Jump to content

EarthBridge

Members
  • Posts

    359
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EarthBridge's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Reputation

  1. Ok, takk for god tilbakemelding! Har en swaro 1-8 på hovedbørsa, og ikke akkurat overvettes imponert over det kikkertsiktet heller... Sett i ettertid angrer jeg på at jeg ikke gikk for et annet merke. Du får gi en tilbakemelding på hva som skjer med reklamasjonen din Har forøvrig vurdert (meget sterkt) å bytte ut swaro med rødpunktsikte, og da kan swaroen få dette ned på gammelbørsa.
  2. Heisann Er det noen som har erfaringer med denne? Ser den kom veldig godt ut i test hos jeger.no (i klassen for billigere kikkertsikter). Er på utkikk etter nytt kikkertsikte på nummer to elgbørse. Har en scmidt-Bender 1,5-6x42 som står på den. På 6x forstørrelse så synes jeg at retikelen tar vell mye plass i synfeltet på S&B samt at jeg helst skulle hatt 1x da jeg stort sett feller elg på 1x forstørrelse, men kjekt å ha litt zoom å gå på.
  3. Ok det er nok enklest å gjøre det slik. Det blir ikke krøll i systemet når samme våpenet ligger på to personer da? Jeg tenkte å skyte opp dette våpenet jeg også.
  4. Heisann Har vært så heldig å få med dattera på storviltjakt i år. Siden hun er sylfersk jeger, så skal hun låne et våpen av meg nå i år, slik at hun får litt tid til å finne det våpenet hun skal kjøpe. Hun har tillatelse fra politi til å låne våpen, så den er grei. Men hvordan fungerer det på oppskyting da? Må hun registrere mitt våpen på seg i Altinn for å kunne ta oppskytingen på det våpenet? Har prøvd å finne ut av det der, men ikke blitt noe klokere. Har dere noen formeninger om dette.
  5. Browning x-bolt superligth med en freyr&devik 149 montert på tuppen! Kjøpte den som elgrifle og kan vel egentlig ikke få skrytt nok av den komboen. Demperen merkes ikke i det hele tatt når du skyter (vektmessig altså). Demper mer en godt nok til mitt bruk gjør den også. God presisjon i børsa (bedre en skytteren ihvertfall). Nydelig å skyte med. Du bør sjekke denne komboen hvis du ikke allerede har gjort.
  6. Grattis med både første og andre elgfall!! Helt enig med lilleulv her. Er du i det minste tvil så skyt oppfølgingsskudd. Har selv skutt tre elg i år, og alle tre har hatt gode førsteskudd. Men reaksjonen på de to av de tre var ikke slik jeg forventet og de fikk oppfølgingsskudd (en fikk ett oppfølgingsskudd og en fikk to!). Det er MYE bedre å t et for mye en ett forlite. Det mest kjedelige er å ende i enettersøkssituasjon som kanskje kunne vært unngått... Så du har i mine øyne gjort det helt korrekt.
  7. Det var faktisk til min post dette ble skrevet, og jeg hadde på forhånd bestemt meg for et kikkertsikte med 1x zoom. Jeg endte opp med en swarovski z8i 1-8 zoom. Har brukt den på årets elgjakt og sålangt felt tre elg,alle skutt med 1x zoom. Den står konstant på 1x zoom, men greit å ha muligheten til å dra opp zoomen innimellom for å se på andre ting en elg:) Den store fordelen med 1xzoom er at du ser det samme med begge øynene. Min regel er at hvis du trenger mer en 8 ganger zoom for å se dyret så behøver du ikke å skyte...
  8. Jeg har også Freyr & Devik 149 på min nye 308 børse. Jeg må virkelig si at det er en flott demper! Har ikke så mye å sammenligne med, men har en sonic 45 på den gamle børsa mi og jeg merker ikke noe forskjell på dempingen (både lyd og rekyl dempes omtrent like bra i begge demperne), men herregud jeg merker forskjell på vekta!
