kule på 196 grs. Kronograf på stedet og alt klappet og klart for avtrekk. Mange morsomme kommentarer om lading og trykk fra uintelligente kolleger fra NROF som fikk lov å bivåne den historiske begivenhet. Så sa det pang! Au og au her var det futt! Det sparket kraftig og kronografen spant opp i 870m/s. Jeg noterte meg i bakhodet at jeg er glad jeg er en habil stående skytter. Patronen ble lirket ut av Kammeret og jeg fryktet trykksignal så det holdt, men nei! Pent formet og ingen trykktegn. En liten nedtur ble det da det viste seg at original-Kammeret fra 8x57'n hadde hatt større dim på hylsehals og børsemakeren innså at vi måtte kamre dypere. Litt nedtur det, men ellers ga dette løfte om at elgen i Ofoten lever på lånt tid! Det var jaggu sprut i denne patronen!
 13. Rapport fra skytebanen! Terrengbil av en viss størrelse er nødvendig for skyting på bane på denne årstiden. Det har ikke jeg og måtte hentes av en kar med litt mer testosteron over hjulgangen enn meg. En tøffing denne karen, 20 års erfaring med lading og kronografering av de samme ulike mer eller mindre tvilsomme ladninger. Men akkurat i dag fant han det da for godt å sette ei kule i kronografen før vi fikk testet mine ladninger. Vi skal ikke gå nærmere inn på hendelsen da den nok er traumatisk nok! Tre ladinger ble testet. Kulen er .338 Hornady 250 grs RN. og Krutt er Vita 140 og hylser er 10 stk .338 federal og på grunn av hylsemangel ble det nødvendig 5 norma 308 ompresset. Om pressingen gikk utrolig glatt og det gjør det jo fantastisk lett å få fatt på hylser til dette kalibret. Lading 1: 40 grs vita 140. Ingen trykksignal på hette eller hylse, faktisk litt soting på hylsehals Lading 2: 41 grs vita 140. Ingen trykksignal på hette eller hylse, også her litt soting på hylsehals Lading 3: 42 grs vita 140. Norma Hylser. Fremdeles ingen trykksignal, men nå er sotingen på hylsehalsen borte så da er vi på et ok trykk. .308 hylsa fra Norma er kanskje litt mykere enn federal hylsene!? Etter skyte-formingen ser faktisk hylsene bedre ut enn de orginale. Alle patronene ble litt for lange så de må nok presses litt mer ned i hylsa, men det er bare en liten millimeter og det er god plass i hylsa. Så nå trenge jeg bare en kronograf for å finjustert litt så får vi kanskje en grei patron av dette. Takk for hjelp gutter!
 14. Takk til alle i gruppa for mange gode råd. Skal teste 250 grs Hornady'n nå, fordi det er det jeg har. Jeg skal ha grundige oppbygginger og testinger med krono og kanskje litt gelatin. Selv ville jeg også ha foretrukket en 225 grs, men jeg får teste å se. "Kunden" kona sitt tantebarn, vil absolutt prøve denne så da får han få det. Det er en Rem 700 men den tåler makslengde på vel 73 mm med denne kula, så da satte jeg den til toppen av krymperilla og fikk 71,8 mm lengde, Litt kort friflukt, men starter forsiktig med Vita 140 krutt etter tabellen fra QL. Wish me luck
 15. Jeg driver å hjelper en ung mann med å lade ammo til hans .338 Federal. Jeg er ikke vant med kalibret og har ikke mye ladedata. Han så mine 250 grs 338 Hornady RN kuler som jeg lader til en .338 Win. og ble i ekstase. Han mener det er en ultimat kule for .338 Federal. Jeg er usikker og har ingen ladedata for så tunge kuler og aner ikke hva jeg kan bruke av kruttype eller hvilken lading jeg skal begynne med. Jeg er takknemlig for tips og venter spent!
×
×
 • Create New...