Jump to content

Prthhh

Members
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Prthhh last won the day on December 5 2017

Prthhh had the most liked content!

Community Reputation

67 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prthhh

  HV!

  Hvem klagebehandlet. Er det P-off i område sammen med områdesjef, eller P-avd i distrikt. Saksbehandlingen i områdene kan være så som så, men distriktet pleier å være ryddige. Det du må gjøre er å henvise til at de ikke har overholdt reglement for varsling og innkalling, og at du ikke har mulighet til stille så lenge på så kort varsel. Denne klagen forlanger du skal behandles av HV distriktet. Nekter områdesjef/P-off å gjøre dette så sier (og gjennomfører) du klage til ombudsmannen for Forsvaret.
 2. Det er sikkert mulig hvis en enten er spesielt interessert eller direkte berørt og dermed godt informert. Mens du venter på det kan kanskje en liten kronikk i ikke akkurat høyreekstreme Washington Post bidra til opinionsdannelsen rundt SPLC: https://www.washingtonpost.com/opinions/the-southern-poverty-law-center-has-lost-all-credibility/2018/06/21/22ab7d60-756d-11e8-9780-b1dd6a09b549_story.html?noredirect=on&utm_term=.59547b1eb17b Riktignok skrevet av en republikaner, men siden du etterlyser faktaopplysninger så finner du jo en del verifiserbare av den sorten der. Eller søk selv på nett rundt SPLC og finn de kildene du måtte ønske.
 3. Test SIM kortene i en telefon hvis du ikke alt har gjort det. Ofte en kode som må deaktiveres der.
 4. Prthhh

