Jump to content

brunders

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by brunders

  1. Disse to forteller etter min mening ganske mye:
  2. Kan noen i farten fortelle oss hva som er forskjellen mellom disse?
  3. Det er noe med grepsvinkelen på 1911-modellene.
  4. Hvorfor er ikke Pardini GT9 5" godkjent i Production? Kan en Pardini GT9 6" brukes til noe som helst i IPSC?
  5. Takker hjertelig for alle innspill. Nevefølelse og havesyke overvant alle hensyn, og GT9 6" er bestilt.
  6. Fjerne glassblåsing: Må ha: 1 stk batteridrill (bør lage en eller annen form for festeanordning fpr drillen. Bryteren kan holdes inne med et par norgesglass-strikker.) Trenger: 1-5 stk bomullspads på aksling (sånne runde pusseskiver i bomull til å sette i drillen) fra Biltema. Trenger: 1 tube metallpolish fra Biltema. Trenger: Batterilader og god tid. - men det er nok laseggjørlig.
  7. Takker for gode innspill. Jeg likte avtrekket og grepsvinkelen på Pardini GT9 svært godt.
  8. Jeg ønsker meg en 9mm som fyller neven godt, og som ikke er for lett. Jeg har prøvd Pardini GT-9 og CZ 75 (relativt fersk skytter) men begge disse blir litt tynne i hånda, syns jeg. Limit på ca. 15 lapper.
  9. Min kompis hadde akkurat de samme forvirrende og usammenhengende feilene for et par uker siden. Diagnose: Knekt tennnål.
  10. Gode betraktninger. En skulle ønske at alle tenkte slik. Likevel, en ting er å tenke og gjøre slik frivillig, en helt annen ting er å bli utsatt for tvang til å tenke og gjøre slik. Jeg er enig med dem som mener at våpenkort for relevante våpen er dokumentasjon som dekker minstekrav.
  11. Min mor (i uskiftet bo siden 1984) har liggende en slik, cal.16. sidebyside. Den har ingen opplysninger om kaliber eller kammerlengde eller noe annet på våpenet. Stokken er i valnøtt, det er mange forsiringer på låsekasse og skruehoder, og bruneringen er pent flammet. Det eneste jeg vet, er at det er en cal. 16, og min far skjøt både 65 og 70mm patroner i den, de få gangene han skjøt. Det eneste jeg finner av nummer er under kammerstykket, der er det stemplet inn et nummer som begynner med en s inne i en trekant, så kommer 33/284/000. Under der er det slått inn enkeltvis (ujevn størrelse og dybde på tallene) 189144. Under for-stokken er det slått inn på begge løpene en S med en liten krone under, og et større logo som likner et skjold, og ett som likner en håndskrevet signatur. Låsemekanikken i forstykket har samme nummer som løpet. Er det noen som kan si noe om dette våpenet? Jeg så i en posting her på Kammeret, at de siste sifrene i våpennummeret skulle bety måned og år for produksjonen, men i så fall skulle jo denne være fra januar 1944, og det kan vel vanskelig stemme?
  12. brunders

    Pardini GT9 6"

    Jeg får stadig høre at denne er toppen til grovfelt og annet. Ingen over, jeg får tro det, men hvilke kan være på siden, eller ikke så langt under?
  13. brunders

