Jump to content

skruffy

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

skruffy's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. eit veldig godt råd her takk, det skal eg ha i bakhodet til neste søknad jha, fant ut at utvalget er litt trangt i 40 her til lands. men har blitt småskremt av det eg har lest tidligare her på kammeret med tanke på kalibervalg og søknad. så for ikkje å låse meg til å ikkje ha mulighet til ein 40/45 seinare, så vart denne søknaden sendt først. trur nok ikkje eg ønsker og selge våpenet seinare. kan selfølgelig ikkje ta utgangspunkt for seinare i karrieren, men hadde eg fks hatt ein 92fs i 9mm pr.dags dat, ville eg ha vert kjempe fornøgd med det. men det er meg, jha er sær i smaken ang våpen valg, men har alltid hatt sans for tenestepistoler takk for konkret tilbakemelding om ammunisjon og din erfaring TigerBlack dette aktuelle våpenet er også justert baksikte på, så det kan jo kansje vere ein fordel. ang magasinkapasitet har eg bestilt eit ekstra mec gar magasin med 15 stk kapasitet. har ikkje bruk for det foreløpig, men kan vere greit viss eg skulle skyte praktisk ved ein seinare annledning.
  2. det blir det nok. har lagt en av til 6500 som eg forøvrig fant på finn, til søknaden kjem i boks. men utgangspunktet for denne tråden er fortsatt kva type amunisjon som eg bør velge til dette jernet. eg trur nok det er mykje forskjellig å velge i der ute og forskjellig kulevekt, hylsekvalitet osv. sikkert mange forskjellig merker som går kanonbra i et jern og går ræva dårlig i eit anna. derfor lurte eg på om det var nokon kloke hoder som har brukserfaring med ein beretta 96 og ammotype. og forøvrig vil eg takke hassel, nhd og andre med god erfaring innanfor skytesporten ang diverse råd av våpenvalg og tidligare spørsmål
  3. det stemmer er nybegynner. målet mitt er ikkje å vinne konkuranser, sjølv om eg blir med på dei også så lenge eg har mulighet til det. det viktigaste for meg med sporten er det sosiale og rein koseskyting. det var ikkje meininga å samanligne beretta med sig. min oppfatning er at sigen er mykje bedre. ut i frå det eg har lese og høyrt. så denne var eit klart førstevalg for meg. men grunnen til at valget falt på beretta var at sigen fekk eg ikkje tak i og dei store høvdingane på kammeret skulle absolutt ha beskreve modell, fabrikk og pipelengde. og jha, eg veit at dette gjeld rifler og jaktvåpen, men jatta med, ville ikkje krangle med dei høge herrer på kammeret. og då blir man låst med tanke på våpenvalg. så då falt valget på beretta 96, då eg er blitt godvenn med beretta 92fs. vi har hatt vores uoverstemmelsa, men det gjaldt presisjonen. utover det er den faktisk behagelig å skyte med og den ligg godt i mine skytelabber. veit det er mange motstanderar der ute ang beretta 92/96 serien, men for meg er det blitt ein stor favoritt, etter tilvenninga med avtrekk og liknande. no klara eg å treffe med par av skota etter mykje trening 9mm blir søkt på om eit par mnd tenker eg. fant ut det hadde vore lurt og søke på 40 først. så får vi sjå ka valget faller på då.
  4. har fått lagt av ein beretta modell 96 (Sigen fekk eg desverre ikkje tak i, så då var det alternativ nummer 2. ). eg har ikkje peiling på kva amunisjon som finst der ute. og intil eg får begynt å lade sjølv, så blir det kjøpe ammo. det eg lurar på er kva dette jernet foretrekke å ete. så hadde sett stor pris på om nokon der ute har vert borti denne modellen og kan bistå med sine erfaringer. kansje dele sine egne erfaring med egne ladninger også? vil ønske dokke alle ei riktig god jul!
  5. då var spørsmål sendt til bjørke. så får vi avvente status. takk for dokkes synspunkt og linker. det setter eg stor pris på
  6. takk for linken. det var eit kanon verktøy ser ut til eg må invistere i eit nytt skap gitt.... nei, skulle gjerne tatt ein prat med dei der eg kjøpte den, men den butikken er nedlagt. takk for all hjelp
