Jump to content

Arez

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arez's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Eg har en slik er en forholdsvis stor og tung stokk. Framenden er omtrent som en McM A5, 2,5" bred 'beavertail', den er også forholdsvis lang noe som får tofot etc lenger fram enn normalt, men ser ikke helt riktig ut om du har et løp på 50 cm. Er bare tilgjengelig med en type justerbar kinnkam, og passer ikke til mcmillans spacer system, men er tilgjengelig med 2 og 3 veis justerbar kolbe . Magasinbrønn området er dypere enn på dei fleste stokker, så valg av magasinbrønn/dbm har litt å si, en standard magasinbrønn blier ofte sittende under bunnen på stokken. Grepet er mer vertikalt enn feks en HTG eller dei fleste stokker med klassisk grep, og avstand til avtrekksbøylen er kortere så eg får et korrekt grep. En veldig komfortabel stokk til liggende skyting, og fungerer utmerket til langhold. Fås i alle McM's fargevalg etc. Og kan tilpasses flere mekanismer enn det er listet på McM siden. Stokken på bilder er coatet i Green T (https://black-t.com/) som bare fås gjennom Tac Ops. Og teksturen på grepet og framenden er bygd opp med Marine-Tex som blir påført stokken før den blir sendt ut for coating. Så en McM Baker specical er ikke helt like den som er på bildet.
  2. Bruker nå 150 gr TTSX med 47,0 gr N540. Siden dette gir meg mer hastighet, og samme presisjon i denne rifla. Men denne ladningen er forholdsvis kraftig, så det er ikke en plass å begynne. Har tidligere brukt 47,5 Grs med N150 med 150 gr TTSX, men dette gir temmelig komprimerte ladninger. 43-47 Grs N-150 er en fornuftig plass å utforske. COL : 72,85-72,95 mm. (bruker CBTO som referanse for settedybde). Friflukt: 0,9 mm. Hylser: Lapua 308 win. Tennhetter : Fed 210 GMM.
  3. Om du skyter Berger VLD kuler til vanlig, og brukt den på annet enn papir burde det gi deg en temmelig god ide. Er akkurat samme kula med litt tynnere mantel.
  4. Hvis du vil ha best mulig kvalitet på hylsene til 300 WM så kjøp RWS. Minuset er litt mindre internt volum enn Norma siden dei er mer solide i konstruksjon. Spørs nå også om du får ladet dei mange nok ganger, til å dra nytte av det uten å investere i dien som Innovative Technologies (Larry Willis) lager. Passer til alle standard magnum (.532" dia) hylser, og er laget for å fjerne utvidelsen som har en stygg tendens til å utvikle seg rett over beltet på hylsene, når en sizer med 'normale' dier. Og ønsker du at hylsene skal vare så målk headspace fra hylse skuldra og ikke beltet som mange gjør.
