Jump to content

muck

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by muck

  1. muck

    Gaep ladepresse

    Spennende alternativ. Noen som har erfaring? Ser ut som det bør gi samme resultat som de komplette pressene. For tiden plages jeg litt med min 600jr og crimp-høyde og noen GT wads. Justeringen på siste stasjon er ikke spesielt presis, og det er vanskelig å finne tilbake til rett innstilling. Det øker lysten på nytt.
  2. muck

    Gaep ladepresse

    Det frister å bytte ut Mec600-en min, men fornuften sier at dette kanskje er i overkant. Et billigere alternativ er å kjøpe dosererne og beholde mec-en og søyleborremaskinen som jeg bruker i dag. Men da har jeg fortsatt ikke 100% perfekt krymp og litt varierende dybdestopp.
  3. muck

    Gaep ladepresse

    For meg ser OMV og Gaep like ut i praksis. Er det noen forskjell på de? Og hvor bør man kjøpe fra? Fant bare en leverandør (armeriagiudici) som jeg aldri har hørt fra. Prisen virker OK. Hovedmålet mitt er å få uavhengig dosering av bly/krutt og enkel justering.
  4. Har lyst på ei ny ladepresse, og ser på Gaep sine. Noen som har erfaringer med de ulike variantene, vs1000, vs1500 og vs2000? Ser spesielt på modellene med dosering. Og hvor er det enklest å kjøpe fra?
  5. muck

    Jaktradio

    Hvilke radioer kan krypterte trafikk? Ser ut som Baofeng DM-5R kan det, men jeg forstår ikke helt hvordan dette virker og usikker på rekkevidde (går på 446mhz?). Noen som kan forklare?
  6. Noen som vet om futteraler som passer til uv-b5? Skal brukes i regnvær.
  7. Jeg har skutt LS38 i engangsskutte Fiocchi (gammel type) i det siste med gode resultater. Skyter med z2m21 og sg19(18?) for hhv 1. og 2. skudd i halvauto.
  8. Jeg oppdaget at de lå ferdig i chirp i går kveld. La de inn og dermed virket de. Tok 10 sekunder, mot fem minutter som jeg hadde gjort med manuell innlegging. Forskjellen var at toner var satt til (none) i chirp, mens jeg hadde latt det stå tomt.
  9. Mine er som ut av esken. Testet på 5m avstand på 446Mhz.
  10. Jeg har to UV-5R som har virket fint i høst på jaktradiofrekvensene. Tale og lyd-kvalitet tilsvarende det som andre merker leverer. Programmering av pilottoner virker også, så i forhold til jaktradioer er vi såpass fornøyd at det er flere kamerater som har bestilt. Det som jeg ikke får til å virke derimot er PMR-kanalene (446MHz). Har ikke testet mot andre PMR-radioer, men UV-5R med likt oppsett klarer ikke å sende eller motta (testet begge veier med to stk). Må være noe feil med oppsettet.
  11. muck

    CX2000 i Norge?

    Jeg vet ikke hvorfor, men har forsøkt å få sendt fra en rekke butikker i Europa uten suksess. Ingen som tar de inn til Norge heller for tiden.
  12. Jeg finner mikrofon, men finner ikke liten mikrofon med minijack (til teleslynge) istedenfor ørepropp. Mulig man kan klippe ledning og montere minijack?
  13. Har et par soundscope (som jeg er fornøyd med), og ønsker nå å koble jaktradio (Baofeng) via teleslynge. Har teleslynge med minijack hann. Ønsker ikke noen stor mikrofon, men noe slikt: Finner ikke noe hos dealextreme eller aliexpress som ser ut til å passe. Noen tips eller ide hva som vil virke?
  14. muck

    Hylser fra siarm

    Langt, men nyttig svar, så takk. Leste testen din, og den har en svakhet med tanke på å avsløre ulikheter: Du varierer to elementer (hette og hylse) uten å kunne identifisere hvilke deler som gir effekt. Nyttig hvis man kjøpet ferdig primet hylse, men mindre nyttig hvis man bare har en hette tilgjengelig. Det siste er tilfellet for oss nordmenn, dessverre.
  15. muck

    Hylser fra siarm

    Det har vært diskutert, men tror ikke det har blitt konkludert: Lader Fiocchi EVO likt med Cheddite hylser, eller vil jeg oppleve forskjell i fart og trykk? Har data på Cheddite, men ikke noe bekreftet på EVO. Dumt å bestille hvis de ikke er like.
  16. Sender siarm hylser uten tennhetter til Norge? Og hvilken ceddite (T1-T5) ønsker jeg for hhv 12/70 stjernebrett og 12/70 rullekrymp? Evt andre merker? Lader typisk N320/34g bly og Longshot/38g bly som beskrevet flere ganger her inne.
  17. Jeg har wadene, men har ikke fått testet de enda. Så lurte på om noen hadde erfaringer om de ladet tilsvarende z2m-21, samt hvor mye ekstra de sprer.
  18. Har noen Z2M-21 to disperse wads som jeg kunne tenke meg å prøve. Noen som har testet dem?
  19. Noen som vet om det finnes CX2000 hetter å få kjøpt i Norge for tiden?
  20. Skjøt tre Winchester super speed kjøpt i 1994 i går. De har vært oppbevart tørt og varmt hele tiden. Alle tre sprakk i hylsen som vist på bildet under. Kan dette skyldes alder eller kan det være andre elementer. De hadde et par timer i våte bukselommer før avfyring, men det burde være uproblematisk.
  21. Forsøkte du noen gang disse? Jeg leter etter en fornuftig 36-38g ladning med #6-#7 bly
  22. Jeg får fine resultater med å kjøre begge stasjonene (mec 600jr) på cheddite engangsskutte, men håpløst med AA-HS. Virker som de er mye hardere i plasten. Dog bruker jeg mye kraft og tid per patron sammenlignet med hva YouTube viser. Bruker søyleborremaskin fra jula på 1300rpm.
  23. Hei Leser forumet med tapatalk og abonnerer på enkelte underforum. Ønsker å slå av epostvarsling når det kommer nye innlegg i disse. Er det mulig? Nyttig med favoritter, men det er kjedelig med alle epostene.
  24. Bruker du noen form for olje på crimperen da? Ser ut som det er vanlig ved rulkekrymp.
×
×
  • Create New...