Jump to content

stonesheep11

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

stonesheep11's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei, hvordan importerte du ? Jeg tenker på papirer osv - sendte du disse til Frankonia ? Hvem ordnet frakten, fortolling og hvordan ble det gjort med innførselsmva ? Hadde satt pris på en utførlig beskrivelse
  2. Skal teste 470 i januar. Har testet 500, men her på Østlandet er det dødfødt å søke... Blitt anbefalt 450 av flere på internasjonale forum pga bortimot lik prestasjon som 470 og noe mindre rekyl, men viktig; bedre penetrasjon pga høyere kule-densitet ! Spesielt dersom du lader 450'n med en 500 grain ! Mulig dette bare er teori preik og ikke synes i praksis... men kunne vært artig å få prøve en ut i fra opplevelse av rekyl osv. Er nok vanskelig som du sier ...
  3. Det har da vært mye annonsering i jaktblader i det siste. Hvis du mener annonsene som " utro mot kona " og tilsvarende med bilde av halvgamle mannfolk osv - og et lite bilde av ei børse og et enda mindre bilde av Heym logoen har du vel rett i det... ! Fant en slik i august utgaven av Jeger Hund og Våpen, men... Ikke særlig informativt om Heym og de forskjellige modellene. Uansett; gå til en XXL avdeling og se om du kan få reell hjelp. De har ikke priser, de har ikke brosjyrer, de kan svare på svært lite og spør du om opplysninger og de sier de skal ringe deg - så ringer de ikke. Opplevd det 3-4 ganger. Jeg skulle få et prisoverslag - det gikk mange uker - så kom det et prisoverslag på en helt annen børse. Sendte ny forespørsel tilbake på mailen. Det er nå 3 måneder siden. ikke hørt noe mer ! Leste en tråd et annet sted her på kammeret. Forfatter var mildt sagt sjokkert over hva selgere kan og ikke kan. Vi som kunder kan jo ofte mye mer ! Håpløst ! Min mening om XXL som importør av Heym. Dobbeltriflene deres får mye skryt i USA og internasjonalt. XXL ser ikke ut til å gidde å selge ! Man ser jo heller ikke mye Heym på skytebanene nå.. i gamle dager ( 80-90 tallet ) så man det ! Ofte godt voksne karer som har dette merket. I utgangspunktet veldig bra kvalitet og solide bruksbørser. Har kanskje havnet i bakleksa i markedsføringen til Blaser og Sauer og Mauser ...
  4. Har stilt spørsmål om Heym hos XXL i Sandvika, men der kan de ingen ting. Ikke klarer de å komme opp med pris på en PH88 heller. Helt håpløst ! Synes det er merkelig at en såpass seriøs produsent som Heym har XXL som importør. Ingen annonsering, ingen kunnskap !
  5. Er det noen i Oslo området som har en rifle ( enkelt skudd eller dobbel ) i 450 NE ? Jeg skulle gjerne ha prøvd et skudd eller to før jeg bestemmer meg for kaliber i ny dobbel rifle ! Valget står mellom 450/400 eller 450 eller 470. Er også på utkikk etter dobbel rifle, men den må være med ejectorer.
  6. Chapuis 8x57JRS kom i hus i dag. Gleder meg som en unge til å prøve den. Testskiva fra fabrikk var meget bra - samling på 15-16 mm med Norma Oryx.
  7. Dr Balder er vel langt inne i ødemarka i Zim nå... Har bestilt bøffelku + store antiloper i 2014 som en liten lære tur før herr Dagga Boy og fru Tuskless skal prøves i 2016. Hører gjerne mer om din tur hos Martin Pieters. Har snakket så vidt med ham og oppfatter vedkommende som en seriøs kar. Noen sier imidlertid at Omay er skutt ut... konkurrent vel og merke ! Blir spennende å høre hvordan du opplever dette mht dyretetthet og jaktsituasjoner !