  5. Er du villig til å betale for en maskinog å vente bestillings tiden, kan eg på det varmeste anbefale en Giraud power trimmer. Bruker 3-5 sekunder pr hylse ved trimming,den trimmer lengden, brotsjer innsiden av hylsehalsen 45 Grader for kule isetting, og tar grader på utsiden av hylshalsen i samme operasjon Med litt trening holder du deg enklet innforbi 0.2 mm i trimme lengde. Forutsatt at hyklseskulderen er satt tilbake like langt på alle hylsene, noe som gjelder all trimmerene som indekserer på hylse skulderen. http://www.giraudtool.com/prod02.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank " target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Å bruke en hånddrevet trimmer med sveiv og så måtte ta grader og brotsje hylsehalsen, tar deg glatt 1 minutt og mer pr hylse, så skyter du mye er den etter mitt syn verdt det etter en stund i antall timer spart ved ladebenken. Og du slipper alt det monotone arbeidet og såre fingertupper. 700 hylser x 90 sek = 63000 sek 17,5 timer. 700 hylser x 5 sek = 3500 ca 1 time. Tilbring dei 16,5 ekstra timene det tar å trimme for hånd med 3 operasjoner på jobb istedet så har maskinen betalt seg selv etter dei 700 hylsene. Bruker du da låseringer til vanlige dier på hylseholderene så slipper du justeringer hver gang du skifter kailber, så lenge du har ett trimme hode pr kaliber diameter. Og en hylseholder pr rifle/kaliber du bruker. Alternativt lager han en *tre veis* trimmer som kan monteres i en vanlig drill, som er tilgjengelig uten venting og prisen er ikke noe å si på, men er visse begrensninger på kaliber utvalg enda. Prinsippet er veldig likt, WFT, Trim it etc, bortsett fra at den gjør 3 operasjoner i ett. Er selvfølgelig mer tidkrevende og mer styr med en montert i en drill. http://www.giraudtool.com/Tri%20Way%20Trimmer.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank For å rense hettelommer foreslår eg, at du rett og slett bruker en hettelomme trimmer som er montert i en drill, det vil rense opp hettelommene og sørge for at du har jevn dybde på dei hele hylsas levetid. Vil også spare deg en del tid. Finner mange slike på markedet, foretrekker 21st century shooting sin selv. Men hvilken som helst du kan montere i en drill vil gjøre jobben. Kan trenge 2 alt etter hvilken du velger, hylser du bruker og størrelsen på hettelommene. Chamber length gauge'n til Sinclair er nyttig til å finne maks hylselengde, men bruker den ikke til å unngå trimming. Men har et par små fordeler å bruke 'riktig' trimmelengde på hylsene spesielt i patroner med, stort hylsevolum for kaliberet som bruker saktebrennende krutt. Trimmer hylsene hver gang dei er skutt selv.
  6. Som nevnt over, mål diameteren på noen ladde hylser med et mikrometer,eller et kvalitets skyvelær og se hva gjennomsnittet er, mål ca en halv centimeter nede på halsen. Bestill bøssinger .001" .002" .003" under diamteren du finner fram til. Skyt et par hylser og mål diameteren på dei brukte hylsene, er det mer enn .006" forskjell på ladde og skutte hylser (evt om du har eksakt diameter på kammerets hals bruk den) bør du vurdere å presse halsen ned i flere steg om du er ute etter konsentrisitet. Om du er opptatt av jevnt kulehold og ikke gløder hylsehalsene, så trenger du mer enn en bøssing siden kuleholdet vil forandres etter som messingen blir herdet for hver omladning. Å ha bare en bøssing fordi størrelsen funker best i ei rifle somen eller annen eier,betyr ikke at det er den bøssingen som vil gi deg best resultat. Dette vil variere fra våpen til våpen. Det er også temmelig mange andre faktorer som påvirker kuleholdet så finnes ikke noe universelt svar som er ideelt for noen. Og valg av produsent til hylsene, eller blanding av forskjellige merker vil gi deg ulike resultat så lenge halsene ikke er frest til samme diamter, hvor i så fall forskjellene er minimale. Sist men ikke minst få vekk ekspander knappen på utstøter stanga ,eller hele stanga. Gjør du ikke det har det absolutt ingenting å bety hvilken bøssing du bruker, siden det er ekspanderen som i så fall styrer hylsehalsens innvendige diameter. Og det eneste bøssingene da kan påvirke til en viss grad er hylsehalsens herding., En annen sak er det at om du er ute etter jevnt kulehold og ikke freser hylsehalser, så vil generelt sett ei ekspander die, med frittflytende ekspander i riktig diameter gi deg jevnere kulehold enn noen av bøssing diene for en langt lavere pris... Simplethen fordi at en bøssing presser utsiden av hylsehalsen, som betyr at alle små uregelmessigheter i en ikke freset hylsehals havner på innsiden av hylsehalsen, og kula blir brukt til å presse dei utover igjen som gir ulikt kulehold og kan av og til gi deg mer kulekast på ladde patroner.
