Jump to content

Nicht

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nicht

 1. Et spørsmål. Når beveren sitter i fella, og jeg har tenkt å spise kjøttet. Hvordan går jeg frem? Må jeg tappe blodet utav den, og hvordan? Noen som har en liten "oppskrift" ??
 2. Så den er for stor til å ta mår med? Og hvorfor kan en ikke fange rev med denne?
 3. Conibear 330. Kan den kun brukes til bever?
 4. Da var en beverunge på rundt 10 kg fanget og flådd. Hadde fella stående en hel uke uten hell, så jeg flyttet den til et området med aktivitet, og da jeg det bare et døgn før den satt. Gikk igrunnen ganske greit å flå den, tidskrevende dog. ( 2 timer), problemet var bare å få skrapet vekk kjøttet som satt igjen på skinnet, jeg fikk ikke vekk alt, langt ifra egentlig, så jeg kasta bare på 2 kg med fint salt og bretta skinnet i to, så får vi se hvordan det går.
 5. Da var fella satt opp, sammen med litt luktestoff håper jeg på fangst i løpet av helgen. Opplevde dog at fella var litt vrien å sette opp, ihvertfall på slik et mykt underlag som jeg hadde (myr). Følte også at den triggeren ikke var helt så den skulle, trodde den skulle holde bedre. Flere ganger når jeg hadde sett opp fellen smalt den igjen av seg selv, siden det sporet så den som holder oppe fella har var litt dårlig. Kanskje jeg burde slippe det litt dypere (?) Da er det bare å vente..
 6. Hahahahaha, nå lo jeg. På lik linje med han som mente den smakte kryssfinèr. Regner med flåjobben er litt tidskrevende, og muligens vanskelig. Mulig jeg ødelegger skjærer sunt hele kåpa. Men, verdt et forsøk. Har bestilt conibear 330 fra fangstmann.no, så håper å få sett den ut til helga.
 7. Takk for gode svar! En ting jeg lurer på. Når jeg har fått beveren, hvordan skal kjøttet modnes. Skal hele beveren henge til modning i 40 døgngrader, eller bare kjøttstykket som skal brukes? Hvordan er det å modne kjøtt nå i dette milde og våte været? Tenker å henge det inne i et redskapsbod. Mvh
 8. Har kikket litt på den tråden @BigHorn. Kjekk tråd, men lite om partering og garving. Mest om hvorvidt de har fått fangst eller ei, og med hvilket utstyr. Takk for innspill. Håper noen erfarne beverjegere/fangere kan dele mer info til en nybegynner Mvh
 9. Hei! Noen her inne med erfaringen innen fangst av bever, partering av bever (hvilket kjøtt som er best etc) og garving av beverskinnet? Er helt ny innen jakt og fangst, og det første jeg vil gjøre er å sette opp en beverfelle, da det er det dyret vi har mest av her for øyeblikket. All tips mottas med stor takknemlighet!
 10. Hei. Et lite spørsmål uten å kuppe tråden her; Viss en f.eks skal garve beverskinn, er det mulig å garve halen også. Hadde jo vært finest om halen fikk være med på "teppet", eller er det ikke mulig?
 11. Noen som har tegninger på en revfelle jeg kan lage da ?
 12. Noen som har en idee for hvordan jeg skal ta den fotball gale reven som avbryter nattesøvnen min annenhver dag siden hunden våres begynner å bjeffe når reven tar fotballen i hagen og stikker av med den. Sykt irriterende.
 13. Fint, her fant jeg også ut hvordan jeg skal ta reven, så slapp jeg og lage tråd. Merkelige greier, i det siste har reven vært å lusket i tunet her, og han bryr seg ikke om hunden som står og bjeffer som en gal når han løper rundt han. Men det som er rarest, er at der reven tar, er en fotball som ligger utforbi, og flytter rundt, så kanskje fotballen hadde vært fin åte
 14. Jeg er helt ny i gamet, og aldri skutt med hagle før Faktisk skutt med salongrifle i 8 år, så vet hvordan jeg håndterer våpen. Men hvertfall, jeg leser , og er helt forvirret. Hva er chocker, hvorfor kan man ikke jakte med dem, hva er ejectorer, osv.. Noen som kan gi meg litt innblikk. Og slik en knekk-løps hagle, kan du ikke skyte to skud i rappen, viss ud har to-løps, du trenger vell ikke lade/reloade mellom hvert skudd? Takk for alle svar
 15. Jeg bor på en gård i rogaland. Vi eier noe oppe på heia, der jeg skal jakte småvilt, men noe er felleseie. Felleseie, har jeg da lov til og jakte uten og gi besjed til de andre medeierne, eller må jeg snakke med de da?
×
×
 • Create New...