Jump to content

biingo

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

About biingo

  • Birthday 09/22/1992

biingo's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da var jobben gjort, og resultatet ble bra. Selv om det var litt tidskrevende pirking med sandpapir og fil men ble godt fornøyd med resultatet. Nå gjenstår det å se om riflen skyter bedre, eller i allefall like bra som før
  2. Hei. Må bare gjenopplive tråden din, ettersom du har pusset opp en ruger fra scratch, så har du helt sikkert et svar, eller i allefall et mulig forslag på et spørsmål jeg har. Fikk kjøpt en ubrukt Bell and Carlson Target Varmint stokk til min 10/22 for en billig peng. Min ruger 10/22 er heldempa og jeg viste da fra før at heldemperen er mer en.920 Ved nærmere måling fant jeg ut at det var snakk om 3mm for stort i diameter, det vil si 1,5 mm pr side av rifle stokken. Som du ser på bilde over så går hele løpet fint inni, ingen problemer i det hele tatt. Men det er ved de siste 2,5-3cm foran på stokken og bak ved stokken der problemet oppstår, som du ser på bildene over. Her er det en innskrenkning. Som du ser på bildet over på høyre side(litt utydelig) så ser man at kanten tar borti heldemperen og gjør at den ikke kommer lengre. For meg ser det ut som jeg må ta bort 1-1,5 mm på begge sider og da kommer spørsmålet.. ettersom dette er en glassfiber stokk så er det vel kanskje ikke bra å bruke noe rørlegger redskaper (kniver og lignende) for å utvide hullet uten å ødelegge utsende på stokken? Er det evt. tryggest å la børsemaker gjøre jobben for å få det gjort ordentlig. Spørsmål 2: Er det behov for å bedde riflen i en sånn stokk? i følge produsenten skal ikke det være nødvendig, men om det har mye å si, er det vel best å la en børsemaker gjøre alt.
  3. Hei. Mye bra info her, har fått tankene over til en mulig import selv da det er vanskelig å finne riflen man søker i Kongeriket Norge. Er det noen som kan si om det lønner seg å importere en Zastava M48 (også kjent som Jugoslavisk Mauser) Har sett flere på tyske auksjoner solgt for rundt 80 Euro (fra forhandlere) Da tenker jeg med tanke på: Rifla sin pris, frakt, omkostninger etc. om jeg da ender opp med å betale mye mer en hva riflen er verdt. Eventuelt kan også en replica være veien å gå: http://teilesatz.com/katalog/sar_k98k.pdf" target="_blank" target="_blank selv om den koster nesten 20x mer. På den andre siden så blir det vel den eneste (eller blant få) av denne typen i Norge.
  4. Hei. Har lenge drømt om å kjøpe en Mauser og få ''bygd'' den om til en nærmest mulig kopi av riflen skarpskytterne, så kalte ''snipere'' brukte under 2. verdenskrig. Drømmen fikk spesielt fart på seg da jeg en kom over disse 2 en stund tilbake: http://homepage.ntlworld.com/paul.tvg/MauserM48-52.pdf" target="_blank & http://homepage.ntlworld.com/paul.tvg/K ... ersion.pdf" target="_blank Så da kommer millionspørsmålet, er dette noe som kan fullføres uten at det koster meg skjorta? Det er spesielt Zastava M48 jeg i såfall er ute etter, pga man hører mye bra om den, og de ble lagd etter krigen noe jeg innbiller meg betyr bedre stål kvalitet en hva det var under krigen. Har noen av dere forslag på hvor man kan få tak på Zastava M48? Er også åpen for forslag om andre modeller som kan bli en fin klone.
  5. Heisann. Forseint, har alt skutt med den ja klarte å få en 5 cm samling på 80 meter, så denne gjør jobben! Akkurat den svakheten er jeg kjent med, og det gjelder ikke alle av low numbers, det var mellom 750.000 og 800.000 (serie nummer) hvor den feilen ble gjort på et eller annet tidspunkt. Stemmer at sedgley kjøpte disse riflene for ''scrap sale'' hvor han re-heat treated boltene. Info: http://m1903.com/03rcvrfail/" target="_blank
  6. biingo

    Tikkaklubben

    Hei, ut i fra egne erfaringer med min (Tikka T3 Lite 6,5x55) som jeg kjøpte for 1 år siden så vil jeg anbelfale deg Hausken Standard demper. Jeg valgte ikke å kappe løpet pga, jeg skyter bare med fabrikk ammo og ble anbefalt å la være, pga fabrikk ammoen ikke bruker hurtig brennende krutt. og jeg angrer ikke på det valget, syns børsa er god og stabil å skyte med. Det fine med rifla mi er at jeg ikke får noen merkbare treffpunkt forandringer med og uten lyddemper, samme gjelder det med ammunisjon, har faktisk bare måtte innskutt børsa 1 gang, selv om jeg har brukt flere forskjellige typer fra flere fabrikanter.
  7. Ja, har sjekket litt der, men det er en stor pris variasjon. alt fra den ekstreme 8950 dollars rifla ( http://bellandcorbettoutfitters.com/Sedgley_30-06.html ) til de du linket til. Tusen takk for tips, greit å kunne vite en sånn ca verdi ei sånn rifle har. Det stemmer nok Hassel, syns det er utrolig om ingen har kjøpt den før, om den har stått der i en evighet. Var vel meningen den skulle ende opp som veggpynt hos meg, og benyttes litt nå og da på skytebanen.
  8. Heisann. For litt under 1 uke siden fikk jeg tak i denne lekkerbisken av ei rifle. Det er en Springfield 1903 som ble ombygd til en sporter rifle av R.F Sedgley rundt 1930-40 tallet . Rifla har Mannlicher stokk (fra 30 tallet) og et orginalt Diopter sikte som ble brukt av hæren under 1. eller 2. verdenskrig. I helga fikk jeg den lokale våpenforhandleren til å se på rifla og han nevnte at han aldri har sett en så gammel rifle i en så usedvanlig fin tilstand,(han hørtes misunnelig ut) Så jeg lurer litt på hvor mye en sånn kan ha som verdi, er ganske vansklig å finne en pris da det ikke finns mange av dem. Er det flere andre som har en Springfield 1903, fortell litt om den og legg gjerne med bilder Flere bilder: http://s1292.beta.photobucket.com/user/ ... ry/Weapons" target="_blank" target="_blank (glemte å legge med: Denne er i 30-06 og skyter like presist som den gjorde den gang.)
  9. Må bare si for et utrolig rått prosjekt du har, looking good! Var vel sånne tråder som denne som fikk meg til å ta det endelige valget for å kjøpe Ruger 10/22 og ikke en CZ 455 Så kan vel dele mitt mini prosjekt. Dette er min fra start til Nå. Ny: Så fikk jeg alms til å montere heldemper + jeg fikk byttet ut noen viktige deler og monterte på håndtak foran. Ellers vet jeg ikke hva som anbefales å endre på en orginal ruger, men jeg vet at en dag vil jeg nok kjøpe en ordentlig god stokk, den orginale er ikke til å skryte av, men den får funke til da den tid kommer.
  10. biingo

    Kart til GPS!

    Skal du ha noe kart, så kjøp Garmin Norway Topo Adventure. (og kart for området ditt) Vil da anbefale at du drar i nærbutikken din og skaffer det der. Med ''Garming trip and waypoint manager'' vil du da kunne enkelt legge inn kart på gps'en via PC, og du kan også bruke programmet til å lage ruter, sjekke sporlogg, med mer. Det programmet følger med selve Kartet.
×
×
  • Create New...