  7. Hva som er best kommer nok an på diene som blir brukt og hvordan en bruker dei. Så lenge du drar en ekspander knapp gjennom hylsehalsen bør du smøre uansett. Og ved bruk av ekspanderknapp, ekspander dier, body eller FL dier vil eg anbefale tradisjonell smørning. Foretrekker Imperial Case sizing wax/sizing die wax. Å bruke bøssing dier med ekspander knappen, motvirker egentlig hele poenget med bøssing dier uansett. Nå er jo ikke dette et problem med L.E Wilson dier, men er fortsatt mangen som gjør det slik med annet utstyr Vil anbefale Imperial application media og Dry neck lube, gjør hals pressinga lettere og gir mindre slitasje, mediet til påføring sørger for jevnere smøring. Har du bestilt deg ei søyle presse (arbor) med utstyret, kan jo det faktisk hende du merker forskjellen pga sensiivieten ei slik presse gir, som er beste grunnen til å bruke ei slik til å begynne med. Tørk av hylsehalsen utvendig etter pressing for å ikke søle til sette dien. La grafittlaget være igjen på innsiden av hylsehalsen så oppnår du et jevnere kulehold også, noe some eg regner med du allerede er ute etter når du bruler bøssing dier. Har testet dette på et tidligere tidspunkt, og hadde ikke brukt det om det ikke fungerte. Når eg kommenterer jevnere kule hold, kommer det av at eg får mindre forskjeller i motstand/trykk når eg setter kuler, om eg bruker grafitt på innsiden av dei reine hylsene. Om du ikke vasker hylsene hver gang dei er skutt, gjør karbonet som er igjen fra forrige gang dei er skutt samme jobben. Søylepressa mi er ikke veldig gammel, fekk den i Januar når dei kom ut. Men med mengden feedback den gir meg ved lading, og det faktum at den faktisk gir mindre variasjon i utgangshastighet, siden eg tar meg tid til å sortere patronene etter trykket eg bruker for å sette kulene. Ville ikke vært foruten etter å ha prøvd den.
  8. Hva er du ute etter, i forhold til presisjon og pris? Presisjon på 1-3 tiendedels grain så vil vekter fra dei fleste vanlige produsenter virke. RCBS1500 som står i Chargemasteren er av grei kvalitet. Skal du ha ei vekt som kan pålitelig veie noen få kruttkorn med kruttdrypper så koster det litt A&D FX-120i er vel det rimeligste du får skal du ha kvalitet.
  9. Sannheten er vel enkelt og greit at du må ha madreler i flere dimensjoner for å oppnå jevnt kulehold, siden messingen blir arbeids herdet for hver gang ei hylse skytes. Fysikkens lover blir ikke opphevet av å bruke ei collet die fra Lee. Samme prinsippet om du bruker bøssinger, å bruke en bøssing 0.001 tommer under hals diameteren på ei ny hylse, vil gi deg et temmelig forskjellig kulehold enn om hylsa er skutt 10 ganger. Collet dien er et godt og billig alternativ, men finnes bedre løsninger om en er villig til å betale. Ei god FL die uten ekspander og ei ekspander die med en frittflytende mandrel, slike some 21 st century shooting, og Sinclair lager for hylse hals dreiing, med ekspandere fra Sinclair eller PMA, så du kan sette kuleholdet til .001, .002 , og .003 tommer, for å faktisk gi jevnt kulehold etterhvert som messingen blir herdet etter flere omladninger er det som vil gi best konsentrisitet, og jevnest kulehold gjennom hylsas levetid. Om en ikke er villig til å dreie hylse halser eller gløde dei.
