Jump to content

Rome77

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

About Rome77

  • Birthday 02/22/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rome77's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

15

Reputation

  1. Har en ganske lik situasjon som den du beskriver angående terreng, men vi har hatt det i 6 år. Det vi gjør er å skyte Max en fugl per situasjon de første dagene til vi får god oversikt over ståa. I et normalår (hvis det finnes) har vi ca. 10 kull i terrenget vårt. Når vi har en feeling med antall kyllinger og antall kull pleier vi å sette et omtrentlig tak på antall kull ganger halvparten av kyllinger i hvert kull. Altså ti kull med gjennomsnittlig 6 kyllinger gir 10*6/2=30 ryper i uttak. Vi følger ikke dette slavisk, men i det gitte tilfellet ville vi garantert sagt full stopp før 40.
  2. Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Hardangervidda tror jeg ikke er så ille (OK+) etter det jeg har sett og hørt om, samt tellingene fra fjellstyrer.
  3. Altså "kroking" (etter ståltrådkroken), som jeg antok. Har aldri sett noe annet begrep enn kroking brukt om dette, men det er jo mye jeg ikke har sett her i verden...
  4. Hva f... er korking? Er det kroking vi snakker om her, eller er det en annen teknikk jeg ikke har hørt om?
  5. Hvis eksemplene hun nevner stemmer så bør de jo få seg en skikkelig oppstrammer de idiotene som eventuelt freser rundt i pickup eller motorbåt og plaffer vilt rundt seg. Det er imidlertid lite jegerorganisasjonene kan få gjort annet enn å oppfordre og informere. Det blir som å si at bilistene selv må rydde opp i sine rekker når en gjeng blir tatt i promillekontroll... Dette går på holdninger hos den enkelte, og det er ikke så lett å endre på. Politianmeldelse burde jo i hvert fall kunne brukes, det er jo i høyeste grad ikke lovlig jakt de driver med. Blir så forbanna når jeg leser slikt, fordi det gjør livet så mye vanskeligere for oss som prøver å jakte både riktig og forsvarlig. På sikt er det sannsynligvis det største problemet vi står overfor, å beholde opinionens velvilje.
  6. Når det gjelder tyrkerhaglene så er de jo nettopp ofte nybegynnervåpen på grunn av prisen. Jeg kan ikke gi deg noe fersk informasjon (type under 10 år gammel), men jeg har lite godt å si om dem fra gammelt av. Godt mulig kvaliteten har blitt bedre nå (tror nesten det). Som du ser så vil jo dette med haglevalg være smak og behag i stor grad. Skulle jeg anbefale deg det jeg selv velger så hadde du endt opp med en sideligger og diverse førkrigsgreier, men en får jo prøve å være objektiv. Jeg for min del liker kort og godt ikke halvauto. Tror nok i sum at de fleste her inne vil si at en o/u i kaliber 12 er det sikreste valget.
  7. 20/76 er nok på rådyr, så ikke la kalibervalg være avgjørende. Skal du bære hagla mye rundt så er 20 et godt og lettere alternativ. Skal du ha «ei hagle til alt» så ville jeg kjøpt en o/u i kaliber 12. Hvilket merke, der må du nesten innom noen våpenbutikker og kjenne på litt forskjellig for å se hva du liker. Men, jeg selv ville definitivt ha kjøpt brukt på finn. Siden du er fersk så vet du sannsynligvis ikke hva du liker, og da går det an å begynne med noe mange andre liker. En brukt Beretta som ikke er herpesert burde være mulig å grave frem på Finn til under 10.000 for eksempel. Lykke til uansett.
  8. Jeg synes det er greit å vite med en gang hva man har fått og ikke har fått, så slipper jeg å søke på en hel haug for å kanskje få noe, og ender opp med å være sent ute med å prøve å fikse noe annet i stedet.
  9. Tror det er slik det fungerer ja, noen har vel 20 søknader inne og så skal de bare ha 2 osv... Synes egentlig det er litt bedritent. Første mann til mølla er bedre etter min mening.
  10. Mine 2 cent er: Kjøp ei links hagle først som sist. Jeg rotet rundt med forskjellige løsninger på både det ene og det andre før jeg landet på å kun kjøpe linksbørser... Men, når det er sagt så er det jo andre mål som er like viktige som cast-on/cast-off. Du kan sikkert finne ei rechtshagle som passer deg ganske bra, særlig hvis den er rett i stokken. Men jeg, som har brede skuldre og feite kjaker (kom ut av skapet der altså...) må ha cast-on, ellers havner øyet mitt godt ute til høyre på skinna. Hvis du ikke lider av de samme lytene som meg så kan sikkert en rechtshagle være like bra. Du må bare prøve noen og se hvordan monteringen fungerer.
  11. Noen som har hørt om det har vært fremgang på kjøp av flere løp til BA13? Har en selv, og våpenkortet er jo som på et systemvåpen, men det er fortsatt ikke mulig å kjøpe ekstra løp "løst"? Edit: Forøvrig ei hendig og god rifle ellers, som jeg har blitt glad i.
  12. Har handlet her nå, og har ikke noe å klage på, hverken angående informasjon, korrespondanse eller levering. (Våpen).
  13. Rome77

    Whisky

    Håndholdt utenfor destilleriet. Torv må det være... Lagavulin var et fantastisk kult sted, men Ardbeg corrywreckan eller supernova er nok favoritten...
  14. Har (nesten) sluttet å kikke uten papirer, og når jeg gjør det så sier jeg enkelt og greit til selger at jeg forhåndsbetaler hele sulamitten, og så kan du heller returnere 90% hvis jeg mot formodning ikke har fått søknaden innvilget i løpet av 3 måneder...
  15. Lå øverst på Solskjær-tabellen med andre ord?
×
×
  • Create New...