Jump to content

EspenSp

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by EspenSp

  1. Hei. Her kommer en litt sen oppdatering på hvordan høsten gikk med Per. Hans første jaktsesong gikk over all forventning, det ble felt 4 rådyr og en elg for han . På slutten av sesongen hadde han loser på over 60 min, tapsarbeidet han var også bra. Hadde også 2 hjorteloser med han.. På elgen henger han bare på i 400-500 meter, noe som passer bra i terrenget han ble brukt i. Ellers brukte jeg han stort sett som bandhund på elgen, dette fungerte meget bra. Her er et bildet av hans første bytte=)
  2. Det er et kraftig mål, men det bærer ikke så langt. Har dere noen tips eller triks til å få bedret søk, og for å få han til å henge på dyrene lenger? Vil et evt fall påvirke dette? Lengste losen til nå er på ca 20 min. Hva ville dere gjort når han kommer tilbake etter et kort los, gå tilbake til der han stoppet og sette han på sporet igjen? Når jeg først er i gang med spørsmål så kan jeg jo bare fortsette. Noen som har erfaringer med kortbent hund på elg? Han jager elg og jeg kan skyte elg/hjort/rådyr i terrengene mine, så for meg så er det ikke negativt at han jager elg. Til nå har bare jaget elgen i 300/400 meter.
  3. Da er båndtvangen ferdig og jeg har hatt en fin liten los med "Per". Nå er det bare å glede seg til 25 september. La ved en liten videosnutt, hvis noen har lyst til å se å høre en Basset Hound i los.http://www.youtube.com/watch?v=8ACf4SQj7H8
  4. Da har Per hatt sin 2 rådyrlos. Nå har jaktlysten virkelig kommet. Så nå er det bare å jobbe for å få til gode søk.
  5. Da har Per hatt sin første lille rådyr-los. 7 mnd gammel.
  6. Ok. Hvor stor søk har hundene dine og hva pleier ca los-tidene å være?
  7. Så bra. Gleder meg til å høre lyden av samme "trompet". Hvordan er hun på hjorten da?
  8. Var ute å tuslet i dag. Fikk øye på ei rådyr geit, som stod oppe i ei nesten igjengrodd gruppe. Satt da bånd på "Per" (oppkallt etter begge sine "besteforeldre), og tuslet oppover. Var så mye kjerr og dritt, så jeg greide ikke å se akkurat hvor dyret tok veien. Da jeg kom opp til området der geita stod, så slapp jeg Per. Han ble veldig ivrig og rotet mye frem og tilbake før han "sporet" ut mot kanten av gruppen. Holdt på der en stund. Hadde gått masse dyr i kanten der så var nok mange lukter og spor. Hadde ikke tid til å holde på så lenge i dag, hadde en setter i bilen som ventet på sin tur. Så valgte et tråkk som gikk mot bilen, veldig tydelig at han synes det er spennende med ferske spor ihvertfall. Regner ikke med at det blir noe lyd i han nå i høst, men er lov å håpe!
  9. Var du ute med hun fra hun var valp da Ragner? Og viste hun interesse for spor og etc fra ung alder?
  10. Ja da var det nok jeg som ringte. Igjen takk for gode svar og at du tok deg tid til å gi meg noen svar og tips. Ranger jeg ser du har en Petit, når er det vanlig at en av de bassetene som blir brukt mer til jakt starter å lose? Har hørt at basseter gjerne er litt sent utviklingen og at det tar litt lenger tid med disse en fks drever/dachs
  11. Hei. Tenkte å slenge meg på denne tråden her. Er en ivrig jeger, men det har gått mest i fuglejakt med stående fuglehund. Men i år jeg fått min hund nummer 2, en Basset Hound. Og elg, rådyr og hjorte terreng. Så dette blir spennende!! Men han er bare 6 mnd, så har ingen planer om å bruke han noe i høst. Men han må vell få være med litt. Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg endte opp med en hound. Jeg og samboeren min snakket litt om å skaffe en hund nr 2. Vi begge trudde vell at det var mest "prat". Men der tok vi feil. Mitt "eneste" krav var at det skulle være en hund jeg kunne bruke til jakt. Det var egentlig dachs vi tittet mest på. Men så viste jeg hun en basset artesien normand, også var det inn på finn.no og se om vi så noen. Der fant vi bare hound, og hun synes jo disse var fryktelig søte. Og det hadde hun jo rett i. Her fra gikk ting veldig fort. Vi dro å så på valpene, og knapt 1 uke senere hadde vi en valp. Jeg viste ikke mye om rasen, men gjorde mye reaserch før jeg gikk med på det. Og til slutt falt jeg for presset og sa ja. Jeg leste blant annet denne tråden her og ringte litt rundt og forhørte meg. Og fant da ut at jeg ville prøve, og jeg har veldig tro på at jeg kan få en god drivende hund etterhvert. Eller ihvertfall en som fungerer. Jeg har vært veldig mye ute med han fra dag 1. Har også gått en del blodspor, her er han veldig god. Har også sporet opp en død rådyrbukk etter 10 aug. Dette gikk veldig bra, han startet å bite i bukken og ble etterhvert veldig ivrig begynte å pipe lage litt lyder. Men han startet også å dominere bukken(rei på den). Noen som har vært borti det? Kan det være brunstlukten? Han har nå begynt å gå litt fra meg når vi er ute, opp til 100 meter. Veldig opptatt av spor men tar også ganske ofte opp nesen og tar overvær. Merker veldig godt når vi kommer bort i ferske spor, blir veldig ivrig og får opp farten. Jeg er fullt inneforstått med at dette kan bli et vanskelig prosjekt og at det kommer til å ta tid. Men synes ihvertfall det ser litt lovende ut. Tar veldig gjerne imot tips og erfaringer fra andre, fra andre som bruker eller har erfaringer med hounds. Eller fra de som har andre drivende hunder.
×
×
  • Create New...