Jump to content

PedAnd

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PedAnd's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for det! De andre får krangele det de orker, jeg deler det jeg har opplevde med TE- titan. Jeg har brukt den og vet det fungerer, så jeg er fornøyd! Det er en litt lei tendens her som hos alle andre norske forum jeg kjenner til..... men men
  2. Titan leder faktisk varme særdeles dårlig, for ren titan er det ca 1/10 av aluminium og for legeringer kan det synke til 1/3 av ren. Sammenliknet med andre dempere kan den sikkert oppføre seg bra, men at den skulle gi mindre mirage enn uten demper virker temmelig usannsynlig. Kan ha noe med at løpet er kappet 8 cm, og at demperen dekker over yttligere 8 cm av løpet. Men som sagt er dette noe jeg her opplevd og det er ikke forsket noe særlig på, kun en erfraing jeg gjorde sist helg. Diskusjon er sunt det! Kammerherren, de tallen har jeg fra produsenten selv som leide inn en ekstern med sikkelig måleutstyr, den andre målingen er gjort av baldet Jeger Hund og Våpen. Se link: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8366_o.jpg" target="_blank Den tredje målingen tror jeg har blitt gjort i det siste av annet jakt/ våpenblad hvor det kommer en artikkel om demperen.
  3. Det var vel mest for å ha noe å sammenligne med som har de samme materialegenskaper. For min del så er det verdt å ofre litt demping mot at man får mindre vekt og et bedre balansert våpen. Har hørt at det er veldig variasjon på hvordan produsenter måler reduksjon i db.
  4. Kan nok være litt tilfeldigheter ja, men opplevde det og stusset over det... opplevde det to ganger at mirgen forsvant tidligere med demperen montert.
  5. Hei! Dette blir vel min første post her, etter kun å ha lest her i noen år nå Sist helg var jeg så heldig å få teste min nye og aller første lyddemper, en 3D- printet lyddemper i titan. Kan vel dra en ganske kjapp slutting etter 50 skudd med demper på pipa at jeg er veldig fornøyd og mest sannsynlig aldri kommer til skyte uten demper påmontert igjen. I hvert fall ikke på denne rifla, som er en Ruger M77 All- weather .308 W. Fikk pipa kappet, gjenget og kronet hos en dyktig børsemaker lokalt med metrisk 14x1 gjenger Norsk Standard 1073. Noe som passet prefekt til de innvendige gjengene på demperen som er laget etter samme standard som A- Tek sine dempere. Sjekket etter hver serie på 5 skudd at demperen ikke skrudde seg løs, noe den ikke gjorde selv etter 20 skudd på ”rappen” uten å sjekke! (Opplevd ett skrekk senario på skytebanen en gang da han som lå ved siden av meg sprengte demperen sin fordi den skrudde seg ut under skyting.) Jeg begynte skytingen med å skyte på 100 meter for å skru inn sikte, til min store overraskelse når jeg gikk bort etter 5 skudd var den en perfekt serie midt i blinken! Selv etter at kikkerten hadde vært demontert, pipa kappa og demper påmontert! Så da gikk jeg over til å skyte på 250 meters banen mot stålmarkør. Treff på samtlige skudd og en herlig følelse av vesentlig redusert rekyl og kun lyden av kula som bryter lydmuren før den treffer stålanviseren. Men til litt mer tekniske ting, demperen til .30 cal har en vekt på 255 gram med POM- ringen montert, en reduksjon på 21 db (målt av tre uavhengige, 90 grader og 1 meter ut fra kammeret på venstre side). Samt en kraftig reduksjon i rekylen fra rifla. Sammenliknet med A-tec sin Maxim Titan så er Te- Titan 155 gram letter (410g-255g=155g). Vekt er noe som spiller en rolle for meg i hvert fall med tanke på hva rifla primært blir brukt til, jakt og mye bæring. Liker også å skyte på litt lengre hold og lengre serier, da er det fint at guttene bak dette produktet har tenkt på mirage ved mer en ett skudd i ny og ne. Opplevde faktisk mer og en mer langvarig mirage uten demper kontra det å ha demper montert på pipa. Får man mirage med demperen forsvinner den fort, på grunn av lite masse og at titan ikke holder på varmen i likestor grad som for eksempel stål. Jeg er i hvert fall svært fornøyd med Te- titan demperen så langt, om noen skulle ha noen spørsmål så er det bare å spørre! Dere kan også sjekke ut facebook siden deres, https://www.facebook.com/3d.titan?fref=ts" target="_blank" target="_blank
×
×
  • Create New...