Jump to content

joas

Members
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by joas

  1. Ja, prisen har selvsagt mye å si. For min del er det egentlig hovedgrunnen til å lade selv. Så N-140 er helt klart et bedre valg sånn sett. Jeg ser jo for meg at et blyforbud kommer etterhvert. Derfor hadde jeg håpet at denne Infitech-kula var bra, så jeg kunne bytte til den allerede nå.
  2. Skjønner. Søkte litt etter de på nett, men har ikke funnet noe særlig info om de. Står ikke noe om BC G1 eller G7 på de heller. Men er N-140 et dårlig krutt for .223 og 16,5" pipe? En av årsakene til at jeg ble anbefalt dette kruttet, er fordi "kruttkornene" er små. Jeg har ei Dillon 550 ladepresse (som dere antakelig kjenner veldig godt), og visstnok vil lange korn kunne føre til ujevne ladinger. Små kruttkorn vil ikke kile seg like lett, og skulle derfor gi jevnere ladinger så jeg slipper å kontrollmåle hver patron. Dette er også noe av årsaken til at jeg ble anbefalt N-550 for 30-06 ladingene mine (som forøvrig fungerer helt utmerket)
  3. åh, se der ja. Ja de var det ikke ille pris på! Vet du om de funker bra? Mulig N-140 ikke er det beste kruttet til mitt formål. Årsaken til at jeg ville bruke dette, er at jeg har 2-3kg stående. Men kan jo hende jeg kan selge/bytte det i noe annet.
  4. Hehe, det kan godt hende! Jeg er ganske fersk i ladeverdenen..., så vet ikke så mye om egenskapene til de ulike kruttene mtp munningsflamme osv. Har bare handlet det som jeg har fått anbefalt eller jeg har funnet ladedata for. Jeg kjøpte N-140 ifb lading av Sierra Matchking 69gr, men disse kulene koster 3,50-4kr pr stk. nå, og er usannsynelig at jeg vil fortsette å bruke for dynamisk hvertfall..
  5. Tror du denne kula har potensiale til å bli bra med N-140 da? For min del er det snakk om å lade for bruk i en HK mr223 til dynamisk sportsskyting. Holdene vil jo variere fra noen meter til 2-300m (jeg har ikke vært på så mange riflestevner ennå, så jeg vet ikke hva de lengste holdene normalt er på).
  6. Skulle gjerne sett resultater med bruk av N-140 hvis du har det @Akto Jeg har også 1:7 twist, men løpet er bare 16,5".
  7. Jess. Samlingene var i "mm" som jeg antok. Regna med de ikke var i cm da det ville vært svært skremmende, men måtte dobbeltsjekke Ikke spesielt gode samlinger da nei. Tror nok ikke jeg kaster meg rundt å bestiller disse kulene. Jeg er avhengig av at kulene går relativt bra på 100m.
  8. Det var en godt utført test, takk! Hmm... skal veldig lite til før kula endrer samlingen betraktelig. F.eks. lading nr. 8 med 25,6gr krutt. Bare 0,2gr opp eller ned gjør at spredningen dobler seg. (Dumt spørsmål kanskje.. men er samlingen i mm eller cm?) edit: Jeg skjønner ikke hva "SD" og "ES" står for heller forsåvidt...
  9. Håper de som evt. tester disse Infitech-kulene kan dele sine erfaringer her
  10. Jeg har vurdert å bruke disse kulene til dynamisk, men dersom de samler så dårlig som Vassbekken sier så står jeg nok over. Skjønner at kuler kan gå litt ulikt i forskjellige våpen, men ei dårlig kule vil vel ikke på magisk vis bli bra i et spesifikt våpen(?). Blir kanskje å kjøpe en pakke på 100 kuler for å teste, men det er nok en grunn til at disse homogene kulene er billigere enn tradisjonelle kuler med bly. (Homogene kuler pleier vel stort sett å være dyrere)
  11. Er vel kanskje ikke noen som er direkte bedre enn de andre, men jeg synes 18" gir mest for pengene. Det er den jeg gikk for, og jeg angrer ikke et sekund på det. Går godt, og det fluta løpet er det som virkelig gjør at denne "slår" de andre etter min mening. Stokken (samme på 18" og 20") er jeg også såpass fornøyd med, at jeg ikke har bytta den ut. Har testa med justerbare stokker osv, men denne er etter min mening en perfect match med rifla.
