Jump to content

predatorcontrol

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by predatorcontrol

  1. hei, har nettopp skaffet meg ei ny rådyrhagle! kaliberet er 10/90 og jeg lurer på om noen vet hvor jeg kan få tak i ammo til den? er full trangboring på den. så stål går vel dårlig. samme gjør vel tungsten matrix også da vel? for var et firma jeg sendte mail til som kunne skaffe det. noen som vet om plasser som har patroner eller om dere selv har, så rop ut er dere snille
  2. stål er et levende materiale, så er egentlig ikke så sjokkert. skal noe til å bore opp sånne lange lengder som løpene er, uten å vike noen hundredels milimeter på godset i munningen. under boring, utvikler det seg spenn i både evne og bor.
  3. hvorfor fjerne? den ekspanderer uansett om du filer ned spissen, eller ei. skjer ingentin med presisjonen, men om du derimot hadde filt et hakk bak på kula, hadde den kastet som fy.
  4. http://www.barnesbullets.com/blog/2011/ ... let%C2%AE/
  5. Fornøyd me vekta på dyra som ble tatt ut i terrenget i år. BukkeKilling som veide 10.6kg og ei gammel geit som jeg skaut som veide 21.2kg etter å ha hengt i 4dager:)
  6. ikke i Nes håper jeg? hvor i Nes holder du til? god snus forresten
  7. mangler bare spørsmålet: "kan man skyte mot et boligfelt 100m unna?"
  8. kondolerer så mye. værste med dette er at du går og gruer deg til hver tur om samme episode skjer igjen.
  9. endelig klaffet det for meg i år også etter mange timer i skauen. satt første dagen med hagle og kamera montert! kom et dyr på 15meters hold og fikk heldigvis filmet skuddet uten at jeg klar over at jeg har fått skrudd på kamera, så det ble litt vimsete filming men ble da en film i det minste " target="_blank
  10. butte helmantel er vel anbefal til "matvilt" som skal taes vare på og ikke kastes, så da vil den være snill mot reveskinnet også, men gir ikke samme sårkanalen som en som eksanderer, så det vil ta lenger tid for reven og blø ihjel, ergo lenger flukt strekning. vil anbefale v-max da det blir som regel(veldig ofte) kun et hull inn i reven, og kortsluttning av hele reven. ved treff rett i maskin rommet og ved bruk av v-max, kan flukt strekkningen trekker seg opp til tja, ca 7 mm
  11. Har vurdert 6.5 en stund, meeeeeen mista lyst nå. 30-06 blåser tvers igjennom uansett avstand på kalv
  12. nei, ikke Asgeir, men denna bikkja kompisen min (Tormod) har er valp fra Asgeir høres bra ut, Echo
  13. han bor på frysjøberget nå, men bodde ikke der, da han hadde laikan mener jeg og huske, men spetsen har han der høres bra ut at miljøet vokser oppå skoga! har egentlig ikke tilgang på så gode bikkjeterreng enda(ikke at jeg har leita så mye hell), men du og du som jeg ønsker meg laika! Godt det er sånne primus motor som deg Echo! bare sånn engasjement om en rase, vekker interessen hos andre også
  14. Hei! har tittet på denne tråden i laaaang tid, nå og forelsket meg i laika en kompis på finnskauen(grue) hadde det før, men jeg fikk aldri møtt bikkja før den måtte avlives(alderdom). han var strålende fornøyd med rasen, og en alsidig jeger som han selv sa. han jakter storfugl, så har nå en finsk spets! jeg ønsker å skaffe meg en laika i nermeste framtid, og har ei kosebikkje fra før. regner med at det ikke er noe problem å få di til og gå sammen uansett. har falt mest for VSL, i og med at de er mest etter småvilt (etter som jeg har forstått) men jager også storvilt. jeg liker all mulig jakt, så fant ut at laika må være perfekt