  7. eg håper det er nokon kloke hoder der ute. eg har forhørt meg på det lokale politikammeret og ringte inn til våpenkontoret i sogndal. ingen klarte og svare meg på om dette skapet er ok til oppbevaring av håndvåpen. skaptypen er ein Safeguard SD 104A sertifikat Nr. 106601 Brannteknisk klasse: NT FIRE 017-90 PAPER treng eg eit nytt skap? nokon anbefalinger? takk til alle der ute som vil dele sin kunnskap!
  8. blir nok ein sig x five variant av eit eller anna slag. finner iallefall ikkje ein grunn til å ikkje kjøpe den. dagens våpen skyter bedre enn eg klara å utnytte av våpenet alikavel. så blir det brukt mykje tid på den lokale bana, så får vi sjå om eg får komt meg på stevner og "treffe" nye venner javist, skyting ER gøy! det trur eg samtlige av forummedlemmane er enig i (kansje det einaste alle er einige om? )
  9. eg ville iallefall kjørt bil ei stund før eg skulle prøvd meg på lastebil. er enig med denne samanlikninga enn dei eg ser rundt her på kammeret som samanlikna moped og bil/lastebil. er jo to forskjellige ting. har det like morro med ein luftpistol som eit anna våpen. og som det står rundt omkring her er det jo smart og ta teknikk treninga med luft/22/tørrtrening. er den viktigaste treninga som er. men som ein del seier, skal man bli god å skye med fks. glock, så må man øve med ein glock. (etter skyteteknikken sitter) om det er lurt mtp. økonomi er ein anna sak. dette er jo min meining. andre har sine erfaringer. hadde jo ikkje vert eit forum viss det ikkje hadde vert rom for diskusjonar og dele sine meininger.
  10. ikkje lett å vite kva man skal velge. eit hav av programmer og ikkje minst det dobbelte av skytejern.
  11. revolver er flotte saker. men tenkte eg skulle vente med det til litt seinare. eg er skrudd saman slik at eg har alltid foretrukke pistolar, men har absolutt vurdert revolver også.
  12. ja, for meg spela det ingen rolle om jernet er nytt eller brukt. heller ikkje korleis våpenet ser ut. så lenge det er eit driftsikkert våpen er eg fornøgd det skal sei pang kvar gong eg trykk på avtrekkaren og holet er ein plass på blinken. har ikkje heilt bestemt meg for prisområdet enno, men man kjem ofte over ting og tang der man for eit godt våpen for pengane.
  13. mange gode meiningar og innlegg her. i like it! tanken med sigen er jo at det er eit snasen våpen som kan brukast til mine formål. det skal for øvrig brukast til mil felt då det er eit par slike stevner også. så i staden for å kjøpe fleire skytehjern til forskjellige grener, tenkte eg eit våpen som er heilt ok og kan brukast til desse. dei fleste i min klubb brukar 9mm til det samme formålet vi er kansje ikkje so konkuransemennesker av oss? hehe. jha, det er til og med dei som brukar kompakt smith & wesson 9mm. usikker på modell... har testa denne, og traff ingenting, hehe. har forøvrig prøvd 357 mag og 44 mag. det var kun for kos sjølvsagt. fekk bedre resultat med desse enn smith 9mm. av dei 9mm eg har prøvd fekk eg best resultat med beretta 92 fs. på bana. på praktisk si side var det colt 1911 som eg var best med. det mest konkrete eg har fått av svar er at eg bør passe på at det er eit godt avtrekk, stillbare sikter, og at det er god balanse i våpenet. eg skyter like godt med ein smith & wesson 617, hammerli, x esse sport walther gsp etc. det einaste våpenet eg kan vise til best resultat er benelli mp 90. kansje eg hadde berre ein veldig god dag på treninga? skyter alle dei våpena i klubben. dei skal for øvrig selgast innan klubben, så kansje eg burde kjøpe ein av dei.... tenkte eg skulle sende søknad på 22 og 9mm samtidig. det blir 22 som blir mest brukt. 9 mm for kosen sin del samt stevner. men er jo fleire stevner med 22 så derfor setter eg størst krav til 22en. skyter mykje med luftpistol og trenar avtrekk med startpistol. kjempe god trening! takker for alle gode råd og tips
  14. har hørt mykje negativt ang walther p22 samt sig mosqito. henholdsvis pga. vekt så dei skal godt gjerast og treffe med, samt mykje barnesykdommar. har snust på ruger mk2, då eg har skote nokre magasin med dette via eit klubbmedlem. i mine auge eit heilt ok våpen til ein ok pris. har ikkje lagt lista på pris enno. vil først suge til meg mest informasjon kva andre meiner og har erfaringer med.
×
×
  • Create New...