    Baikal IJ 35

    Vi har en slik i klubben. Den har to magasiner. Det ene er svært slitt i leppene og gjør at pistolen bøyer enkelte patroner under mating (og kiler seg). Det andre er mindre slitt, og dertil litt klemt sammen (av en våpensmed) og fungerer helt fint. Gammel og slarkete, men med utmerket presisjon.
  14. kaaredump den 13 Mar 2014 Takker spesielt for denne.
  15. Jeg takker alle som har gitt både matnyttig og annen info til dette emnet, og kan si at faren til "guttungen" nok kommer til å sende ny søknad med diverse vedlegg:-)
  16. En politijurist har nylig opplyst en kamerat som har en sønn på 17, at sønnen ikke engang får lov til å ta i et håndvåpen over .22, og langt mindre avfyre et slikt. Jeg ser at det ikke finnes konkurranseklasser for under 18 med grøvre enn .22, men om det er av lovmessige eller sikkerhetsmessige grunner vet jeg ikke. Va sejs?
  17. Jeg har fått et nytt passord etter å ha glemt mitt opprinnelige. Jeg syns det nye er vanskelig å huske, dessuten klønete å skrive. Kan jeg endre passordet selv? Hvordan gjør jeg det i så fall?
  18. "Godt at noen skjønner hva jeg vil fram til ihvertfall;)" Joda, Freezingduck, jeg tror vi er mange som skjønner hvor du vil, og som har mange av de samme erfaringene som du har hatt i forhold til skyttermiljøene. Det er også mange av oss som har sett mer enn snurten av dette "korstoget" som er nevnt, og det er vel ikke så mange som _ikke_ ser at det kan være innskrenkninger på gang i forhold til innehav av våpen, og våpentyper. Jeg er av dem som mener at en viss innskrenkning kan være av det gode. Det er ikke alle innehavere av våpen som er seriøse våpenbrukere. Det er en ikke liten prosent som enten oppfatter våpen som sine personlige leketøy, som de skal kunne bruke som de vil, eller ikke bruke, og det er deritil en ikke liten prosent som innehar våpen som de verken er fysisk eller psykisk skikket til å bruke. Jeg tenker da f.eks. på nybegynneren, som etter et par besøk på en bane med .22, som bruker det neste halve året på å skaffe seg adgang til en diger magnum med hylster og cowboyhatt, for å sette det på spissen. Noen er "samlere" og samler både våpen og dertil styreverv i klubb for kunne sitte på våpnene sine ute å behøve å skyte med dem. Noen rare klubbstyrer rundt omkring. Der er alltid ting å ta tak i, og rare ting som ikke burde vært sånn. Likevel er jeg 100% enig med deg, i at skyttermiljøene (jeg kjenner noen flere enn ett) stort sett er fulle av fryktelig hyggelige mennesker, verdifulle sosiale nettverk, morsomme og utfordrende aktiviteter og enda mange flere positive ting som kunne vært nevnt. Jeg syns det var stort av deg, å legge ut din historie som du gjorde, og jeg syns den er et verdifullt bidrag til debatten omkring våpenbruk og hvor ødeleggende et slikt hodeløst og ukyndig forslag kan være, når det kommer fra sentralt politisk hold. Jeg personlig syns at det beste med pistolskytingen er at en kan fortsette med en sport gjennom hele livet, helt til en enten mister synet eller armene. Politikk som hobby fører derimot oftest til at en mister gangsynet ganske tidlig.
  19. "Minste kravet for styret i en klubb er vel å kjenne sine egne klubb lover, hvilke forbund man er medlem av, lovene til disse forbund osv osv". "Og hvis du lurer på om dere fortsatt kan drive din lille lokale klubb hvor dere sitter å surrer..." Takk, takk, Bromark, det holder. I følge deg er det åpenbart et minstekrav for et medlem av styret i en klubb at det kjenner alle klubbens lover, alle forbundets lover og alle de internasjonale forbundene vi er tilknyttet sine lover; jeg går ut fra at det siste er hva du mener med det nokså inkjevetta "osv osv". Jeg er fortsatt ikke klar over om dette kravet er din egen synsing og mangel på sunn fornuft, eller om det er et skrevet krav som finnes i en eller annen forskrift eller lov i ett eller annet obskurt affiliert forbund. Det jeg er helt sikker på, er at dette kravet ikke finnes i våre klubblover, heller ikkke i NSFs lover og ikke i NIFs lover. Det jeg da går ut fra, er at det med synsingen og "fornuften" er nærliggende. Dertil tror jeg at _vi_ ("dere") fortsatt skal drive _vår_ (ikke min private, som du later til å tro) på samme måte som før, med et minimum av "surring" som du så tydelig nedlatende uttrykker deg. En ting kan jeg love, og det er at jeg heretter ikke kommer til å lese en eneste posting som er merket "Bromark". En sånn manipulerende tøvekopp ligger langt utenfor mitt interessefelt. Til informasjon til andre: Jeg skyter i Buskerud.