  Styrketrening

  Kosthold og trening er noe av det mest personlige en kan utfordre folk på. "Alle" har eierskap til sitt eget opplegg og det er masse følelser ute å går rundt dette. Det er også en stor industri som mange skal tjene penger på. Det har kommet gentester i markedet som sier noe om hvordan man er disponert for skader, sammensetning av muskelfibre, kosthold og masse annet. Etter at de kom er det en ting som er helt sikkert - vi er alle forskjellige. Det som er grei trening og kosthold for en, vil føre til skader hos en annen. Det blir ikke fremgang styrkemessig uten trening/belastning. Så det viktigste er ikke hva en gjør, eller hvordan en spiser. Det viktigste er at du gjør noe styrketrening, at du spiser, at du sover og at du har det generelt bra med deg selv. Bestem deg for når du vil trene, og gjennomfør. Lytt til kroppen din og observer forandringene gjennom ukene. Har du fremgang, så fortsett med samme opplegg. Har du ikke fremgang, smerter utover vanlig stølhet, går ned i vekt osv - korriger for dette. Et standard treningsprogram fra et treningssenter vil føre deg til målet ditt. Det samme vil armhevninger og knebøy i forskjellige varianter. Bare du begynner - og fortsetter inntil vanen med trening har "satt seg". 6-8 uker sier forskningen at det tar for å innarbeide en vane slik at det blir gjort rutinemessig. Gentester, utvelgelse av optimalt program, mikroskopfokus på kosthold osv osv er morsomt/interressant, og det er stort sett andres business og avsporinger sett opp mot ditt mål om 100kg i benkpress, 130/140kg i markløft og generelt sterkere. Halve jobben er å begynne sa en smart mann (Marcus Aurelius).
 5. Det var leit. Han hadde mye å komme med, og spesielt hjorten og alt rundt hjorten delte han mye kunnskap om. Han var også med å skrev en bok om temaet som er god: Historien om hjorten i Sunnhordland og Nord-Rogaland.
 6. Gress, ugress og greiner vokser raskt fra vår til sommer så det har blitt et par "smeller" der selv om jeg har ryddet med sag og ljå ved utsetting 😁
 7. Jeg har noen 550 kamera. Problemene jeg har hatt er: Vannlekkasje/fukt - som motvirkes med å lage et lite hus til de. Konfigurasjon forsvinner - slutter å sende bilder. Løses ved å sjekke konfig og evt. legge inn på nytt. Bildene ligger da på minnekortet. Går "bananas" og sender bilder hvert 2 minutt eller hva en nå har satt som grense mellom hvert bilde. Omgår det problemet med å ha begrensning på antall bilder pr. døgn. Andre ting som genererer irriterende mye bilder er kvister og gress som beveger seg i vind/solskinn. Sludd. Fugler som vagler seg i nærheten og sau. Fungerer stort sett greit de 550 kameraene jeg har i grunn.
 8. Har snakket med 02800 ang. viltulykker i trafikken flere ganger i det området - og 02800 har håndtert det effektivt hver gang.
 9. He he - nå er det like før "krenket" tråden også må fram skjønner jeg Jakt er tilgjengelig hvis en er villig til å betale - og det er flere som sier de er det. Jeg kan love deg at den aller dyreste jakta du kan kjøpe i Norge er å kjøpe egen eiendom for å jakte. Spesielt hvis du måler antall kilo pr. krone og time. Så er det flere som sier at de ikke finner jakt til rett pris med rett kvalitet og rett utført etter deres verdisett. Fair enough, så la være å kjøpe den jakta og fortsett å sutre på kammeret over tilstanden i reiselivsmarkedet for jakt. Erkjennelsen av at jakt er et reiselivsprodukt er litt tung for en del. Forgubbing kan vi alle gjøre et grep med. Sannsynligvis er det beste grepet å motivere ungdommen og å ta med førstegangsjegere på jakt. Helst da høykvalitetsjakt med masse dyr og utført akkurat som en selv ønsker. Hos meg er det dessverre ikke så mye dyr at en garantert ser dyr hver gang man er ute - men jeg har ihvertfall rekruttert minst en jeger og hatt med flere førstegangsjegere de siste årene. Og den døra er temmelig åpen. Ikke har det kostet de noe heller å jakte (men bruktmarkedet og utstyrsleverandørene har nok tjent litt).
 10. Så ikke kjøp jakt der det er små teiger og veier en ikke får kjøre på? Så skjønner vel selger at han må gjøre endringer etterhvert - eller la være å tilby reiselivsproduktet jakt. For jakt er et reiselivsprodukt.. Får det en betaler for er vel en subjektiv oppfattelse mellom kjøper og selger? Så kjøp deg en stor eiendom da vel. Innholdet i tråden har stort sett vært jamring over pris, lokale forhold sett fra utsiden, mangel på dyr osv. Det artikkelen som er grunnlaget for trådstart omhandler er forgubbing og en nedgang på 0,5% løste jegeravgiftskort kombinert med en reduksjon i hjortestammen av Kong Vinter. En kan like gjerne si at jamringen på kammeret er årsaken til forgubbing Mer regulering og offentlig forvaltning har også vært etterlyst - og Chiefen kontrer med at at hjorteforvaltningen alt er ihjelregulert. Jeg må si meg enig med Chiefen både på det og at kvotefordeling etter areal er noe stort tull.
 11. Eiendomsrett til viltet har vi ikke - og får vi heller ikke, slik jeg ser framtiden komme. Smale teiger har det vært jobbet med siden 50 tallet i jordskifteretten og den prosessen pågår fortsatt. Det har blitt enklere etterhvert som årene har gått. I den ikke så nye organiseringen "viltforvaltningslag" jobber grunneiere sammen om jakta - deri også muligheten for å makeskifte jakta i teiger og terreng for å få avviklet jakta fornuftig. Fleksibilitet på hva som skytes hvor, og hvor det skytes osv. Om en grunneier ikke vil se en eneste Blaser (et våpen som har vært diskutert på jammeret i mengder tidligere), en annen vil gjøre drev i hugstfelt osv. Hva så. Hvordan er det relevant for den sytingen vi ser her over jaktpriser, for få dyr i forhold til pris, for stor bestand, ekspropriering av både jaktrett og utmarkseiendom og et ønske om ulv i det store bildet.. Det er bare gode vandrehistorier og kos med misnøye Det er klassisk norsk misunnelse og jamring. Deal with it eller kjøp eget terreng. Det er sånn det fungerer på det meste her i livet og det er godt om billige småbruk med boplikt. (og utviklingen går bare en vei - økende jaktmotstand, høylydte særinteresser med manglende innsikt og økende grad av fokus på kun egne behov framfor alt annet).
 12. He he - ja for hjorten trekker ikke og kvotene settes alltid basert på nøyaktig antall dyr i terrenget til jaktrettshaver. Den er altså ikke basert på tellinger på vårparten, forrige høsts avskytning og måleparametre som beiteskader og trafikkskader.. Eller.. Meg bekjent er viltansvarlig i kommunene med på å fastsette kvoter i stor grad. Ihvertfall heromkring. Sågar kommer det føringer på antall fordeltpå kjønn og aldersgrupper ganske så spesifisert. Ulv på vestlandet vil føre til at elvene flytter på seg ifølge alltid nøkterne og objektive "vernere" - det blir voldsomt dyrt så da må jaktprisene opp tilsvarende At det dør dyr på slutten av en vinter som har vært lengre og kaldere enn "vanlig" de siste årene er ikke noen grunn til krisetiltak. Ei heller økt avskyting i og med at stammen alt har blitt redusert av kong vinter. Ellers så ser jeg at misunnelsen som alltid er en kraftig driftkraft. Det noen andre har ser en gjerne ekspropriert fordi det er alt for dyrt, eller noe lignende. Menneskerettigheter be damned og ihvertfall eiendomsrett
 13. Ja det var historien sin det.. Takker.
 14. Vet du også hvorfor norsk fjørfeavl ble lagt ned i 1994? Takk for info .
 15. Lett å følge den artikkelen, men som en liten digresjon. "Fjørfenæringen er avhengig av å importere rugeegg og daggamle kyllinger." Hvorfor er de det? Er det ikke klekkerier og egnet eggproduksjon i Norge?
×
×
 • Create New...