Jump to content

eirik1979

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

eirik1979's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg overtok for omlag ti år siden en M98 og en G33/40 i 7.92x57 som "affeksjonsvåpen". Disse har siden den gang stått i skapet uten å bli brukt i og med at det på våpenkortene står at de ikke er lov å skyte med. I dag kom jeg over følgende på Politiets nettsider: "Etter at ny våpenlov trådet i kraft 1. juni i fjor er det ikke lengre forbudt å skyte med våpen som du har arvet. De som i dag innehar skytevåpen hvor det står at våpenkortet ikke kan benyttes til å erverve ammunisjon og som kan dokumentere tilstrekkelig våpenkunnskap, kan søke politiet om opphevelse av dette bruksforbudet." Slik jeg leser dette kan jeg altså få endret våpenkortene slik at jeg kan kjøpe ammunisjon og lovlig skyte med dem uten at de går på kvoten for jaktgarderobe, stemmer dette? i såfall, vet noen hvordan jeg går frem for å søke om dette? Jeg har allerede en nesten full garderobe av nye(ere) våpen og vil ikke bruke opp utestående på disse kuriositetene, men det hadde vært morro å i alle fall ha muligheten til å prøve dem på banen.
  2. Den til versapod selv ser jo definitivt fornuftig ut. Jeg er ikke spesielt handy av meg, men dette bør vel være grei skuring for en børsemaker?
  3. Hei, jeg har en R8 med GRS-stokk som jeg kunne tenke meg å montere tofot på, men vil ha en "versapod-pinnetype" variant i stedet for å bruke reimfestet. Er dette en kurant sak å få til? Hva er alternativene, jeg ser noen har Roedale-tofot også, hva trenger jeg i såfall for å lage festeanordning til denne?
  4. Hei, jeg ønsker meg en GRS stokk til min X-bolt, dette har jo GRS begynt å lage, men det virket ikke som links var i planene når jeg var i kontakt med dem. Tanken min er derfor å kjøpe en linksstokk som så tilpasses av børsemaker. Mitt spørsmål er om dette er rett frem eller om jeg bør velge børsemaker med større omhu enn som så. Noen som har tips om hvor jeg bør henvende meg for jobben? Bor forøvrig i Akershus. Noen ideer om hva en slik jobb beløper seg til i kroner, stokken koster vel ca 5.000. Eirik
  5. Hei, jeg er nyregistrert på forumet, men har vært leser en periode Nå er jeg i den situasjon at jeg kan arve noen våpen, men er usikker på om de er noe spesielt å samle på. Fint om noen med mer kunnskap enn meg kan gi meg en pekepinn. 1. Banekrag som ser strøken ut. Etter hva jeg forstår er det i såfall bare affeksjonsverdien som gjør seg gjeldende? 2. G-33/40 laget i 1940 med påstemplet POLITI+NR. Den ser så vidt jeg kan se nummerlik ut. Ingen skader utover at stokken naturligvis har noe bruksslitasje. 3. Mauser M98 merket K.N.M. Denne er ikke nummerlik, sluttstykket har andre nummere enn resten av våpenet. Ser også ut til å være i kurant stand. Jeg har også arvet et kikkertsikte av typen ZF-41 som er i OK stand. Kan dette brukes til noe fornuftig eller er det kun samlerverdi vi snakker om? Pr nå ser jeg for meg å overta alle våpnene, men selge nr 1 og 3 og beholde G-33/40´en. Er det kurant å få tak i ammunisjon til denne? Jeg kan så vidt jeg forstår overta våpnene som "affeksjonsvåpen", men tanken på at de bare tar opp plass og ikke kan brukes appelerer ikke all verden til meg. Setter pris på tilbakemeldinger og meninger. Ifall det er behov for bilder kan dette også fikses. mvh Eirik
×
×
  • Create New...