Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

endresl

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. endresl

  Dårlig presisjon

  Jeg er ikke bedre til å skyte enn at jeg i det minste trenger at børsa går sånn noenlunde der jeg sikter. Hadde den spredd 10cm på liggende skyting med annlegg så hadde jeg i alle fall ikke kallt ladninga/børsa presis.
 2. endresl

  Bergara BA13 enkeltskuddrifle

  Har bortimot samme bruksområde tiltenkt til min. Smygjakt og svarthundjakt på hjort, samt hundeførerbørse under elgjakta. Hvis den er brukbar å bruke så virker det som en hendig pakke. Lider allerede litt av syndromet. Har tre dedikerte storviltrifler i skapet allerede, og det hjelper vel ikke på med en til. Ble skutt opp med alle i år, men da jeg faktisk fikk et dyr på skuddhold så fikk jeg faktisk bare til å skyte med ei av dem 😂
 3. endresl

  Bergara BA13 enkeltskuddrifle

  Hei, Jeg sitter også litt på gjerdet her i forhold til denne børsa. Jeg har en søknad inne på en slik, men plages av usikkerhet. Jeg trenger en kort børse som jeg kan bruke primært til hundeførerbørse, men er usikker på om enkeltskuddsmekanismen vil plage meg. Går det greit å lade/opererere på skytebane, og hvordan er presisjonen på denne i forhold til konvensjonelle boltrifler? Gjelder 308win.
 4. endresl

  Kule til elg 6,5x55

  Noen som har prøvd Eld-X til elgen? Er den for myk til denne bruken?
 5. endresl

  Partizan 250gsr og settedybde i 338WM

  Vil bare takke for hjelpen her. Nå fikk jeg skutt ladestigen min med kuler som sitter fast med veldig fornøyelige resultater. Sliping av mandrell gjorde susen!
 6. endresl

  Partizan 250gsr og settedybde i 338WM

  Er det noen som vet optimal tykkelse på mandrell for 338? Ser at den er 8,54 hos meg, og tykkest nederst.
 7. endresl

  Partizan 250gsr og settedybde i 338WM

  Nei, jeg har ikke slipt av mandrellen. Jeg har satt en del barnes med den allerede, og de sitter som støpt, men nå har de litt mer "settevennlig" form. Jeg får prøve det, men hadde det stått på mengden bannskap så hadde kulene vært sveisa fast i hylsene allerede🤔
 8. endresl

  Partizan 250gsr og settedybde i 338WM

  Det gjør jeg. Har også prøvd fullsize, samt å krympe kulene fast. Ingenting hjelper.
 9. endresl

  Partizan 250gsr og settedybde i 338WM

  Ser ut til at jeg må gi opp denne kula. Den er tykkest bak, og den får ikke nok hold når den blir presset inn så langt som i 338wm. Det er bare å dytte kula enkelt inn i hylsa. Tydeligvis beregnet for heftigere greier som gir mer fleksibilitet på COL.
 10. Hei, Jeg driver og lader meg opp en ladestige med denne kula, men det er jo mer som å stappe an kano i en stikkrenne enn riflelading, den var veldig lang. Har prøvd å sette den på 84mm COL men den spiser fryktelig mye hylsevolum. Er det noen som har prøvd denne i 338wm som kan bekrefte at dette er greit?
 11. endresl

  Trykktegn med fabrikk-ammo

  Det er 308win 150gr fmj som er synderen her. Som nevnt ovenfor så går blyspissen fint.
 12. endresl

  Trykktegn med fabrikk-ammo

  Jeg testa en 140 grs i 6,5, og den tusla i 740ms. Det rare her var at blyspiss var grei, mens helmantel var hard, samme børse og begge ppu. Jeg skal sannelig får kronografen disse til helga!
 13. endresl

  Trykktegn med fabrikk-ammo

  Hei, I forbindelse med at fruen i huset var på skytebanen for å ta storvilt prøven klaget hun på tung hevearm med fabrikk lada ppu i 308. Ved nærmere undersøkelse så viser det seg at det er tydelig utkastermerke på flere av dem. Er dette normalt?
 14. endresl

  6.5x55 /Vectan Tubal 8000

  Hei, Trekker frem denne gamle tråden her. Fikk dere noe dreis på kruttet, og fikk dere noen presise ladninger av det? Jeg spør fordi jeg har et Lapua Scenar 139grs prosjekt og er på utkikk etter en brukbar startladning. Er 45grs et greit utgangspungt? Dette var startladning med MRP, og det nevnes at 8000 er kneppet raskere.
 15. endresl

  Høye hastigheter med chrono

  Ja, dette ser jo ut som at det er akkurat på i forhold til mine målinger.
×