Jump to content

Mats i skogen

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mats i skogen

 1. Hei!

   

  Jeg har en Lee Loadmaster karusell, lader 223 med S&B hylser og CCI hetter. Men de hylsene er vanvittig trange i hettelommen, får kun ladet en av tre. Hamstret masse av de S&B ferdigladede for noen år siden og sitter litt med skjegget i postkassen nå tror jeg. Hvilke verktøy kan brukes for å fikse hettelommen evnt? Gjerne linker. Finnes det en annen produsent enn CCI som har hetter som er mikoskopisk mindre som vil passe? Hvilken kombinasjoner av hylser og hetter i 223 vet man er bankers, gjerne med CCI hetter da jeg har haugevis? Ser at XXL har Fiocchi 223 Rem FMJ til 4,99 forresten hvis noen har erfaring der.

   

  Takker for svar :)

 2. Jeg har ladet svimlende mye S&B hylser, i særdeleshet .45 ACP, men også andre kaliber, primært pistol. Min erfaring tilsier at det dårlige ryktet S&B hylser har fått, utelukkende er pga. 9mm og .223 hylser, som er trange i hettelommene og har niting inn i mellom... Alle andre kaliber jeg har forsøkt å lade med S&B hylser har vært null problem for meg, ofte engangsskutte hylser, som jeg ikke har brydd meg like mye med å plukke opp som andre hylser, men uansett...

   

  Noen som har sånn ca. samme erfaring?

   

  Jeg kan i alle fall bekrefte at jeg har ladet mye .357Mag på S&B hylser uten noe problem what so ever! Lad og vær glad!

   

  Hei, jeg tar opp denne gamle tråden da jeg sliter med samme. Har en Lee Loadmaster karusell, lader 223 med S&B hylser og CCI hetter. Holder på å bli gal av dette opplegget her nå. Hamstret masse av de S&B ferdigladede for noen år siden og sitter litt med skjegget i postkassen nå tror jeg. Hvilke verktøy kan brukes for å fikse hylsene? Gjerne linker. Finnes det en annen produsent en CCI som har hetter som er mikoskopisk mindre som vil passe? Hvilke kombinasjon av hylser og hetter i 223 vet man er bankers, gjerne med CCI hetter da jeg har haugevis?

   

  Takk for svar :)

 3. Bra triks der også! Har du noe ide om hvor lenge duene kan ligge i fryseren hvis jeg legger et tynt lag marinade og vakumpakker?

   

  Nei, har aldri prøvd, så det vet jeg ikke.

   

  Vil tro at det spørs hva slags olje du har i marinaden. Olje/fett vil harskne selv om det fryses ned. Vakumpakker du vil du utsette denne prosessen litt, da du fjerner mye luft/oksygen. Ville vel helst vakumert og frosset filetene ned naturell for lengst holdbarhet.

   

  Spørs om man ikke bør vakumpakke mesteparten naturall ja! Olje og liknende konsistenser harskner fort, jeg skal se hvor vannbassert jeg kan få den og kun la den ligge noen måneder som et forsøk. Så da er det bare å skyte i vei!

 4.  

  Jeg lar duene kjøle ned til dødsstivheten slipper taket. Tar gjerne 6-8 timer. Deretter henger jeg de etter hodet på kjølerommet (4-6 grader) i noen dager. Har ingen hensikt å modne dem like lenge som ryper, 3-4 dager er nok. Flår dem og skjærer ut filetene pluss tar rede på hjertet (glimrende å skjære i skiver, steke litt og bruke som tilsetting i saus eller siderett). Fryser alt ned i porsjoner, tre til fire fileter pr porsjon. Bruker vakumposer og vakumpakker fra OHB Nordica (ca 900 kr på OBS), da kan filetene ligge to år i fryseren uten å harskne eller frostsprenges.

   

  Har prøvd skrog og lår for kraft til saus, men blir fort litt bitter smak dersom man koker krafta for lenge. Anbefaler heller en saus kokt på løk, smør, hjerte og sherry/hetvin. Kok lenge, sil av løk og hjerte i dørslag, kok videre til krafta reduseres og tykner. Rør inn en god klatt smør og tilsett en hønse/kylling fond (små kopper med kraft, fås på Rema) og pisk til passe konsistens. Blir helt fantastisk! :D

   

  Bra innlegg! Lurte også på å prøve vakumposer denne gangen. Har du prøvd å marinere dem i samme slengen? Holdbarheten går nok ned en del, men med ulike marinader blir det større variasjon, til og med grilling! Grillet marinert orrfugl forleden og kjørte peppersaus, nydelig!

 5. Tusen takk for gode tilbakemeldinger :)

   

  Det jeg har funnet av data er for en Hornady SP 60 gr. For lading av 223 er da er intervallet 21-22.7 med Norma 200 som skal være likt med Rhino 9. Men hvor mye vil kulaes andre egenskaper spille inn, er jeg innafor på 21 da?

  (Jeg har dette kruttet og de kulene og akter å prøve det før jeg evnt kjøper nye komponenter)

   

  Forresten, er Rhino krutt ute av produksjon? Ser flere har sluttet med det når jeg lette opp data nå.

   

  Sauer 150, jeg er veldig interessert i noen illustrasjoner/bilder som viser skuddplassering mtp problemstilling kjøttskader, får du lagt ut noen bilder?

   

  Fortsatt fin dag til alle!

 6. Hei!

   

  En stund siden jeg ladet, sliter med å finne gode data for Nosler Partition 60 grs, har Rhino 9 liggende som vel er lik Norma 200 og skal lade i 223. Noen som kan hjelpe meg med noen linker, evnt startintervall/område?

   

  Har bøsse med 1:12 twist så 60 er vel maks? Mulig Rhino 9 ikke er optimalt til denne tyngden, men det er vel innenfor?

   

  Takker :)

 7. Hei, en venn hadde forleden en rev på åtet, hadde gjester så skjøt ikke, det vi lurer på er hvorfor halen til reven stod rett opp, noen som vet? Ville tro det var et slags ubehag, men vil gjerne vite konkret :)

  Kan ikke si noe sikkert men revirhevdende hanner flyr til tider med halen rett til værs,jeg så en her om natta selv men den ble skutt som nr 14 i år

   

  Takk for tilbakemeldingen på denne Linka :)

 8. Hei, en venn hadde forleden en rev på åtet, hadde gjester så skjøt ikke, det vi lurer på er hvorfor halen til reven stod rett opp, noen som vet? Ville tro det var et slags ubehag, men vil gjerne vite konkret :)

 9. Hei, jeg har nå foretatt Alungarving og venter på at den skal ligge siste dager. Er det slik å forstå at jeg også skal foreta fettgarving etter mykjøringen eller velger man kun en garving? Syns det virket som litt for mange prosesser, så jeg spør for å får best mulig resultat. På forhånd takk for hjelpen :) Mats

 10. Jeg legger merke til at noen setter en trestubbe opp til det treet hvor de monterer fella, er det noe som har erfaring som tilsier at dette er stor fordel? Videre, er det å delvis dekke til fella med granbar vesentlig bedre? Takker for innspill :)

 11. Jeg legger merke til at noen setter en trestubbe opp til det treet hvor de monterer fella, er det noe som har sikker erfaring som tilsier at dette er stor fordel? Videre, er det å delvis dekke til fella med granbar vesentlig bedre? Takker for innspill :)

×
×
 • Create New...