  20. Igjen, Takk for Ikkeno, Bromark. "Uansett er det min hensikt _å folk til å være_ (min understrekning.) oppsøkende og ikke logge seg inn her og spørre etter info som skal være relativt enkel å finne." Der jeg kommer fra, skiller vi mellom manipulering og hjelpsomhet. Vi lever i et fritt land, hvor enhver står fritt til å søke informasjon i sitt eget tempo og etter egen evne, såvidt ikke noen lov eller forskrift sier noe annet. Du har _fortsatt_ ikke vært hjelpsom nok til å opplyse om hvor jeg kan finne det jeg åpenbart ikke klarer å finne uten hjelp, nemlig: Hvor finnes skrevet de kravene til minste kunnskapsnivå for å drive en klubb? Jeg ville være svært takknemlig for en slik informasjon. Noen andre? I mellomtiden, Bromark, må du gjerne sitte på din høye hest, og se ned på oss alminnelige dødelige.
  21. "som enhver klubb bør gi sine medlemmer og som alle i ett styre skal vite" Takk for ingenting, Bromark. Du svarte ikke på mitt spørsmål om hva som er minstekrav om kunnskap hos klubber (og ev. styremedlemmer) og hva som skjer med dem som ikke oppfyller kravene. Dessuten mente jeg å spørre hvilke regler som gjelder for "skal vite", og hvor de i så fall er hjemlet. Jeg hører til i en forholdsvis fersk gjeng, og det er fortsatt en del greier som ingen av oss er helt sikre på, og som vi trenger hjelp av eksterne krefter til å finne ut av, enn så lenge. Syns du vi skal legge ned aktiviteten i mangel på forsvarlig kunnskap? Alternativt, kan vi få lov til å drive på en stund til, og se om vi kan lære? Kammeret er for oss et glimrende lærested, særlig de gangene vi får svar med innhold. Takk igjen, Bromark.
  22. Kjære Bromark, Som medlem av en forholdsvis liten klubb med et forholdsvis beskjedent utvalg skytegreiner til daglig og ganske få av "gamlegutta" i daglig drift er det meg en glede, på denne måten å få beskjed om hva vi ferskingene faktisk går glipp av av informasjon i "våres klubb". Jeg vet ikke om det pr. dags dato er noen i klubben som har full oversikt over skytegreiner og våpentyper. Det er bl.a. derfor vi er forferdelig glad for Kammeret og andre nettressurser hvor vi kan få beskjed om det ene og det andre. For det første syns jeg det er forferdelig lite konstruktivt av deg å kaste spørsmål som dette tilbake i fleisen på spørreren og skylde på "klubben". Da har jeg mye mer sansen for Trestokk som uten verken moralisering eller pekefinger blar opp nyttig info på direkten. For det andre kunne du kanskje være så vennlig å fortelle meg hva som er minstemål for hvilken info "klubben" er pliktig til å formidle til enthvert nytt medlem, hvilke hjemler som fins for kravene, og hva som skjer med en klubb som faktisk er nødt til å bruke Kammert innimellom for å få svar på greier? Til sist, takk, Bromark, for at du fikk opp blodtrykket mitt litt. Det har vært litt lavt i det siste
  23. En ting som ikke alle tenker over til å begynne med er vedlikehold. For begynnere kan masse deler og skruer virke ganske uoverkommelig. Pardinien detter fra hverandre etter å ha løst en enkelt bolt. Deretter er det bare å skrape vekk gørra, gi'n litt olje på glideflatene og skru sammen. Noen bedre?
  24. Benellien virker som noe av en genistrek. Et fullgodt matchvåpen med alle justeringer + symmetrisk, halvanatomisk skjefte som passer både høyre og venstrehendte. Det koster likevel ikke skjorta - Rugere er vel heller ikke gratis nå lenger. Det der med "vedlikeholdsfritt" er vel ikke så lurt tenkt. Jeg mener at nybegynneren har godt av å få et pussekurs lagt inn i rekruttperioden, og har man nok rekrutter så er vel pussen ivaretatt. Det er vel heller ikke dumt at det kan skrus på et fullanatomisk skjefte ved behov.
×
×
  • Create New...