  9. Enig med det du skriver! I de årene jeg har jaktet har kikkertsiktet stått konstant på 1,5x (har 1,5-6 x 42). Jeg er så dårlig skytter at det å skyte på langt hold gidder jeg ikke, dessuten er det svært få poster i vårt terreng hvor det er mulig å skyte på mer enn 100 meter. Derfor skal neste kikkertsikte ha 1x Fikk Ku med tvillingkalv på post idag forøvrig, de kom rett i mot meg, måtte gjøre meg tilkjenne når kua var bare 2-3 meter fra meg! Kunne tenkt meg åpent sikte da!
  10. I følge mine googlinger har jeg landet på at Freyr & Dyvik sin modell Featherweigth 149, med sine beskjedne 149 gram er den letteste, er det noen som slår denne? Egentlig er jeg bare opptatt av rekyldempingen, men siden en rekyldemper oppfører seg slik at smellen oppfattes som høyere så de uaktuelle. Burde det ikke være mulig å lage en rekyldemper som ikke "forsterker" smellen?
  11. Heisann Hadde egentlig bestemt meg for å investere i en Tikka superlight, men så klarte jeg å la være å google videre... Kom over Browning x-bolt superlight, og synes den fremstår som ett meget godt alternativ til Takka superlight! Jeg er med andre på jakt etter ett lett våpen. Jeg registrerer at Browning x-bolt superlight kun har ett løp på 42 cm, og det jeg lurer på er følgende: Hvilken utgangshastighet kan jeg forvente at Norma Oryx 308 win, 180 gr har med dette løpet (tenker da ammo fra fabrikk)? PS hvis det er andre våpen i tilsvarende vektklasse som de overnevnte som slår dem i pris så tar jeg gjerne imot tips om det:)
  12. Se der ja!! Tusen takk Spennende sak, lett er den også!
  13. Kahles Helia 1-5 x 24i har gått helt under radaren min! De koster jo ikke spesielt mye mer enn 10 000,- ny! Har dere som har prøvd dem, opplevd dugg i vått vær?
  14. Hehe skjønner at det dugger hvis du legger opp til at det skal dugge Jeg tenkte nok mer på å gå i skauen i regn og miste skuddmuligheten på elgen som plutselig står fremfor deg fordi du ikke så noe som helst gjennom kikkertsikte pga dugg. Har Leupold kikkertsikter som starter på 1x som ikke koster 15000,? Har ikke funnet dem...
  15. Heisann:) For noen år siden kjøpte jeg en brukt Sako A2 (308 win) med ett 1,5-6x42 Schmidt&Bender sikte. Har i løpet av årets elgjakt funnet ut at jeg skal investere i nytt utstyr til neste års jakt. Følgende kriterier har jeg landet på som viktig for meg: - Oppsett skal være lett - Kikkertsikte skal ha en minsteforstørrelse på 1! - Selvfølgelig ikke koste alt for mye, men skal spandere nok til at den skal holde resten av min elgjegerkarriere! - kikkertsikte må kunne brukes i regn UTEN utvendig dogg! Foreløpig har jeg valgt Tikka superligth med en Freyr&Devik featherweigth 148 som demper. Kikkertsikte er jeg derimot usikker på, utover at det skal ha en minsteforstørrelse på 1, alts en typisk 1-4x24 eller noe lignende. Jeg bruker stort sett alltid 1,5 når jeg jakter, og kunne godt tenkt meg 1 slik at jeg kan ha begge øyne åpne. Skyter sjelden/aldri på langt hold, utenom når det er tvingende nødvendig av årsaker som jeg selv ikke har skapt:) Har tittet litt på forskjellige varianter, men klarer ikke helt å lande... Ønsker meg ett kikkertsikte til under 10 000, det betyr at swarowski og zeiss etc toppmodeller utgår. Jeg er litt kresen på vekt og ønsker ett kikkertsikte som er så lett som mulig og helst under 400 gram, men kan vurdere tyngre sikter hvis det er åpenbare fordeler som gjør at jeg skal drasse med noen ekstra gram resten av livet:) Videre MÅ siktet tåle ruskevær uten at linsene dugger utvendig. Noen som har tips til sikter jeg bør se nærmere på?
×
×
  • Create New...