Jump to content

erl1angels1

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

89 profile views
 1. Det har jeg ikke tenkt på! Sylte er jo kjempegodt! Takk for innspill👍
 2. Heldigvis hadde vi kano med oss, to turer ned til vannet ble det for å lette litt på sekken.
 3. Ja, det er en bra høy hekk d... #nabokrangel😂
 4. Med en observasjon på mellom 100-150 harer på de samme 7 timene så er det iallefall ikke overdrevent mengde hare vi tok ut den dagen. I denne dalen som vi jaktet er det hvert år "fare" for harepest pga for høy tetthet av hare. Og for å toppe hele galskapen så ble en av de siste harene skutt fra kano, av min gode jaktkamerat. Hvis noen her har kjøpt billett på krenketoget på grunn av tittelen på innlegget mitt, så går det ant å forhøre seg om mulighetene for å oppheve kjøpet av togbilletten. Har nå gått til anskaffelse av 24m med 18mm pølsetarm, nitrittsalt, røkespon og startkultur til spekepølse, så nå til helgen blir 6 kg harelår/bog kjørt i kverna sammen med elg kjøtt og spekk. Lager en kjøttdeig "base" og så blander jeg i krydder og urter av ymse slag i, for å lage forskjellige pølser. Regner med ølpølsene blir gode, så da må jeg vel bare sette ett ølsett også, for man blir jo tross alt tørst av 24 meter med ølpølse...
 5. Ser at dette er en gammel tråd men tar sjansen likevel. Jeg jakter i Lofoten uten hund, driver bare med støkkjakt på hare, men vurderer sterkt å gå til anskaffelse av hund. Mye hare i området og sist jaktdag kom jeg eg en kompis hjem med 23 harer på en dag. Jeg går bestandig med både haggle og rifle. Hagglen er en Browning maxus stalker i 12/89 og riflen er en Marlin 917VS i kaliber .17 hmr.
 6. Takk for link! I Lofoten av alle plass! 23 stk harer på 7 timer, to mann uten hund;) Bildet er fra en pause vi hadde, ble noen flere etter hvert.
 7. Helt sant, men har laget det aller meste av middagsretter allerede... frikase, gryte, pate, langtidsstekt, korttidsstekt, sous vide, sweet chilli osv Har ikke prøvd curry, men det er ikke min favoritt i utgangspunktet. Ryggstykket er hellig og blir kun brukt til minuttbiff, mens lårene og bogene er litt mere til forsøk, prøving og feiling. tenkte derfor at ølpølse/snackspølse kanskje kunne være en ide, men har ingen erfaring men pølseproduksjon.
 8. Hei godt folk! Jeg har støtt på ett problem, og det er at jeg har overflod av harekjøtt for tiden, og jaktsesongen er jo knapt nok startet... Er det noen her som har prøvd å lage snackspølser av hare? har prøvd å lage kjøttdeig av lår og bog, men det blir så "lite" mat av det at det føles litt bortkastet. Har også speket og tørket lår/bog, men synes det ble litt for markant viltsmak. Tenkte å prøve en blanding av hare og elg i snackspølser. Så hvis noen har gode forslag til krydder/urter som kan passe til dette "prosjektet" eller om noen har ferdige oppskrifter så har jeg blitt veldig takknemmelig for det. Hvis noen har gode forslag til middagstips som inneholder hare er jeg også interesert i nye input her. Har tilgang til røykeri og tørr og luftig lagringsplass.
 9. Hei! Jeg lurer litt på om det er noen andre enn Schou som importerer cal. .17 hmr? har ventet i snart 2 måneder på våpenet, og småviltjakta har startet for lenge siden. Håper det er noen her inne som vet om noen andre en Schou og heldst noen som importerer Browning rifle. På forhånd takk Erlend Angelsen
×
×
 • Create New...