Jump to content

ok.pettersen

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ok.pettersen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

4

Reputation

  1. Samme her, som flere skriver, måler opp på forhånd, har en Vortex fra XXL, måler til 1500 eller 2000 meter, husker ikke helt. Fungerer utmerket. Jeg er så lat at jeg ikke drar med meg en vanlig kikkert, også litt fordi jeg ikke skal bli sittende å studere terrenget og følge med dyr på avstand og miste sjanser på dyr som plutselig dukker opp, mens jeg er opptatt med å følge med på de jeg ikke har sjans på... MEN, Vortex har 6x forstørrelse, så jeg bruker den som monokikkert, og det fungerer også utmerket for meg.
  2. Hei, Jeg hadde en M12 og hadde Hexalock på denne, fungerte utmerket til 1-6 sikte, hurtigmontasje. Vær obs på at det er forskjellig spec på Hexa til S101 og M12.
  3. Hei og takk for svar! OK.
  4. Hei, Jeg er en av de mange som bruker 308. Er ikke helt 30+5, trener en del, men mikroskopisk i forhold til de som faktisk trener. Jeg har studert litt på "internettet" ad 8x57, sett på tabeller osv, men har nå ennå ikke gjort noen innkjøp av nytt løp(404). Jeg har null erfaring med 8x57 utover det jeg har lest på nett, men oppfatter kalibret som spennende til elg som jeg pr dato hovedsaklig jakter. Kan du si litt om hvorfor du velger dette kalibret?
  5. Hei. Det er vel forsåvidt ikke noe problem, men heller en søken etter å få kunnskap og erfaring fra folk som har langt bedre erfaringsnivå enn meg selv.. Leica 1-6 ble byttet ut da batterilokket var konstuert slik at det gjenget seg løst når jeg justerte lyset eller skrudde av og på, og jeg mistet et lokk. Swaro 1-6 hadde for stor lysprikk, så tok "snobben" tak i meg, og det ble en V8.. Jeg har forsåvidt ikke skutt noen elg på mer forstørrelse enn 2x etter jeg gikk bort fra 2-12 forstørrelse, og 120 meter egentlig. Mht avstandsmåler så måler jeg på forhånd, og roter ikke med det etter at jeg har funnet avstander, egentlig litt for å finne max avstand i et gitt terreng der "grensen" går, i tillegg til det jeg skriver innledningsvis. Oppfatter at det er litt delte meninger om ASV eller ikke, og jeg har vel også tenkt på at om jeg ikke har ASV så er det en ting mindre å tenke på, så kan det være til hjelp i enkelte situasjoner også. Så kan det jo også være slik at det kan føre til "overmot", at jeg vurderer egne evner til bedre enn de er, for "jeg hadde jo dyret midt i siktet" osv. Trening er jo uansett veien å gå, så en vet at det ikke er "så lett" å treffe når det er noe avstand, men har ferdighet til det om en må. Starter gjerne å skyte i mai, og holder på litt helt frem til jakten starter, i tillegg til litt "egentrening" med .22 rifle og håndvåpen gjennom vinteren. Skyter inn på 100 meter og drar gjerne 4-5 klikk opp etter at den sitter på 100 m. Uansett takk for godt tips!
  6. Hei, Ja, jeg bruker avstandsmåler når jeg poster, vurderer hvor det er mest sannsynlig at dyrene kommer(eller går..) skytemuligheter på gitte avstander mv, plasserer meg ihht til dette. Slumper til å vurdere nogenlunde korrekt da det ofte kommer dyr der jeg tror de kommer. Utover det så er det noe helt annet å treffe blinken på 300 meter på bane, enn å skyte dyr på 300 meter, jeg har holdt tilbake som jeg skriver. Har med en tripod som kan brukes i stående og sittende stilling, når jeg posterer. Bruker Federal TBT 180 gr, 308w. Brukte tidligere Barnes TTSX 150 gr, men byttet i 2023. Egentlig i hovedsak etter at jeg hadde gjennomskyting på en stor kalv på 100 meter, og "hele" bogen på utgangssiden var borte. Vi opplevde mange dyr med veldig mye blodslått og "stygge slakt" med forskjellige typer miljøammunisjon i 2022. (vet at det er litt "messias stemning" rundt TTSX, men byttet nå likevel). Dersom en må strekke holdene ved eksempelvis ettersøk, det kan jo skje, så er det vel gjerne noe bedre ekspansjon på TBT vs TTSX, det var også en avgjørende faktor ift å bytte. Jeg tipper jeg ikke kommer til å strekke hold til daglig, men det er for å minimere risiko at jeg tenker på ASV, er nok faktorer å tenke på, så jeg innbiller meg at det er sikrere å justere inn på anstand og sikte der jeg tenker å treffe.. Så er det jo dette med "om jeg virkelig trenger ASV" at jeg tenkte at det garantert er noen som har kunnskap om dette på kammeret..
