Jump to content

jonordby

Members
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jonordby's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har sendt mail om påmelding ! Ser frem til å ta turen ned til trønder riket for å hilse på
  2. Vil takke HOBK, arrangører og John Flatby for et godt arrangert stevne og en sosial helg ! Ekstra krydder ble det jo å dra av gårde med NM tittelen, noe som er morro når man lever og ånder for skyting samt bygger opp sine egne våpen. Håper at Numedal forblir en tradisjon også for fremtiden, og langt flere burde ta turen for å oppleve miljøet vi har. De to siste årene har det vært deltakere fra Troms, Trønderlag, sørlandet, vestlandet og folk rundt forbi østlands området. Men det er nok fortsatt rom for at enda flere tar turen og får smaken på UNL500. For evt neste år går kanskje planene i å prøve seg i benke klassen såvel som i liggende klassen. Tiden vil vise hva man bestemmer seg for. Mvh John Olav Nordby Formann, TLBF
  3. Har sendt deg PM mr."skivebom"
  4. jonordby

    NUMEDAL 2015

    Stiller per nå som eneste deltaker ifra TLBF/Troms klubben. Ser frem til å ta turen sørover Påmeldt og betalt.
  5. Litt sein på svar her, men har testet litt ladninger med N310 og N32C og får gode resultater med 300grs Sierra MK og Vektor 230grs kuler. Hittil så har jeg fått lavest ES med N32C noe som var forventet pga fyllings graden. N310 er som sagt litt kjapper men jeg opplevde ingen merkbar forskjell på lydnivået i 338Fed, sikkert pga at pipe lengden fortsatt er relativt lang (45cm). Har testet både med standard Hausken demper og en Hausken Whisper 306 og det blir ikke så stille som demper størrelsen kanskje skulle få en til å tro. Ikke før jeg setter på en Whisper WD150 front modul som dobbler antall baffler så får jeg en veldig god dempe effekt. Men resultatet er et voldsverk av en demper løsning. Jeg var relativt klar over at en heldemper løsning m/gass bløding i pipa er det som må til for å få det helt stille, men ønsket ikke det da jeg vil skyte supersonisk ladninger i pipa også. Jobber litt rundt andre løsninger for å få ned db nivået så vi får se.
  6. Ser det ikke skrives så mye her, men deler litt av min info rundt kaliberet. Jeg har ei pipe med 1:7 twist/45cm lang som inngår i et pipeskift system på mine to Tikka T3 våpen. Kun testet sub ladninger hittil, og håper å få litt mere data etter jul & nyttår. Hittil skutt med 285grs Hornady match kuler med 12,5grs N32C. Dette gikk sub men ikke målt V0 enda pga jule feiring etc.. Trail Boss kruttet ga for høyt volum i hylsa og ville gitt komprimert ladning og har ikke blitt testet. Skal i morgen teste en ladning med N310 krutt da det er litt hurtigere en N32C og kan virke positivt lyd messig. Har ihvertfall denne erfaringen med sub ladning i 308w. Bakdelen med N310 er at den har gitt høyere ES en med N32C.
  7. Da er alldeles straks allt det formelle på plass. Så kan klubben ta imot medlemmer,og det må den ha for å leve. Klubbens styre består idag av ildsjeler,meg selv inkludert som har reist nord Norge rundt for å skyte. Nå skal vi få enda en plass å skyte,denne gangen i Troms. Så fort kapital etc er på plass så blir det innkjøp av stål til gonger samt materialer for å lage stativer etc. Det er masse en skulle hatt,men mye må komme etterhvert. Har sendt inn søknad om støtte ifra kommune etc så kanskje man er heldig. Jeg skal prøve og være litt mere aktiv her inne på Kammeret også,slik at alle som føler de trenger det får info om klubben og kommende arrangemanger. Nå står mørke tia for tur så da skal vi prøve og forberede oss til skyting så fort det blir lenge nok skyte lys, og ikke minst folk flest gidder og være ute i "kulda" For de som ønsker så finnes gruppa "Troms Langhold og Benkeskytter Forening" inne på Facebook, og der vil det komme fortløpende info rundt klubben. Jeg håper vi sees etterhvert?
  8. Klubben er etablert å jeg jobber med det administrative. Vi blir å ligge under Norges Benkeskytter forbund. Vi har også fått i havn avtale med forsvaret om bruk av skyte felt. Så ting begynner å bli på stell Skal komme med mer info asap da jeg er på jobb for øyeblikket.
  9. Av erfaring passer det dårlig i juli,pga da er veldig mange rundt omkring på ferie.
  10. Jeg er enda mer rusten da jeg knappt nok har fått skutt,men man må da prøve seg. Jeg blir i utgangs punktet standplass leder,men vi ordner til en løsning der. Møter egentlig relativt uforberedt pga allt av våpen har vært i deler,og noe rekker ikke bli ferdig til treffet men sånn er det bare Skyter nok 6,5 tenker jeg. John Olav
  11. Da blir det en langholds sammling i Finnmark igjen, som også denne gang blir avholdt på Gairasmoen, imellom Lakselv og GP (Halkavarre skytterlag). Datoen blir lørdag 1 juni og vi starter skyting ifra klokken 1000. Til forskjell fra sist gang så vil det til enhver tid være minst en aktiv standplass leder og det blir bli lagt inn pauser (skyte stans) ved faste intervaller. Dette er for at vi skal kunne gå frem i mål området og utbedre blinker eller sjekke skiver. Det vil også bli utøvet godt våpen vett,og kontroll av dette underveis for alles sikkerhet. Tøm våpen,kontroller er et hett stikk ord. Om værgudene er med oss blir jeg og legge opp til en liten skyte utfordring uttover dagen for de som vil delta (det blir frivillig å delta). Dette er kun for og teste egne ferdigheter og for morro,så det er ingen grunn til og trekke seg fra treffet bare pga det Mer info kan fåes ved og se under arrangementer på FB gruppen "Langholds skyting" https://www.facebook.com/groups/160117420699816/ eller ved å spørre her inne. Ønsker spesiellt nybegynnere og interesserte som vil vite litt mer om skyte formen velkommen. Meld gjerne ifra her inne hvem som vil være med,eller inne på FB gruppen ved og klikke på "Skal" under arrangementer. Vel møtt for en sosial langholds dag ! Mvh John Olav Nordby
  12. Skal sjekke det opp i morgen,så kommer jeg tilbake til deg. Men søk meg gjerne opp på FB og send en mld. Så har jeg navnet ditt.
  13. For og komme inne på MTR gruppen så må du vel "spørre om tilgang" inne på gruppe siden. Er lett og gjøre og godkjennes ganske så fort vil jeg tro.
  14. Både ja og nei. Har ikke blitt postet noe her inne,men jeg veit det jobbes med forskjellige opplegg rundt omkring i troms og nordland. Fks så er Narvik langhold og praktiske skytterforening iferd med og kjøre seg opp. Nå som våren begynner og nærme seg så vil nok aktiviteten dra seg opp på flere hold tror jeg. Jeg jobber fortsatt med tilgangen til forsvarets skyte felt,men kommer heller mere tilbake til det når jeg faktisk har noe nytt å melde. Har på tapetet et kurs innen emnet nå i april,og jeg håper og kunne få sparket igang mere skyting og praktiske "kurs"/sammlinger etterhvert.
  15. Ja da må hive oss iveien snart og få børstet støv av lang pangene Men kan godt bli litt mindre effektive -grader først..men det nærmer seg bedre tider!
×
×
  • Create New...