Jump to content

solumen64

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Har en Winchester XTR Super Grade kombi i 12 / 308. Denne har orginal 1" svingmontasje. Noen som veit hvem som har produsert montasje? Kunne tenkt meg 30 mm " ringer" og evt ei picatinny skinne som passer mot de originale basene.
 2. Kjøpte en Winchester XTR Super Grade kombi 12/76 - 308 Win i fjor. Denne har orginal svingmontasje med 1 " ringer. Er på utkikk etter picatinny ( sving) som passer ned på disse basene. Noen som veit om dette finnes? Er også interessert i 30 mm ringer til samme baser. Hadde også en Winchester M 70 XTR Kal 243 Win. Flott rifle, måtte desverre selges for å gjøre plass i garderobe.
 3. Ja, starter alltid lavt. Takk for hjelpen.
 4. Takk for svar. Har sett de lade dataene jeg også, men ble usikker da det står "Lapua HP " og ikke HPCE Er dette dataene til HP CE ( Cutting Edge ) ?
 5. Sliter litt med å finne ladedata på denna kula te 30.06 spring. Så hvis du kan være behjelpelig med det, hadde det vært fint.
 6. Er det noen som har erfaringer med Lapua HPCE 100 grains ladet for 30.06 spring. ?
 7. Jeg snakket med en trivelig kar hos Holstad Våpen i dag, og han kunne fortelle at de har tatt opp problemet med Hornady. De leverer heretter en egen "trakt" som egner seg for bla. anna 6.5. Det er også på veg løse "trakter" så vi kan få tak i etterhvert, men litt usikkert når de ankommer Holstad. Siden je lader mye 6.5 om dagen, valgte je å borre opp den minste " trakta" te 6.6 mm i dag. Så langt ser det ut te at problemet er løst med N-150 krutt, har ikke ladet med N-160 enda. Kommer tebake med beskjed når det er gjort.
 8. Den " perfekte " revkula vil være avhenging av flere ting. Hvor langt er skuddholdet, og hvilket kaliber brukes ? Ei kjempekule i feks 6.5 ( som je bruker sjøl ) kan gjerne være ei 95 gr VMAX, dersom holdet er ca 100 m og lengre. Dersom holdet er som på åta mi, ( 55 m ) ser reven ille ut med samma kula. Ei 222 ell 223 med VMAX på samme avstand er helt topp, sjeldent med utgang da. På korte hold 50 m + og 6.5x55 er Speer TNT 90 gr ladd med 37 gr N-135 og Fed 215 helt topp, har skutt mange uten særlig ødelagt pels, og de er daue i smellen. Er det mye vegetasjon rundt åta er det en fordel med " knall og fall ", reven er ikke lett å finne igjen dersom det er mye kratt og kjerr. Er det åpent og fint på skuddplassen så det ikke er ett problem at de løper noen meter, så er Lapua FMJ i 6.5x55 ( Ikke boat tail )100 gr ei kule som ikke ødelegger noen ting, og plassert der den skal sitte detter de fleste på skuddplassen. Denne fås kjøpt fabrikk ladd også, mener det står " Lapua Trainer " på pakka, de skal være forholdsvis runde i tuppen. For dere som skyter fugl så er ei kule som også egner seg meget godt i 6.5 på feks rype, har ikke fått ødelagt noen enda.
 9. Flott, da kanskje det finnes en ferdig løsning, så je slepper begynne laga no sjøl
 10. Heia Er det den minste "trakten" i kombinasjon med feks N-150 - N160, du opplever dette, eller skjer dette med de grøvere " traktene " også ?
 11. Heia Høres akkurat ut som det som skjer i min presse. Har skrevet te Hornady og spørt om dom har en annen " trakt" , kanskje en med samme lengde men størrre innvendige diameter. Ikke fått svar enda. Har vurdert å få dreid en med større dia også, vil først høre hva Hornady har av utstyr. Har sett på diverse utenlandske forum at det er mange som opplever det samme, så det er vel å håpe at Hornady har funnet en løsning på dette. Har sett på video linken din og ser du " hjelper " te i blant ja. Ser ut te å fungere fint pressa di
 12. Jeg har nylig kjøpt inn ny presse, Hornady LNL AP. Pressa og utstyret jeg har kjøpt virker fint, MEN, jeg har store problemer med kruttsøl. Når hylsa har fått krutt og er på veg til neste stasjon kommer det ofte en del krutt ned fra krutt dien. Det er ingen tegn til at det henger krutt fast noe sted. Jeg har sjekket at det ikke kleber krutt i noen del av kruttmålet Har avfettet, rengjort og smurt etter Hornady`s anbefalinger med Hornady One Shot Gun Cleaner and Dry Lube. Har også montert/justert etter Hornady`s anvisninger uten særlig bedring. Noen patroner går fint, så er problemet plutselig tilbake ! Har foreløpig bare ladet 6.5x55 med Vihtavuori N-160 og N-150. Bruker minste diameter bevegelig "krutttrakt" siden 6.5 hylsa glir oppi str større, ved litt motstand som feks "klipping" av kruttkorn i kruttmålet. Er det noen som har erfaringer / råd vedrørende dette, er jeg takknemlig for innlegg.
 13. Har brukt 160 gr Barnes TTSX i min Kongsberg M393, kal .338 wm i to år nå. Har skutt elg, hjort, rein, rådyr og rev, er meget godt fornøyd. Jeg har ladd med : Norma hylse,- Fed 215 magnum, - Vihtavuori N-140, 63 gr. Snitt pr 5 skudd = 846 m/s. Pipa er 52 cm med hausken demper. 3 skuddsamlinger med godt anlegg under 20 mm.
×
×
 • Create New...