Jump to content

tremon

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

tremon's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Der er så mye galt med den dressen at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne. Til høyfjellsbruk mener jeg du må glemme den. Hadde et lengre rant til Norrøna på facebook. https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0949983879
  2. Føler meg litt surmaga her men gu bedre! Dukket her jeg satt i sofaen og må lukke øynene av og til.
  3. Regner med at openstreetmap jobber med å importere dataene og da kommer frikart med garmin kart like etterpå. (Uten at jeg har noen form for innsideinfo)
  4. Men kameraet vil vel fylles opp av sau er jeg redd? Dog er det jo bare fra ca mai/juni til jaktstart det er sau enga og i den delen jeg hartil rådighet ellers skal jo aldri ha sau. Så klart! Det skal anskaffes. Takk for tipset.
  5. Da bør du tre på han en refleksvest,så slipper du kanskje å skyte han i høst Virker som det er den nye trenden. So that's what the cool kids do these days. Fikk faktisk en støkk i forfjor da et rypekull spratt opp rett ved siden av meg. Jeg fikk hagla i skulderen, rypa på kornet og la heldigvis merke til han 50 meter bak der igjen... Hadde ikke tatt av sikring eller lagt fingeren på avtrekkeren så det var litt å gå på men uansett! (Som en kompensasjon for han så fløy de i en fin sving bort og foran han og gikk pent i bakken) For min egen del har jeg begynt å utelukkende kjøpe klær til fjellbruk med sterke farger. Enn så lenge har jeg ikke sett behov for camo, men når det blir påtrengende ender jeg nok opp med varianten med oransje grunnfarge.
  6. Sitter og leser viltkameratråden nå Har tenkt å sette opp et på bøen iallfall. Hvordan løser folk dette med å ha dem stående i flere måneder uten tilsyn i et område uten mobildekning? For ikke å snakke om i tiden det er sauer på beite der... Eventuelt bærer jeg opp et par saltsteiner og sikter kameraet inn på dem. Andre ting som er lett tilgjengelig som kan trekke vilt inn foran kameraet? Noe som kan lokke fugl inn? Takk for svar forresten!
  7. Hjelmeland kommune i Rogaland. Tar med hagle og 17 hmr. Tar ikke med grovere børse da jeg ikke orker å bære med meg 3 våpen (bratt og langt inn til hytta) og ikke kommer til å løsne skudd mot noe større enn rev denne gangen. Burde jeg uansett bytte ut 17'en med 308en mener du? Tror du det finnes rådyr såpass høyt? Den gamle enga er på ca 300m høyde men er omgitt av 800m fjell med unntak av ett pass på 450m. Orrfugl hadde vært fantastisk. Har blitt fortalt at det på vestsiden, der jeg ikke får gå nå, så var det mye mår for en 10 års tid siden. Hund får jeg ikke før jeg er blitt pensjonist sier madammen så jeg blir alene. Har en jaktkompis som virrer mye rundt i et villt tempo men det blir vel ikke de samme akkurat. Mange takk!
  8. Takk. Kom akkurat på også at han får mer kjøtt enn de klarer å fortære fra sin andel av storvaldet på hjemmegården. Så med en fiin gammel skotsk så trenger jeg ikke være flau.
  9. Jeje... Neida, det blir bra det. Takker for innspill! Er egentlig mest spent på hva jeg kan forvente å se. Har ikke vært der enda da det ikke går noen stier opp dit. Håper og tror på et par ryper og kanskje en hare. Liten tro på annen matfugl da det nesten ikke finnes skog ser det ut som, utenom i de latterlig bratte fjellsidene i vestre delen.
  10. Sorry - fingertrøbbel med å få ut kart. Det er der nå. Takk takk. Skal huske på det med gjenytelser ja. Om jeg nå skulle fått felt hjort så vet jeg at han ikke forventer noe kjøtt - men hva ville vært god skikk å bruk å gi fra seg ved første fall?
  11. Sitat grunneier på hytta vi leier: gå hvor du vil østover med hagla du, bare kjekt at noen vil. Ser du rådyr så er det bare å skyte. Vil du ha hjortejakta og så bare ta den. Vi har 4 på den eiendommen men den stikker til fjorden så tidlig at det nok er for sent i år. Jeg har ikke sett den på et par uker" med andre ord, jeg har fått meg jaktterreng. Men, har noen forslag til hvor jeg begynner? Dette er på sørvestlandet og ingen har jaktet der siden gården ble fraflyttet utpå 60 tallet og dagens generasjon har ikke sau der heller så de er aldri på den delen av eiendommen. (Vestover er mye bedre kjent men der har grunneierlaget blitt enige om å stenge småviltjakta i noen år.) Tar meg en tur med hagla og salongen (17 HMR) til uka og blir svært glad for tips noen tror kan være nyttige.
  12. Har nettopp fått 2 nye på reklamasjon på gamasjekroken og i går klarte jeg å slite hull i en av de nye uten at jeg merket det engang. Forstår ikke hvordan folk klarer å ha disse buksene i år etter år uten å slite de ut... Utenom det er jeg veldig fornøyd med Keb. Litt varm på varmeste sommeren men det kan jeg leve med. Mer fornøyd med årets modell enn de tidligere. De brukte stretch på utsiden av anklene og det ble veldig fort slitt når en gikk og vaste utenfor sti. Det jeg er aller mest fornøyd med er servicen deres! Outstanding.
  13. Da har jeg fått hentet ut dokumentene fra DSB og arbeidstilsynet og dette er svaret fra Resound i april til arbeidstilsynet: --------- Viser til samtale om innsending av CE-godkjenning av Resound Jeger. Resound Jeger er et produkt som utelukkende selges/markedsføres til jegere som privatpersoner. Vi har til hensikt også å få dette produktet godkjent etter standarden EN-352-7; til bruk innenfor det profesjonelle markedet. Sistnevnte godkjenning er nå helt i sluttfasen hos det svenske testlabaratoriet COMBITECH AB. Denne testen blir sendt til Arbeidstilsynet straks den foreligger. COMBITECH AB antar at siste testrapport er ferdigstilt tentativt medio juni 2012. Vi vil rette oss etter pålegget og ikke selge produktet før det er godkjent solgt av Arbeidstilsynet. ---------- Synes det er litt urent trav av Resound hvis de sa at grunnen til at de ikke solgte produktet nå var på grunn av manglende underleveranser. Forøvrig står jeg nå på mitt. Går NJFF så klart ut og markedsfører et produkt så antar jeg at de har sjekket det opp litt på forhånd. Forventer ikke akkurat den grundigste sjekken så Statoil sammenligningen blir litt overdreven - men å spørre Resound om "er produktet godkjent å selge" er ikke akkurat for mye forlangt i mine øyne.
  14. Kuttet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern. Det er da lov å forvente at en profesjonell organisasjon kan gå god for varene de promoterer? Når det er sagt - og uten at jeg har lest sakene linket til ovenfor - så kan det jo være at de kan det, selv om arbeidstilsynet ikke mener de dekker krav relevante for arbeidslivet.
  15. Joda - vet vel egentlig det jeg også :-/ Er nå lov til å skyte inn rifla på den avstanden uansett hvis avviket på 100m da er mindre enn 1 cm. For eksempel for å ha noe å gå ved feilberegning av avstand. Takk for svar uansett
×
×
  • Create New...