har gått på mange bikkjetrenings kurs, så er over snittet interessert i bikkjer, så blir morro å få ei bikkje som er litt mer "krevende" enn jeg har nå. vil at den skal jage alt fra ekorn til elg, men at den skal kunne gå løs på tunet uten å pigge av med en gang døra er oppe. det syns jeg er kjedelig, men regner med at det kun er trening. lite storfugl her, men har mulighet til og jakte det hos han kompisen min på finnskauen, så er skikkelig gira på og skaffe meg laika. det lokale gaupe laget har heller ikke bikkje, så da kan jo jeg komme og bistå med en ivrig laika men har aldri sett en laika "live", kun på bilder, men har falt skikkeli for den rasen, men skulle gjerne ha vært med på jakt med en laika og ikke minst, møtt en
  15. tror du må fylle i mer krutt om du fant igjen kula i kalven din!
  16. Takk for gode tips:) hvis noen har noen kuler de vil donere bort, så send gjerne pm, da jeg gjerne vil teste ekspansjon før jeg bestemme meg:)
  17. Noen tips? Bruker 200grn mega nå, men vil ha litt lettere landinger. Helst billigst mulig. Tar i mot alle tips! kun til rådyr. Ikke elg:)
  18. det var da voldsomt til en gjeng av "kamphaner" vi har her på forumet. her skal alt av søtter på en fallen mann sparkes unna, vis litt medlidenhet for en mann som har det tøft for tiden. han er sikkert smertelig klar over at han har driti seg ut voldsomt. jeg reagerte voldsomt selv på sannheten, men pokker da karer, hva får han gjort andeledes nå? gjort er gjort. syns det blir for ille og komme med oppkast heeele, det startes tråd på tråd, og det første du støter på når du klikker deg inn på den, er å trå i bikkjemøkk. jeg er enig i at han har vært en tosk, men syns ikke av den grunn at jeg skal være med i demostrasjons toget mot han. la mannen reise seg opp, uten å bli trått ned igjen. han har skjønt dette nå. uansett lager han gode filmer, og boka han er uansett bra om den er sann eller ikke. jeg liker boka!
  19. testet kamera mitt på leirduer i går, + to troster. veldig fornøyd her er videolinken av skudda: " target="_blank
  20. @Dusty. vil du si at vi som bruker leirdue ammo er ansvarsløse jegere? har brukt leirdue ammo siden forbudet tredde i kraft, og enda ikke et vondt ord og si om det som due ammo. leirdue ammo her heller ikke ulovelig på jakt. og avstands bedømming og skyting går på jegerene personlig. er enig i at holdet bør holdes innen for 25 meter, selv setter jeg den ytterste lokkedua 20m fra der jeg sitter, så har jeg litt og gå på. vil gjerne at du svarer på denne: 90% av all skadeskytinger, består dem av dårlig skuddplassering, eller feil type ammo? mere hagletrening har ALLE godt av, selv skyter jeg så mye jeg får gjort, og føler meg ganske trygg på skytingen, og de duene jeg har skutt i år (15stk) har blitt felt med ett skudd hver av typen Saga Euro Trap. 15 duer, 15 avfyrte skudd. så vil da ikke personlig klage på ammo'n.
  21. hei! titter litt på Contour HD 1080P. sett jaktogdvd.no selger kamerafeste til børsa, men skjønte ikke hvordan den festes. noen som kan forklare? om det er en enkel og kjapp innfesting av selve braketten, så ryker jeg ratt på et sånn kamera
  22. jaktmatch fåes kun i 150 grains butt kule. en kompis jakter med sauer 202 lux i 30-06, og bruker spets og jaktmatch på skogsfugln. sikt på den hvite flekken på tiurn, gir flott resultat.
  23. har brukt leirdueammo siden 2005, de som har flydd videre har jeg bomma på. men selvsagt, holder igjen skudd på 30 meter.
×
×
  • Create New...