  7. Jo, du har jo unektelig et poeng der. "Det sies" at det bare er å forlegge siktepunktet og at en uansett "ikke har tid" til å knote med Innstilling når det skjer noe.. Jeg er egentlig mer tilhenger av eksakt, enn "sånn cirka" ift å forlegge siktepunkt. Den ene av de to elgene jeg nevnte felte jeg forøvrig neste dag, på 60 meter, 296 kg slaktevekt, men du har fortsatt rett. Takk for svar.
  8. Hei, Jeg har nylig opp gradert elgsiktet fra Z6i 1-6 til V8 1,1-8x24. Før Z6i hadde jeg Leica Fortis 1-6, og med denne klarte jeg akseptable samlinger på 300 meter, med godt anlegg. Traff ikke skiva med Z6i, tror det har å gjøre med at lysprikken er så stor i denne at det var vanskelig å finne eksakt midt i blinken. Ville ha litt mer forstørrelse å gå på, så ble V8 da. Før LPV sikte hadde jeg 2-12 forstørrelse, og hadde en lei tendens til å gå med litt for høy forstørrelse, samt at jeg ved noen anledninger ikke kunne skyte da dyr var for nære, ikke minst manglet jeg god nok oversikt grunnet siktebildet ble for "lite". Jeg har ved et par anledninger hatt dyr i siktet på rundt 250-300 meter med godt anlegg og god tid, men har ikke sluppet skudd da jeg blir usikker på forlegging av siktetpunktet, selv om jeg vet kulebane mv. Jeg har oftere dyr på for nært hold enn for langt holdt, men uansett lurer jeg på om det er hensiktsmessig å investere i ASV, eller er det bare bortkastede penger? OK.
  9. Var ikke det typisk.. Takk for svar!
  10. Hei, Fungerer polymermagasin og stålmagasin til 404 om hverandre, vet du? Liker ikke stålmagasinet så godt. Likte bedre polymermagasinet til S101
  11. Jo den er uomtvistelig, liksom det finnes en haug med legeringer både i stål og alu med ulike egenskaper.. Her er det bare å ta seg en tur til et knviforum, eller praktisk bruk av forskjellig type knivstål, så finner en fort ut at det ikke er så enkelt at "stål er stål".. Tenker mer på om det har vært noen kjente feil med alukassa på 404. Mener jeg har lest et sted om sprekker i kassa på 202(stemmer det?)
  12. Ladegrepet på S101 som jeg tidligere hadde er betydelig smoothere enn min nåværende S404. Egentlig helt naturlig, siden kassen er av aluminium på S404 og sluttstykket i stål, kan ikke bli supersmooth grunnet "friksjonen som naturlig er i aluminium".. Hadde en elvebåt i aluminium en gang, den var skummel å kjøre i stryk siden aluminium "suger" seg fast dersom en treffer stein, og det blir bråstopp... Jeg ble egentlig litt lettet da jeg fikk se S505, ingen grunn til å bytte, faktisk litt tvert i mot grunnet økt vekt på 505 vs 404. Kona ble også lettet, hun tenkte nok at det ble noe "byttestyr" igjen Har det vært noen "issues" med alukassen til 404? Det "må" jo være en grunnn til at alu byttes til stål? OK.
  13. Hadde den laveste Innomount, men solgte den.. Ringne var så lave at tårnhuset på Leica tok i skinnen og kunne ikke monteres. Zeiss og Swarovski sine hus tok ikke i skinna. Her er SUM low, og det er litt over en millimeter mellom skinne og tårnhus på denne Zeissen. Leica fungerte også på SUM low. Tror ikke du får det spesielt lavere enn med SUM montasjen. Henneberger sin S404 montasje synes å bygge tilsvarende Innomount sin montasje. Vurderte picatinny, men de bygger ganske mye i høyden de også, så kommer jo ringene i tillegg. Veier dessuten mer enn SUM. Husker ikke helt vekten på SUM, mullg 168 gram..
  14. Hei. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i et ballistisk tårn til Z6i(gen 2) Mvh Odd Kåre Sivertz-Pettersen
×
×
  • Create New...