Jump to content

ronla

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ronla

  1. Som nybegynner i faget er jeg i investeringsmodus for en 9mm. Kurs er avholdt og søknad sendt. 
    Da jeg ikke har egen erfaring med de 2 alternativene jeg har fått anbefalt, henholdsvis STI APEIRO og CZ Shadow 2 derfor håper jeg på om det er noen erfarne skyttere der ute som har synspunkt på fordelene og ulemper disse pistolene har.

     

  2. Som nybegynner i faget er jeg i investeringsmodus for en 9mm. Kurs er avholdt og søknad sendt. 
    Da jeg ikke har egen erfaring med de 2 alternativene jeg har fått anbefalt, henholdsvis STI APEIRO og CZ Shadow 2 derfor håper jeg på om det er noen erfarne skyttere der ute som har synspunkt på fordelene og ulemper disse pistolene har.

     

  3. On 4/14/2022 at 7:44 AM, Wintel said:

    Jeg har en standard Shadow 2 og har montert en Holosun 507c (https://www.holosun.com/index/product/detail/id/104.html) med montasje i sporet til baksiktet fra Brownells (https://www.brownells.no/CZ-SHADOW-2-TRIJICON-RMR-SIGHT-MOUNT-EGW-Black-1-Piece-Aluminum-Tactical-75-Shadow-Shadow-2-SP-01-Shadow-296000591).

    Funker bra til hverdags, men skal du bytte mellom rødpunkt og jernsikter må du ha egnet verktøy... 

    Takk for gode råd👌
    Får gå i tenkeboksen frem til våpentillatelse kommer :-)

  4. Noen som kjenner til om det finnes monteringsløsning for Aimpoint Micro T2 på CZ Shadow Optics Ready som jeg vil kjøpe i nær fremtid (eventuelt en CZ Shadow 2 standard)?

    Har en Micro liggende jeg tenkte å bruke dersom den greit lar seg montere men det er ikke enkelt å finne monteringsløsninger på nett for den. Betydelig enklere å finne plater for Aimpoint Acro serien.

    Er det noen som har tanker om  en CZ Shadow 2 Optics Ready version er verd de ekstra pengene. Regner med forenklet montering av sikte og kanskje noe bedre funksjonalitet er hovedargumentene for OR, men er det verd det?

  5. Jeg vurderer å montere en Aimpoint H2 på K96 Merkel. Det står nå en Meopta 1-6x24 R2 i ERA baser i svingmontasje på den. 

    Hva mener dere er den beste løsningen for en Aimpoint H2 på denne drillingen?

    Ser at noen monterer en Picatinny eller Weaver skinne, men jeg er usikker på hva som i så fall skal til for å få den til å passe i ERA basene. 

    Finnes det noen mulighet for å feste Aimpoint H2 direkte i bakre ERA base (jeg målte basen til 14,6mm i topp og 14mm i spor (men det er vel å tro på julenissen :-)

    Noen som har noe gode forslag?

  6. Tusen takk folkens, 

    Den Contessa railen festes vel på en standard Blaser montasje (for ringer)? 

     Contessa med en 20 MOA Spuhr m/hurtigkobling høres bra ut i mine ører. 

    Noen andre som ser andre brukbare løsninger??

  7. Hei folkens,

    Jeg har nettopp kjøpt en brukt Kahles 624i MSR for å prøve meg på litt langhold. Primært skal den stå på en Rafdal rigg med HighTech stokk, HVA 1900 kasse med picatinny skinne og flutet Walter L løp i 6,5x55. Det kan også tenkes at jeg flytter den over på jaktrifla som er en standard Blaser R8 Success med Rechnagel sin picatinny rail. Ingen av disse skinnene er spesielt lange. Jeg tenker at jeg kanskje litt frem i tid vil strekke avstanden til > 600m hold, så da blir det vel nødvendig med en 8-10 MOA tilt også.

    Har dere noen tanker om hvilken montasje jeg bør velge til denne kikkerten, helst slik at den ikke blir stående på pidestall.  Hadde vært fint med en type quick release, men det er ingen absolutt forutsetning. 

    Takk for hjelpen!