  10. Om pris ikke er noen faktor og du har ei presse som kan bruke 1 1/4-12 gjenger, som dei fleste enstasjons presser kan om du skrur ut den normale die holderen. Og du vil ha den beste dien du kan få, så kontakt Al Warner- Warner Tool Company. Han lager dier tilpasset kammeret i rifla Di, om du sender hylser eller kammer brotsj diagrammet. Helpressings die, med utbyttbare skulder/hals bøssinger, så får du optimalt presset hylser for lengst mulig holdbarhet, 1 die til alt, utbyttbare bøssinger for å justere kulehold, og så jevnt kulehold som mulig er uten å gjøre mer arbeid med hylsene. Kommer med headspace justerings kit, ekspanderer/utstøter om du vil bruke den og verktøy. Samme die kroppen kan brukes til flere kaliber om du kjøper ekstra innmat. Koster bare godt og vel 500 dollar, frakt og avgifter, med 3 bøssinger for hals/skulder. Siden du spurte etter det beste har du fått svaret. Et mer normalt alternativ er Whidden eller Redding FL dier som bruker normale bøssinger. Men om noen tror at collet dia, eller Redding bøssing dier etc.Gir jevnt kulehold bare ved å bruke dei, tar en skammelig feil. Er alt for mange andre faktorer som spiller inn. En begynnelse er å trimme alle hylse halser jevnt hver gang. Ha konstant settedybde, bruke grafitt El, innvendig i halsen. Ekspandere og dreie hylsehalsene. Og gløde dei likt hver lading så begynner en å nærme seg. Men er flere faktorer som spiller inn fortsatt. Om en ikke tror meg så kjøp ei 21st century eller K&M søyle presse med indikator, for å måle kulesettings trykket og se selv.. Og å bruke ei bøssing die med ekspander knapp har ingenting for seg, siden det uansett alltid vil være ekspander knappen som er det siste som presser hylsehalsene. Så for dei fleste mindre avanserte hjemmeladere vil ei vanlig FL die evt body og neck sizer evt en collet være beste løsningen. Eier bare et diesett fra Lee og etter å ha sett finishen og kvaliteten på det kommer eg aldri til å kjøpe noen, når det er mye bedre utstyr tilgjengelig. Å bruke halspresse hylser, har absolutt ingen fordeler mot en riktig tilpasset die for helpressing så enkelt er det. Bla German Salazar har gjort omfattende tester om akkurat det temaet om en gidder å lese litt.
  11. Gå innpå hjemmesiden til fx Hodgodon eller VV, eller en annen kruttprodusent. Se på tabellene for relativ brennhastighet så slipper du å stille slike spørsmål. Hodgdon, AA ogIMR 4350 er alle raskere enn N550. For tyngre kuler i 308 N150, Alliant RL 17, Hybrid 100 V, Norma 204 og RL 19. Norma 19 og RL 19 er temmelig identiske, samme som MRP or rl 22. Samme egenskaper som i dobbel base krutt? som gir foholdsvis mye temperatur svingninger, ekstra erosjon på løpet, men god utgangshastighet med dei tyngre kulene? RL-17 ville nok være det eg hadde prøvd. DU må regne med komprimerte ladninger med dei fleste kruttene nevnt med såpass tunge kuler i et standard kammer. Om du da bruker Forster,Redding etc kule isetter dier med et ledende kammer, kan du få forskjeller i settedybde, men det står vel strengt tatt i bruksanvisningene.
  12. Arez

    kruttsilo

    Joda, røret funker fint for presisjonen sin del, men til mindre man lager matehullet til senere går det. Omprogrammeringen med parametrene rask til medium, og medium til trickle fart for vekt området du bruker er hvor du tjener inn tida. Men går utover presisjonen når du går lavt nok. Harrels målet er bra nøyaktig, men er avhengig av teknikk og hvilke typer krutt du bruker. Har du ei god digital vekt, en Omega powder trickle og et kruttmål satt til 0,5-0,3 grain under vekta du vil ha. og bruker kruttdrypperen til finjustering vil du kunne få bedre presisjon, ingen overfyllinger og spare noen sekunder. Selv bruker eg to stk Chargemaster maskiner handlet fra USA til samme pris som eg får en til i Norge.. Omprogrammert med messing innstikk kjøpt i England.
