Jump to content

Hanger

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hanger

  1. Gammel tråd.. men spørsmålsstillingen lever. Dagene, ukene og årene går periodevis veldig fort, og noen ganger må hobby og fritid vike for andre ting. For noen år siden var jeg aktiv i DSSN, skjøt masse L2 og L3, og endte opp med å erverve en halvauto rifle i .223 til bruk i DSSN. Jeg er fortsatt medlem, men det er nå noen år siden sist jeg stilte på match, og jeg har ingen matchpoeng fra de siste årene. Muligheten til å prioritere hobby har bydd seg igjen, og nå har jeg lyst til å selge .223'n og ta opp aktiviteten igjen med PCC. Betyr manglende aktivitet de siste årene at jeg "starter på nytt" med ny karantenetid og krav til matchpoeng før jeg kan kjøpe PCC, eller vil DSSN utstede anbefaling om kjøp av halvautomatisk rifle på bakgrunn av tidligere aktivitet/gjennomført karantenetid og godkjent erverv? For å poengtere, har i dag en halvautomat AR ervervet til bruk i DSSN.
  2. Vet du kanskje hvilke typer og bruksområder de ulike har ?
  3. Nummer 23 viser seg å være en fransk kavalerisabel. Produsert i perioden 1890-1893 for det chilenske kavaleriet. Angivelig en skjelden og ettertraktet sabel.
  4. Ja, det finnes vel til de fleste våpen. Var mer for å se forskjellen på målene jeg tenkte.
  5. Ingen tekst på baksiden nei. Internett hevder at disse er til Mauser hvertfall.
  6. Vet du til hvilket våpen Giron ?
  7. Har overtatt en del samlemateriale, deriblandt mange blankvåpen. Jeg har liten kontroll på hva dette er, så jeg håper det er noen kunnskapsrike personer som kan hjelpe meg å identifisere disse: Blir noen bilder det her, så på forhånd takk for både hjelpen og oppmerksomheten. På grunn av at det er nummerert en hel del greier i dag, begynner blankvåpensekvensen med blankvåpen nr22 Her er nummer 23: Her kommer nummer 24: Her kommer nummer 25: På denne hang det en lapp som det stod : "Kongens livgarde til hest. Dragon Pallask 1783" Her kommer nummer 26 : Her er nummer 27: Her er foreløbig siste, nummer 28:
  8. Takk for svar karer! Det er nok en tolk av noe slag ja. Jeg har sett tilsvarende for US-carabin, men skjønner ikke hvordan man bruker den.
  9. Har overtatt en del samlemateriell, deriblant disse verktøyene. Noen som kan fortelle meg hva dette er og hva det er til?
  10. Har nylig overtatt en del våpen, og noen av dem trenger jeg litt hjelp til å identifisere og anslå verdi på. Det blir nok noen innlegg fremover, men starter med denne. En Krag, og jeg tror det er en guttekarabin. Kan noen bekrefte/avkrefte? Nummerlik og pr i dag registrert som samlevåpen. Våpenet må avhendes, og jeg er derfor også ute etter et prisanslag.
  11. Har nylig overtatt en den del ammunisjon, og mye av det er mer ukjent enn andre ting. Ønsker derfor hjelp til identifisering. Det vil bli noen innlegg fremover, men begynner med disse 1: 2: 3:
  12. Har overtatt en del våpen, og noe av det er mer ukjent for meg enn andre ting. Eksempelvis denne fra Léopold Ancion Marx. Noen som har oversikt over modellnavn, produksjonsår osv på denne raringen?
  13. Om jeg skulle ønske å selge disse, hva er fair pris pr våpen? Tilstanden virker bra, ingen rust. Noe knotete mobilbilder, men løpene ser slik ut:
  14. Takk for svar. Våpen nr 1 er helt uten merking eller stempler. Ingenting å finne hverken under forskjeftet eller andre steder.
  15. Har arvet noen våpen, men er litt i tvil om hva det egentlig er. Ser det kom en tråd nå nylig om samme type våpen fra en kar i samme situasjon, men vil ikke kuppe den tråden. Våpen nr 1 har glatt løp, og ser strøkent ut. Våpen nr 2 har riflet løp, og er nylig brukt til svartkrutttskyting, og er ikke pusset etter siste skyting. Våpen nr 3 har også riflet løp og er ei heller pusset etter siste runde på skytebanen. Legger ved noen bilder i håp om at noen kan bistå med mer info om våpnene. Våpen nr 1: Våpen nr 2: Våpen nr 3:
  16. Et spørsmål til, på det ene bildet over her, er det avbildet en papirpose med påskriften 258 Jacobsen, Karl. Er dette noe som har med ammunisjonen å gjøre, eller har det rett og slett kun vært en hendig pose å legge disse i. På baksiden av posen står det håndskrevet en kommentar til antall og kaliber.
  17. Hei. Jeg rydder etter min far, og har kommet over en god del gammel ammunisjon. Ønsker å selge dette til samlere, men er litt usikker på hvordan. Krever jeg kopi av samlelisens, kan jeg sende pr post, eller hvordan er reglene her ?
  18. Supert. Takker for svar.
  19. Hei. Trenger hjelp til å identifisere, og forhåpentligvis få en formening om verdi på en kammerlader. Våpenet har 1842 stemplet inn i delene, og i messingen på kolben står det ShMCC48. Hele geværet bærer preg av å ha vært ute i noen vinterdager, men alle bevegelige deler fungerer som de skal. Legger ved noen nærbilder, flere bilder av hele våpenet kommer asap.
  20. Takk for tips[THUMBS UP SIGN]
  21. Har et spørsmål jeg håper noen her kan svare på. Er pr i dag godkjent dynamisk skytter, har både dynamisk pistol og rifle, og alle kontigenter er betalt. Slik som dagens jobbsituasjon er, så blir det desverre lite tid til denne hobbyen, og tanken er derfor å selge våpnene frem til tiden er der igjen. Spørsmålet er da, må jeg da starte på scratch med godkjenningskurs, poengsanking for rifle og hele sulamitten, eller er man inn i varmen til evig tid så lenge man betaler kontigentene sine ?
  22. Jeg har handlet hos armygear.com Anbefales
  23. Jeg har EOTech EXPS3-4 med flip-to-side magnifier som jeg bruker til praktisk... meeen i etterpåklokskapens lys, så står det en Vortex Razor HD Gen II på ønskelista.
  24. Vel, har tar du feil. Sitert fra politiets hjemmesider https://www.politi.no/tjenester/tillatelser/skaffe_hund/ : Uansett blandingsforhold, anses disse hunderasene som farlige og dermed forbudte: pit bull terrier amerikansk staffordshire terrier (amstaff) fila brasileiro toso inu dogo argentino tsjekkoslovakisk ulvehund Som farlige hunder anses også andre hunder og hundetyper som er en blanding av hund og ulv. Hunderaser med opprinnelig blanding av ulv som er registrert i Norge av Norsk Kennel Klubb 1. januar 2003 er likevel tillatt. Dette gjelder særlig rasen saarloos wolfhond. Det kan heller ikke utelukkes at shäferhund, alaskan malamute, siberian husky og belgiske fårehundtyper har delvis opphav som ulv. Disse fungerer normalt i samfunnet og brukes i stor grad som nyttehund. Lovgiver har derfor ikke sett det som påkrevd å forby disse rasene selv om de langt tilbake i tid skulle være innblandet ulv.
×
×
  • Create New...