Jump to content

G33/40

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

G33/40's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja. Vet det. Skjemmes, menhar gått veien oppover. Kanskje hoppa litt tøft, men de siste rundene på forumet og på facebook har lært meg mye. Bare å brette frem smilet å starte på scratch. Ikke værre enn det. Må takke alle som kommer med innspill.
  2. Riktig det. Har fått tips om at det kan være en trang pipe som selvfølgelig kan gi den lille trykkøkningen man ikke finner i ladetabellene. Skal redusere ladinga. Starter på laveste og jobbe meg oppover.
  3. G33/40

    Trykktegn

    Browning a-bolt. 22" eller 55,88cm.
  4. G33/40

    Trykktegn

    Løpslengden er i centimeter ikke mm. Her har pekefingeren fått skrive aleine.
  5. G33/40

    Trykktegn

    Da er det 20grs forskjell. CBC er 205-209 grs. Presisjonen er upåklagelig. Kan samle alle innenfor en femkrone på 100 meter.
  6. G33/40

    Trykktegn

    Tenkte noe i den rettninga jeg og. Får redusere til minimumslading og ta det derfra.
  7. Er det noen som har erfart at Normahylser er bløte/myke? Synes jeg får trykktegn uten at det burde være tilfelle. Har lada Nosler Accubond 180grs i Normahylser. Fylt på med 55,1grs URP. Da ligger jeg under maks etter Norma sin tabell. Hastigheten er på 836ms noe som også passer inn i henhold til Norma sin tabell. Allikevell får jeg merke etter utkasteren. Ikke på alle men ca halvparten. Alt annet ser normalt ut. Kan det være slik at dette må jeg bare akseptere?
  8. G33/40

    Trykktegn

    Da har jeg etter mye spekulering blitt litt mindre klok. Vært på banen i dag og herja med kronografen. Som tidligere nevnt plages jeg med CBC hylser. De kleber, men har ingen andre tegn til trykk. Data: Kal, 30-06. Løpslengde 55,8mm tot. (48,2 fremfor kula) Rifling/twist 1 på 10" Lapua lockbase 150grs VV N150 53,5 grs Hastighet 883ms Dette er høyere hastighet en ved den maksladningen som er oppgitt i ladetabellen på lapua sin side (VV N-150) der makslading er på 55,2grs. Da oppgir de en hastighet på 877ms. Deres referansevåpen har løpslengde 620mm og samme rifling/twist. Hvorfor denne forskjellen. Temperatur under testen var -1. Er jeg da tilbake på hylsevekta igjen? Er det noen som kan fortelle meg vekta på hylsene til Lapua. Regner med det er de som er bakgrunnen for tabellen. Skal jeg redusere mengden krutt? Gå for minimumslading?
  9. G33/40

    Trykktegn.

    Har helpressa, men har bare engangskutte hylser plukka etter andre som ikke lader. Da syntes jeg at de burde helpresses. Skal prøve noen å bare ta halsen på dem som har hatt en runde i mitt kammer.
  10. G33/40

    Trykktegn.

    Da slenger jeg ut et siste dumme spørsmål. Kan jeg redusere dette med å endre oppspenningen av diene?
  11. G33/40

    Trykktegn.

    Kammerspill? Har dette med produksjonstolleranser å gjøre, eller handler det om slitasje? Hvordan sjekker jeg dette. Får en følelse av at jo mer man lærer, jo mindre vet man.
  12. G33/40

    Trykktegn.

    Har målt hylsa opp i mot andre og en sjablong på 30-06. Finner ikke noe unormalt. Eneste er at alle hylsene soter nedover halsen.
  13. G33/40

    Trykktegn.

    COL er 82,5mm og ja det er 3006. Alle ladinger er veid og er eksakt like.
  14. G33/40

    Trykktegn.

    Er av de som ikke lader så mange i året. Kanskje rundt 1000 skudd. Til jakt bruker jeg norma-hylser, 180grs Accubond og 53,5grs norma URP. Dette er 0,5grs over minimumslading i henhold til Norma sine data. Alikevell opplever jeg at det blir merke under hylsa etter hullet der støtstanga til utkasteren ligger. Dette er ikke på alle, men kanskje hver tredje/fjerde. Treffunkt i benk er innenfor en femkrone på 100 meter. Merker ikke noen forskjeller under avtrekk. Rifla er en Browning A-bolt. prøvd å måle med hylser som ikke er ladet ennå (1 gangsskutt). Ikke noe forskjell å se. Hvor måler jeg for å se om trykket har vært for stort?
  15. Hei. Overtok denne etter min far. Det er en 12/70 ou. Kjøpt hos Aaserud Import i 1984/85. Øvre løpet har to stjerner over tallet 18,5?(usikker på tallet etter komma). Nedre løpet har fire stjerner over tallet 18,?( ikke lesbart). Kan noen si noe mer om denne hagla. Låskasse rustfri og løpet kan se ut so det er sortcrommet? Det tre merkingen i kassen. Et skjold med korslagte sverd. Kan se ut som to bokstaver på skjoldet. Det andre er et skjold med bokstavene BP over oval liggende sirkel. Det tredje kan se ut som et skjold med et kryss i med en kanon på toppen.
×
×
  • Create New...