Jump to content

telang

Members
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by telang

  1. Hvis TS mener å spørre om hva som skjer hvis man ikke betaler regningene sine så er svaret relativt enkelt, uavhengig om de har kjøpt sofa eller våpen eller hva som helst annet. Først blir det inkassokrav som i seg selv øker regningen en god del. Om dette ikke innfries går kravet til namsmannen og det avholdes utleggsforretning som også er fordyrende. Hele veien følges kravet av renter, og har du en jobb ender det gjerne med påleggstrekk i lønn dersom du ikke har noe som kan selges som dekker det fulle kravet med alle påløpte omkostninger. Det som er helt sikkert er at kravet blir stående til hele beløpet er innbetalt med renter på en eller annen måte. Skulle objektet bli inndratt ville det uansett komme krav om betaling i tillegg siden salg av objektet ikke ville dekke det endelige kravet med alle påløpte omkostninger.
  2. Det er det jo, men den jeg tenkte å prøve sender ikke våpendeler...
  3. Har lagt tanken på BSAen litt til side. Lurer på om jeg ikke går for noe i 6,5 i steden etterhvert, for å få noe mellom .223 og .308 som er i skapet fra før.
  4. Dere som har kjøpt derfra; -hvordan har dere fått det til? Ubehandlede emner til under 100 dollar?
  5. Joda, gjelder visst for stokker til rifle, mens til hagle er det ingen grense. -Snakket nettopp med dem på tlf nå...
  6. Sender de ut av USA? Jeg satt og skulle bestille her om dagen, men så plutselig en tekst om at de ikke kunne sende varer for mer enn 100USD til utlandet? -og stokken jeg ville ha kostet 129... EDIT: leste litt mer, det gjelder ikke for stokker nei....
  7. Mange innspill her jo, både mot og for. Regner med å få sett litt nøyere på den i morgen, da skal jeg prøve å få tatt noen detaljerte bilder så det kanskje går an å finne ut hvilken type det er også. Kan ikke si jeg har sett det stå hverken CF2 eller andre betegnelser som sa meg noe om hvilken modell det kan være snakk om. -Kanskje i våpenkortet...
  8. Takk for tipset Chiefen! Skal få tatt noen bilder av den snarest mulig.
  9. Hehe, ja prisen taler litt for kjøp. Får den for 1500. Men synes det er pussig om det ikke finnes noen som selger ettermarkedsdeler til dem selv om produksjonen er nedlagt? Nå fungerer jo alt fint på denne, men greit å vite om det er mulig å skaffe deler som andre avtrekksmekanismer osv.
  10. Har fått tilbud om en rimelig 3006 fra 80-tallet en gang. Med trestokk og åpne sikter, tror det er en BSA og løpet er ikke veldig langt. Brukt til elgjakt og relatert trening, men knapt rørt de siste 5-8 år. Stokken passer meg dårlig, men kan sikkert tilpasses litt. Har søkt litt på nett etter alternative stokker men sliter med å finne noe til BSA, -noen som har tips? Er sikkert mulig å lage en selv, men da vil det gå lenge før jeg kan skyte med den... Jeg har en lei nakke som ikke vil like rekylen fra dette kaliberet, men tenker på rekylbrems. Da kan den vel også være med til Sverige om det skulle bli aktuelt fra tid til annen. -Men såvidt jeg kan se lager BSA nå bare luftvåpen, er det verdt å bruke penger på en utgått modell? Kan deler til mekanisme osv fortsatt skaffes?
  11. Har vært en liten runde i nytt terreng og så ikke et eneste rådyr nå, men terrenget ser fint ut og det blir nok noen gode helger fremover...
  12. Bor et stykke unna, ellers kunne du gjerne fått henge med noen turer. Forøvrig kan det virke som om du er av feil kjønn med tanke på å få mange svar. -For ikke lenge siden var det en Silje som spurte om omtrent det samme her bortsett fra at hun hadde tatt prøven å ville være med å lære. Hun ble nedrent av svar med tilbud om hjort og rådyr og alt mulig på no time, og du har ikke fått ett svar på to dager -Lykke til uansett, absolutt lurt og komme seg ut å se litt på saken før man hiver seg på kurs og våpen og alskens omkostninger.
