Jump to content

XViper

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dine tanker (i linken) ang dette temaet tror jeg er dekkende for de aller aller fleste jegere! Flott oppsummert . . .
 2. Kostet på meg ett kikkertsikte i klassen over 5000,- for første gang og valget falt på en Meopta Meopro i 4-12x50 . Det første jeg la merke til var at høyde og sidejustering utføres motsatt vei av hva som er vanlig. Videre var det rett og slett ikke mulig å stille inn okularet slik at både blink og trådkors var skarpe samtidig! Etter litt om og men med importøren fikk jeg ett nytt kikkertsikte og dette fikk jeg skarpt på blink og trådkors men bare så vidt! Men jeg beholdt det. Jeg eier og bruker 5 kikkertsikter av ulike merker i klassen under 3500 kr og har jaktet i flere tiår, så jeg vet hvordan man tilpasser ett kikkertsikte til "mitt øye". Noen flere med lignende erfaringer ang. Meopta Meopro siktene?
 3. Ja, slik er loven. Det eneste positive i det hele er at i store deler av "bygde-Norge" er det vanlig at "utilbørlig støy" på helligdager blir tolket som "støy som forstyrrer ritualer som skjer inne i kirken i "Kirketiden: 11.00 --> 14.00". Altså støy som forstyrrer de som befinner seg innenfor kirkeveggene i kirketiden.
 4. *" § 1.Lovens formål For å verne om det gudstjenestelige liv og den alminnelige fred på helligdager og for å gi høytiden ro og verdighet, skal det være helligdagsfred i samsvar med reglene i denne lov. 0 Endret ved lov 14 mars 2003 nr. 16 (ikr. 1 apr 2003 iflg. res. 14 mars 2003 nr. 300)." I rest my case . . .
 5. Som du ser har jeg satt ordet sharia i hermetegn. Så da burde det være veldig enkelt å forstå at med dette mener jeg at vi har lover også i dette landet som er diktert av religiøse mennesker som direkte legger seg opp i alle andre menneskers gjøren og laden basert på sin egen tro/overto! Så, i og med at vi ikke har noe navn på slike lover fattet på bakgrunn av kristen religiøsitet feks i dette landet så satte jeg ordet sharia i hermetegn slik at det skulle være enkelt for de fleste å forstå poenget med mitt innlegg.
 6. Så vi har altså "sharialover" i dette landet også! Det er bare Helt utrolig . . .
 7. XViper

  Hylselengde

  Nei har ikke spesifikt testet treffpunkt/presisjon basert på hylselengden.
 8. XViper

  Hylselengde

  Til bobby og Per-S Hmmm, i min rifle gir en endring i settedybde merkbar forskjell både på presisjon og treffpunkt. Eks: Kal. 243 Standard løp /Howa -> Norma hylser/helpress, trimmet til 2,038 A Settedybde: 2.680" 70 grains kule med 40 grains Varget + Rem.L.R. hette bak = Stabil og presis jaktladning. B Settedybde: 2.680" 70 grains kule med 39 grains Varget + Rem.L.R. hette bak = setter skudda opp og til høyre og holder knapt 1" samling. C Settedybde: 2.670" 70 grains kule med 39 grains Varget + Rem.L.R. hette bak = setter skudda like under A ladningen og gir 5/8" samlinger Vel, til storviltjakt er dette flisespikeri, men til rev, gås osv har det noe å si . . .
 9. XViper

  Hylselengde

  Ok. Takker. Det er jo en effektiv metode som lar en bruke alle hylsene man har kjøpt. Ser ut til at jeg må skaffe meg en litt mer avansert hylsetrimmer omgående.
 10. XViper

  Hylselengde

  Kjøpte en eske nye Lapua .243 hylser i den tro at de er av topp kvalitet. Men hylselengden varierer Mye mer enn med nye Normahylser. Korteste er 2,031" og lengste på 2,040". Etter det jeg kan se utgjør dette ca 0,228mm forskjell korteste til lengste. Denne forskjellen i patronlengde resulterer i ulik settedybde og min erfaring er at 0,23mm kortere/lengre settedybde påvirker treffpunkt og presisjon i betydelig grad i alle fall på min rifle .243 Noen garvede ladere som har gode råd ang. nye hylser, merke osv ?
 11. Min erfaring er at noen "billigsikter" kan variere en del på verdien av klikk. Samtidig vet jeg at skytteren har minst like store variasjoner i skyteprestasjonen Før jeg monterer ett nytt kikkertsikte pleier jeg å maxe ut høyde og sidejusteringen begge veier. Jeg har ett meopro: 4-12x50 , og har returnert ett likedan (nytt) til selger. Begge har klikkene "feil vei" i forhold til andre sikter. Personlig syns jeg det beste med meoproen er "raskt okular" + klart definerte og hørbare klikk. Ett minus er at innstillingen av "skarpt trådkors" er marginal i forhold til at siktebildet også skal være skarpt og klart. Det siktet jeg har nå er akkurat innenfor grensen, på det første siktet var ikke mulig å stille begge skarpt samtidig, og ble returnert pga. dette.
 12. Etter det jeg leser her i denne tråden blir det nå alikevel jakstart på grågås som ”vanlig” i Herøy. 01. t-o-m- 09 August på innmark mellom kl 00.00 og 10.00 og Ordinær jakt uten tidsbegrensninger f.o.m 10 August o.s.v.
 13. Litt sent ute i denne tråden, men å montere ett fiberoptiskt sikte på skinna gjorde underverker for meg. Du kan rett og slett ikke unngå å se ”kornet” klart og tydelig med begge øya åpne uansett dominans. For eksempel. ”Easyhit” eller ”Ruby” festes på skinna bak eksisterende korn med bare å klistre det på (tape). Billig og enkelt. Med ett av disse to i 5” lengde vil ikke ”kornet” sees av venstre øye = genialt . . .
 14. XViper

  Choker fra utlandet..

  Her: http://www.midway.no/ - Søk på Baikal eller Carlson`s choke etc . . . Aldri hatt problemer med denne nettshoppen! Den er en Norsk "avdeling", du slipper å tenke på frakt/toll. Det vises lagerstatus for alle varer de fører osv. Bruker Carlson`s Super Steel Mod. choker i Rem-870 og Mossberg 935 og er veldig fornøyd med disse til Stålhagl og T 12 Tungsten (Rottweil). Gir ett jevnere skuddbilde i Rem. 870 og ett litt tettere skuddbilde i Mossbergen sammenlignet med fabrikkchokene i samme trangboringsgrad.
 15. Syns det er best å flå gåsa i alle fall innen ett døgn etter at den er skutt. Som oftest flår jeg ut bare brystet. Skaff deg ei «metallsaks» for å klippe av vingebeinene innmed brystet. Bruker «skav» av gåsebrystet i jeger/viltgryter.
×
×
 • Create New...