Jump to content

Thequietplace

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thequietplace's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ok, takk for tipsene men det blir nok fortsatt en stund til jeg skaffer meg hund og da tror jeg går for noe jeg har litt erfaringer med på hjort, elghund . Det kan jo alltids hende at jeg faller for noe helt annet
  2. Aha, da så. Jeg har alltid tolket det som at løs på drevet halsende hunder(altså; Basset, Beagle, drever, dachs osv.) ikke kunne brukes på hjort dersom de har en boghøyde på over 41 cm, men elghunder og den type hunder er lov. Det kutter jo en del ned på valgene mine da .
  3. Det er bare løs på drevet halsende hunder som er krav til boghøyde på, husker ikke hvilken kategori elghunder og jamthunder havner under men de er ikke løs på drevet halsende
  4. Takk for svar . Det var bare en tanke, når jeg tenker meg om kommer vel en slik hund til å følge hjorten over alle hauger før den gir seg. Har iallefall hørt noen ville historier om jamthunder som gjør det. Men en grå elghund er vel godt egnet til hjorten?
  5. Hei, jeg lurer på om det går an å bruke en Malamute eller en Laika (iallefall noe i den dur) til Hjortejakt. Har lest noen plasser at store spisshunder ikke ser på hjort som et bytte. Noen som vet noe om dette?
  6. Ok, børsa er ganske lett og kort fra før av og jeg vurderer å investere i en ny litt tyngre stokk så den ikke blir så framtung.
  7. Ok, den demperen jeg har tenkt på går inn over løpet så det blir vel ikke noe problem da
  8. Ok, takk for svar . Er det noen fordel med på å kappe løpet når man skal ha demper?
  9. Hei, jeg holder på å skaffe meg demper til min Tikka T3 6,5x55 og lurer på om jeg vil ha noe problem med å holde kravet til storvilt. (Skal hovedsaklig jakte hjort men kommer også til å bruke den til rev, gås og skarv). Lengden på løpet er 57 cm.
  10. Jeg har en Tikka T3 6,5x55 og lurer på å kjøpe en KKC stokk og et nytt løp. Så jeg lurte på om jeg må kjøpe et løp som er lagd for Tikka eller om de fleste løp passer . Det er min første jakt rifle og er storfornøyd med den. Skyter nesten like bra med den sittende som jeg gjør med min Sauer 200 STR med fullt utstyr .
  11. Jeg ser på flere tråder at folk sier at stål skyter veldig tett i forhold til vismut. Bør jeg da gå ned i choke størrelse? Jeg brukte full trangboring med vismut på gås ifjor.
  12. Høres bra ut, tror jeg satser på noe i den dur
  13. Tror faktisk eg går for stål, men skal trene som f... med hagla!
  14. Hva om jeg bruker stål med stor halgstørrelse da? Vil ikke det ha noe å si for drepeevnen?
×
×
  • Create New...