  8. Helt OK tåler den. Tanken var at EU våpenpass ville få rifla greit gjennom Schipol som eneste transit punkt.  

    Det har ikke manglet på forsøk på å få KLM i tale på telefon. Kommer bare ikke gjennom. På email og WhatsApp (KLM sin løsning) henviser de bare til nettsiden jeg har referert til over. Nå kom reisebyrået opp med et alternativ med mellomlanding (1,5timer) i Luanda. Så da har jeg plutselig enda et land å forholde meg til.

    Begynner rett å slett å lure på om det er bedre å låne våpen i Namibia.

  9. OK, 

    Bare for info. På KLM sin hjemmeside fant jeg denne beskrivelsen som indikerer at dersom en har EU våpenpass slipper en å søke.

    Exceptions: no licence needed

    The following passengers do not need to apply for a licence from the Dutch customs authorities:

    • Hunters who are resident in the Netherlands, when they travel to or from the Netherlands and have a valid hunting licence. The firearms in question must be indicated on the hunting licence.
    • Members of a shooting club who are resident in the Netherlands, when they travel to or from the Netherlands and only if they can provide a written invitation or declaration from a shooting club in the destination country.
    • Passengers with an EU passport who are travelling within the European Union and have an official EU firearms pass in passport format. This EU firearms pass must have been issued in the name of the passenger and for the firearm in question. Please note: some EU countries issue firearms passes that do not have the EU reference. Holders of these passes do need to have a licence.
    • Military personnel who are travelling as instructed by the government (NATO, the United Nations).

    Det eneste en trenger å gjøre er å fylle ut og ta med denne deklarasjonen : https://www.klm.com/travel/gb_en/images/Declaration-weapons-ammunition_tcm638-420938.pdf

     

    Er fremdeles litt urolig for at dette blir "for enkelt". Noen som har prøvd???
    Sjekker for sikkerhetsskyld med Politiet om Norge er blandt "EU countries issue firearms passes that do not have the EU reference".

  10. Hei og takk for svar, 

    Svarene gjorde at jeg tok kostnaden med å avbestille billetten og undersøker nå alternativene.

    Et alternativ er å booke en "non-split ticket" fra Bergen til Amsterdam og videre til Windhoek. Da blir det kun mellomlanding i Amsterdam og bagasjen (inkl rifle) bør kunne gå direkte. Samme rute hjem igjen. 

    Kan jeg likevel får problemer på Schipol med tollklarering av våpen?? 

  11. Jeg skal til Namibia på jakt i mai og har booket meg via Frankfurt på en billett hos SAS og så videre til Windhoek med Air Namibia.

    I og med at jeg ikke bruker en operatør for hele reisen får jeg ikke sendt bagasjen og våpenkoffert i transit og må nok hente den ut i Frankfurt for så å sjekke den inn på nytt til Windhoek. Samme på vei hjem. 

    Noen som har erfaring med hvor lang tid jeg må beregne på dette og om det er noen fallgruver i forbindelse med formalitetene (EU våpenpass osv).

    Takk for hjelpen!
     

     

  12. Takk for tipset Draug, 

     

    Ser at Recknagel produserer en slik skinne i stål, men den er bare oppgitt til å passe Anshutz (med rund dovetail topp). Imidlertid sier de at: "Anshutz-compatible mounts (made for a rounded top) will fit receivers of rifles with a flat top; however, mounts made for rifles with a flat receiver will not fit Anshutz's round receiver". Da burde jeg være innenfor med min flate versjon??

     

    Vedr. behovet for tilt;  Justerings-muligheten på kikkerten er 160cm  (16 MIL/56 MOA) fra fabrikken og er innskutt på 100m (ASV=0) med 6,5x55. Er litt bekymret for at det blir mye skruing på samme avstand med 22lr uten tilt på skinna, men har ingen erfaring med dette??

     

  13. Jeg har en Sako Finnfire P94S i kal 22lr som jeg gjerne skulle montert en picatinny skinne på.

    Skal den 11mm dovetail'en som ringene festes i så fall fjernes, eller festes skinna til dovetailen. 