  13. Arez

    kruttsilo

    Får ikke et normalt kruttmål som er mer nøyaktig, kanskje et tunet kruttmål fra Neil Jones klarer det. Vil anbefale å omprogrammere Chargemaster og bruke et McDonald's sugerør etc for å optimalisere den istedet.
  14. Norma hylsene kan være forholdsvis myke, men når dei er skutt og presset noen ganger bør messingen begynne å bli arbeidsherdet. Har dei derimot tynt gods er det lite å gjøre med det. Er jo heller ikke uvanlig å finne løse hettelommer, som ikke stemmer med SAAMI spesifikasjonene. Når eg får nye inn nye hylser sjekker eg hettelommene på hver enkelt og kaster dei som er for løse, før eg gjør noe mer med lommene. Dette høres ut som en like sannsynlig grunn som bare trykk siden det bare skjer med noen hylser, så lenge som dei er skutt og preparert på samme måte. Er en grunn til at slikt verktøy selges.. Den vanligste versjonen er vel fra Uniquetech, om du ikke har føler (pin gage) sett i riktige dimensjoner. Høres svært merkelig ut at hetta detter ut uten noen andre trykktegn i det hele tatt. Skulle i det minste sett sterk soting og ekstraktor merker, normalt sett. Alternativt kan trykk i høyeste laget føre til at lommene løsner sakte over flere ladninger, men dette er hovedsaklig et problem som kommer med hylser som har mindre hode diameter enn selve kroppen(rebated rim) som feks 6,5-284. Men er jo umulig å si om du ikke vet utgangspunktet... At hylsekroppene er varmet for mye er lite sannsynlig, for dei fleste produsenter har god kontroll på dette siden det er svært farlig. Å lage hylser fra Lapua 30-06 og skyteforme dei vil nok gi dei beste hylsene, evt kan du forme dei fra 270, men sett kula dypt i bommene med svake ladninger. Siden skuldra på 280 rem er lenger framme en begge dei andre. Evt kan ei falsk skulder lages men burde ikke være nødvendig så lenge det er en standard 280 og ikke Ai. Om du er på leiting etter andre hylser så unngå Nosler siden hylsene er laget av Norma også. Kan hende Rws eller Ruag lager gode hylser, ellers er det Lapua 30-06 og Norma som er dei neste valgene. Lykke til videre.
  15. Beste enstasjons presse kommer litt an på bruken. Forster CoAx er veldig god for en overkommelig pris. Flytende dier og hylseholder hjelper hylsa så den sentreres i dien. Enkelt og raskt å skifte dier, har god utveksling og gir gode resultat. Bruker du normale 7/8-14 dier fra vanlige produsenter vil den fungere utmerket. Bare Sincalir, Hornady og Forster låseringer som passer i den. Og for en del kaliber med store hylser og dier vil den ikke fungere. Harrels precision compact Magnum pressa er vel den beste normale enstasjons pressa for en overkommelig penge, tar også veldig liten plass. Har ikke pengene alt for mye å si, så gir Turban pressa ekstremt gode resultat og kan brukes med alle typer dier og kaliber. http://s3.postimg.org/xzum9ebj3/DSC_0067.jpg?noCache=1406206475 Når det kommer til dier vil dei beste alltid være dier som er tilpasset kammeret i våpenet ditt, og det er det ingen produsenter som lager på samlebåndet. Warner tool company, lager uten tvil dei beste Hel pressings diene en kan få tak i rigtignok i 1 1/4-12 format. Neil jones om du skal ha dier for kulesetting også, og er rimeligere. Begge plasser må du sende inn hylser skutt i ditt kammer minst 2 ganger, eller levere inn tegning av kammeret eller kammerbrotsjen din.
×
×
  • Create New...