  13. Gratulerer med ny rifle og bestått prøve! Tok du med lyddemper for å redusere smell og rekyl?
  14. Har XS7 i .308 Billig rifle som går godt med hjemmeladet ammo. Behagelig avtrekk og helt grei plaststokk. Godt balansert med kappet løp og demper.
  15. Har en slik rifle i .223 og etter å ha justet litt på avtrekket inkl lit puss og polering ble det ikke så verst. Tasco kikkerten som fulgte med ble byttet i en Nikon og nå går den veldig fint med hjemmeladet ammo, men er nok litt kresen på ferdigkjøpt. Av ferdigkjøpt helmantel er det nok S&B som har gått best, og ville ikke ha noen betenkeligheter med å sende en slik etter en gås på hundre meter.
  16. Det var kanskje ikke så dumt. Gipsen holder nok bedre sammen da.
  17. Trolldeig blir for hardt. Siden stokken er kurvet i siden måtte det vært noe som er fleksibelt nok til at det kan trekkes ut etter at det har herdet, men likevel fast nok til at jeg kan bygge runt pluggen med epoxymasse etterpå. -Og det må ikke krympe noe særlig. Poenget er jo å finne en måte å få detaljene innvendig i stokken fine uten så avsindig mye pussing og styr, utvendig er det mye lettere å pusse og raspe. Fant http://www.artmolds.com/environmolds-mold-quick.html De ser ut til å ha litt av hvert for støping av former og plugger
  18. Gips funket ikke noe særlig, ikke på første forsøk ihvertfall... Det ble bare knas da den skulle ut av stokken, virket nesten som om den binder litt til modellleiren. Kanskje latex ville funke bedre, siden den ikke vil brekke i tusen biter når den skal ut? spørsmålet er bare om den vil være formfast nok til å støpe epoxyen rundt etterpå.
  19. Siden ingen har gitt noen tips om dette har jeg like godt bestemt meg for å prøve. Gipsen står til herding nå. De innvendige sidene i stokken buer litt ut, så der fylte jeg inn litt modelleire før jeg tømte i gipsen. Så får jeg heller enten sparkle opp sidene litt før støping med epoxy eller frese ut litt innvendig i epoxydelen etter at den er herdet. Blir spennende å se om jeg får gipsen hel ut av plaststokken...
  20. Hei. Jeg tenker på å bygge komposittstokk til erstatning for plaststokken på to av riflene mine, og så en fin tråd om dette der det ble støpt en senterdel i epoxy direkte på låskassa med den fordelen at det samtidig ble beddet. Men jeg syns det er mye rart på siden av låskassa på den ene av riflene mine pluss at begge to har magasinet innelukket i stokken, og tenker at jeg kanskje heller vil lage en avstøpning av stokkens innside i gips slik at detaljene blir fine av seg selv og deretter støpe med epoxy rundt denne pluggen. Så får jeg heller ta beddingen etterpå. Noen som har prøvd dette? Og kanskje noen som vet hva jeg bør smøre innvendig i stokken med før jeg tømmer i gips? Jeg har HD-vaselin på sprayboks, men vet ikke hvor velegnet dette er som slippmiddel for gipsen...
  21. Takk. Det var artig at det gikk såpass bra, og veldig fin skuddvirkning med v-maxen. Står på farten for å se etter en til nå.
  22. Takker og bukker Noe utgangshull ble det ikke. Var litt litt lite lys igjen til å undersøke skikkelig, men så ikke helt hvor kula hadde gått inn heller før jeg pakket den sammen. Mon tro om jeg kanskje bommet og den ble skremt ihjel av smellet? Hadde ikke forventet at den bare skulle falle rett over på siden sånn, er tydeligvis effektiv den v-maxen. Ca ti minutter før den kom hadde jeg spilt noen musepip NJFF-appen, men vet ikke om det var det som fikk den fram. Kan være timing og vandringsrute? det har vært sett rev på samme sted og tid nylig.
  23. Tok nettopp min første rev. Ganske så åpen postering i et hogstfelt, reven kom luntende fra venstre og ble stanset med en liten plystrelyd før den fikk en 40gr v-max .223 i bogen på ca 60 meter hold. Det fungerte veldig fint, den bare veltet over på siden og er fotografert som den falt.
  24. Hva med en enkeltskudds knekkrifle av noe slag? -Som enkelt kan deles i to og få plass i en liten ryggsekk...
×
×
  • Create New...