  8. Hei, det er absolutt en fordel dersom du har betalt jaktlisens ( med bakgrunn i inngått kontrakt om jakt ) før du søker om import av våpenet ! Da ser de amerikanske myndighetene at det er en rød tråd i sakene og det skal gå ganske glatt ! Alt kan gjøres på nettet !
  9. Det blir nok rene julekvelden skal du se når den blir pakket ut
  10. Husk at du kan besille en R8 uten uttagbart magasin - da blir ikke det det store forskjellen til en R93. Kun den rette stokken, men man kan bestille amerikansk bakstokk på en R93.
  11. Spørsmål om arvebørse ? Jeg har hatt Blaser siden 1996 og den er like fin enda med vanlig stell ! Dersom junior ønsker å ta over den om 4 år vil den være i like bra stand.
  12. Jeg har en gjennomfarget Professional i grønn farge. Brukt den i ca 5 år - også på flere utenlandsturer i tøft stein/fjell terreng. Stokken tåler mye juling og mister ikke farge. Stokken virker imdlertid litt mere " hul " eller " plastikk " ved berøring i forhold til camo stokkene som er coatet. Coatingen gir en mere dempet lyd ved berøring. Har ingen erfaring fra camo stokkenes holdbarhet i tøft stein terreng mht motstandsdyktighet for riper og hakk !
  13. Fusion finnes i .223. Henvendelse Magasinet i Lier utenfor Drammen. Forøvrig veldig billig på fabrikk ammo !
  14. Hei, leser med interesse kranglingen mellom Blaser gutta og Mauser gutta. Egen erfaring; kjøpte min første Blaser R 93 i 1996. Solgte alt annet da jeg kun ønsket et system; idiotsikkert med oppspenner, raske ladegrep og skifter pipe på null komma null. Har siden ikke brukt annet enn Blaser i forkjellige kalibre. Det skulle bli ca 15 års erfaring - har ikke angret et sekund ! Presisjonen er upåklagelig. Har tatt med forskjellige piper på skytebanen - skiftet under skyting og tilbake igjen flere ganger Ikke forskjell i treffpunkt. Har skutt i mange år og hvor ofte opplever man ikke at jegere kommer med sine børser på standplass og det må justeres hit og dit, skrus og diskuteres en hel del. Med Blaseren vet du hvor børsa går - da kan du konsentrere deg om å trene ! Har brukt Blaser i 4200 meters høyde og 20 minus om natta - nix problem. Har brukt Blaseren i konstant regnvær - ikke noe problem. Sørg bare for vanlig ettersyn. Den har aldri skuffet meg og den gir mindre bevegelse i siktebildet for deg som jeger ved et hurtig skudd nr 2 eller flere. Kan være et poeng. Sikringen er ikke mulig å fomle med - leser selv om han med Mauseren og er enig - den virker ikke bra. Har en kamerat som bruker en M03. Lånte den på en fjelljakt i utlandet et år - fomlet veldig med sikringen ( sikkert bedre når man blir kjent med den ) Har selv snakket med Sauer eiere som misser med sikringen når det skal gå litt raskt ! Kameraten med M03 erter meg med denne plastbørsa - men tonen får en annen lyd når 7 mm viser sin samling på 300 meter. Eller storelgen datt etter et andre skudd med .338'n som kom " typisk Blaser fort " som han uttrykte det ! Poenget er at Blaser er et resultat av en teknologisk utvikling som alle andre nå etterligner for harde livet ! Kjøp Blaser. Alle mine kjennskaper som har gjort det er storfornøyd !
  15. Hvis du ikke forsøkt tidligere - prøv kuler med rett bakvegg. Dvs ikke boat tail. Mine Blasere liker ikke boat tail, men presisjonen er fantastisk med rettveggs kuler. Eksempelvis Trophy Bonded Bear Claw fra Federal. Eller Fusion. Vet dog ikke om det er mulig å få i 223.
×
×
  • Create New...