     

    Jeg vil gjerne kunne bruke en Zeiss 6-24 kikkert som er skutt inn- og står på en HVA 1900 i kal 6,5x55. Trenger jeg da tenke på en tiltet skinne (MOA 10 eller 20) for ikke å måtte skru meg ihjel når kikkerten flyttes fra 6,5 til en 22 lr rifle?

     

    Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en slik skinne, behovet for tilt og evt vet hvilket fabrikat som er til å stole på kvalitetsmessig?

     

    Takk så mye for hjelpen!!

  14. Tenkte å bruke anledningen på selveste nyttårsaften til å skryte av servicen hos Carl Zeiss Norge. Det har mange gjort før meg, men skryt og gode tilbakemeldinger er på mange måter ferskvare. Dette er andre gangen jeg benytter meg av Carl Zeiss Norge sine tjenester og begge gangene har de reparert og returnert mine kikkertsikter raskt og uten omkostninger for meg. Lille nyttårsaften kom min Zeiss Victory Diavari 6-24-56 i retur fra Tyskland etter å ha fått ASV´en reparert. Den kom med et lite service hefte, med dato og navn på vedkommende tekniker som hadde utført jobben. Slik bygger en tillit og langsiktige relasjoner.

     

    Takk for hjelpen og Godt Nytt År til Carl Zeiss sine folk og alle dere andre på Forumet.

    • Like 4
  15. Jeg har en HVA 1900 lux som skal brukes til jaktfelt med en Zeiss 6-24x56 kikkert og en Trijicon 3-9 x40 til jakt. Jeg har Leupold STD svingmontasje idag, men får ikke Zeiss kikkerten langt nok bak da bakre ring treffer tårnhuset. Blir litt for lang avstand til øyet. Jeg må ha ekstra høye ringer (pga Zeiss´en) og disse leveres ikke i EXT versjon.

    Tenkte derfor å montere en Picatinny skinne istedet. Ser det finnes ulike versjoner (Astro Sweden har bla CONTESSA og ERA TAC) på nettet (finner ingen i Norge). 

    Er det noen som har en anbefaling vedr valg av skinne (regner med 0 MOA er OK til mitt bruk) og solide ringer som sikrer enkelt kikkert bytte uten verktøy? 

    Takk for all hjelp :-)

  16. Er det noen som vet om stokk til Husqvarna 1900 i cal 6,5x55 kan brukes på samme modell i cal 30.06??

    Vil jo tro det, men greit å være sikker før jeg evt kjøper en jeg ikke får sjekket ut fysisk.

  17. Tusen takk for gode råd!

    Jeg var litt for sen til å kapre den FL´en på Finn i dag. Liker godt tanken på at den har 50mm objektiv da den blir smekrere enn 56mm versjonen (24x). Jeg får smøre meg med litt tålmodighet, så dukker det nok opp nye kikkerter. Nå er jeg litt klokere og vil spesielt lete etter brukte Zeiss/Swaro/S&B med 50mm objektiv, ASV og Parallaksejustering. Retikkel 60 liker jeg, men det finnes sikkert flere gode alternativ.

    Utrolig greit å kunne få nytte av all kompetansen som finnes på Kammeret. Takk igjen til dere alle !!

  18. Jeg har ambisjoner om å starte å skyte Elgbane og Jaktfelt. I den sammenheng trenger jeg å gå til innkjøp av en kikkert som er egnet til begge typer aktivitet. I tillegg er det fint om den kan brukes på jakt. Rødpunkt er derfor en stor fordel, 30mm mellom-rør og prisnivå bør ligge mellom 9-12.000,-.

    Jeg lurer spesielt på hva som er optimalt retikkel (verdien av 3 dot til elgbane når som figuren har rød blink 65 cm foran), -vekt, -forstørring samt behov for parallakse-justering og justerings-tårn.

    Jeg har allerede fått to alternativer, Z6i 3-18x50 P BT og Zeiss Conquest HD5 3-15x42, men Zeiss mangler lys (men rett pris) og Z6i blir for dyr ny.

    Finnes det andre alternativ som på en hensiktsmessig måte dekker de fleste av behovene skissert over??

     

    Veldig takknemlig for hurtig svar :-)

×
×
  • Create New...