Jump to content

rovde

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

rovde's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om hjortejakta skal begynne 01.09 frå neste år av,håper eg at det vert kun bukke jakt dei fyrste 14 dagane. Slik at vi slepp at kollene blir skotne frå kalvane. Det er vel slik at dei fleste kalvane følger mora den 1/9 og, men det er enda fleire som gjer dt 14 dagar seinare. Bekymringa om at det vert felt for mange bukkar med jakt start 1/9, kan ein fint regulere med kvotar både på antal og type bukk.
  2. Bruker 58grs N160 utgangshastigheit 840 ms.
  3. Har brukt Hornady interbond 165 grs (30-06) i mange år på hjortejakt og er veldig fornøgd.Men no var lageret mitt tomt, har prøvd og bestille men tomt på midway. Prøvde og bestille frå wapex.se men tomt der også
  4. Før vaska eg med zalo og sitonsyre, tørka i baker ovnen. Masse jobb! No sjekkar eg om hylsene er fri for sand, smører og presser. Etter på tørkar eg av dei med ei fille med rødsprit, har ikkje hatt problemer av noke slag. Det meste fungerer men dette er minst jobb.
  5. I vårt storvald prøver vi så godt vi kan og forvalte hjortestamma på best mulig vis: 30% bukk, 35%kolle, 35%kalv. Bukkane har vi delt inn slik: 44% spiss bukk,40% ungbukk Mindre en 10 taggar. 16% stor bukk 10 taggar eller meir. Vaksen kolle 40% 1/5 års kolle 60%. Håper vi klarar å nå dette målet. Valdet er på 50000 mål og vi har 88 fellings løyver årlig. denne planen er godkjent av komunen for fem år (2011-2016) Dette er tredje driftsplanen vår. Vårteljingane og fellingsstatistikken syner at vi har en nokon lunde stabil bestand her i distriktet (søre sunnmøre) men det hadde vore ynskeleg med fleire bukkar, difor har vi denne fordelinga.
  6. Det som er viktig ved sikker våpenbehandling er å ha faste rutiner ved all våpen bruk. Når eg trener på leirduebana, avsikrar eg når dua er på vei opp. Er støkk jeger så slik gjer eg det på jakt og, har også som prinsipp og sjekke kammer når eg tek våpena ut av skapet,bilen. Med rifla på jakt blir ikkje våpent avsikra før eg ser dyr eg skal skyte. Dette har blit en vane som å ta på sikerhets selen når eg kjøre. Trur det er slik det må vere. Som skyteledar både hagle og rifle, prøver eg å innprente sikkerheit heile tida.
×
×
  • Create New...