  12. Kolben er nok en https://www.heckler-koch.no/våpendeler1/mr223/kolber/hk-rectractable-buttstock-concave-cap-lever-long-black-118668-p0000063380 med RAL8000 farge. Pistolgrepet kjenner jeg ikke igjen i farta.
  13. Det er ikke et dumt spørsmål det Man kan jo ganske enkelt bygge den om til .300 blackout f.eks. Men pga av liten hylse og lite krutt, er man dessverre ganske langt unna anlsagskravet for storvilt. Tror vi heller får håpe at de lager en "SP10" som baserer seg på AR10-plattformen og .308 win
  14. Hehe. Han sa det uten å vite at jeg hadde 202 . Det var jo med rettrekkerne Blaser virkelig ble populære
  15. Tror jeg holder meg til 202en min jeg. Det finnes ikke ei bedre tradisjonell boltrifle til jakt imo. Selv eieren av den lokale Blaserforhandler mente det samme edit: Jeg fikk jo bytta alukassa til ei i stål, så satser på at denne rifla vil holde seg i mange mange år.
  16. Hmmm... vil kolbe og skjefte fra 505 passe på en 202 tro? Tviler egentlig, men det ser jo veldig likt ut!
  17. "Mener ingenting vondt"? Pfff. Han skriver det jo bare for å være en k*k. Fordi han vet at han fra sitt ståsted har rett, og fordi det sikkert irriterer de han irettesetter. Tror jeg aldri har lest ett eneste fornuftig innlegg fra han noen gang. At folk skriver "hvem" når de mener "hvilken" eller "hvilket" er en ganske irriterende greie. Helt enig med deg der! Tydligvis noe folk sørpå har begynt med av en eller annen merkelig grunn. Men jeg gidder ikke bruke energi på det. En av årsakene til at jeg bruker de engelske ordene, er fordi det er lettere å søke opp for folk. Man får langt flere treff på Google hvis man skriver "AR15 handguard" enn "AR15 forskjefte" (OGSÅ FRA NORSKE SIDER). Jeg synes uansett det er en uting å rote til tråder med så mange irrelevante poster. Hvorfor ikke bare ta det på PM hvis man har et så stort behov for det? Hvilken interesse har folk som skal inn i tråden for å lese om Schmeisser SP15, av å scrolle gjennom titalls av innlegg fra kammerets selvutnevnte rettskrivingsgestspoer?
  18. Jepp! Jeg plagdes noe jævelig med å sette i magasinene og ta ladegrep
  19. Tenkte du ville komme inn her igjen ja. Ga deg ikke kjeft sist, og har vel ikke tenkt å gjøre det nå heller. Men finn deg nå for faen noe annet å bruke tiden din på. Jeg kan skrive "korrekt" norsk hvis jeg vil, men bruker bevisst de faktiske utrykkene som benyttes innen den våpenrelaterte sjangeren det her er snakk om. Så la tråden vennligst handle om det den er tiltenkt. Hvis du har et så sterkt behov for å drive korrekturlesing, så kan du jo skrive det på PM.
  20. Jeg kjøpte bare en sånn M-LOK QD Sling Mount som jeg plasserte fremme på handguarden. Reima har jeg sydd selv. Den justerer jeg lengden på med å dra eller skyve i ei løkke med tommelen. Funker veldig bra
  21. Jeg har mottatt feil bolt kit . Brownells hadde fått feil vare fra Schmeisser. Disse er laget for 9mm-utgaven... Brownells skal sende den riktige så fort de får den inn.
  22. Joda, forsåvidt. Men nå har jeg aldri hørt ordet sluttstykke bli brukt ifb "AR-plattformen", og er det hevarm når den ikke heves? Edit: og ja.. Da burde jeg vel kanskje skrevet "bolt carrier" og ikke "bolt"
  23. Da har jeg endelig mottatt den nye generasjon bolt og bolthendel. Monterte det i går, og jeg kan med en gang si at dette ble meget bra. Bolthendelen sitter som støpt. Ikke noe slark. Selve gripedelen kan man plassere i tre forskjellige posisjoner. På vedlagte bilder er den i posisjonen som peker den mest mulig ned. Du kan såvidt se det sporene hvor "tanna" på gripedelen settes i ved de ulike posisjonene. Slik den er montert nå, kan jeg ta ladegrep uten å måtte fjerne hånda fra pistolgrepet.
  24. Tror han mente at selve løpet er for kort. Løpet må være minimum 40cm selv om totallengden er over 840mm
×
×
  • Create New...