Jump to content

Stian_700

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Stian_700's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Eg sliter med mykje det samme, at augedominansen er så godt som lik på begge augene. Hos meg førte dette til at eg traff venstreduene veldig greit, men låg lysår bak høgreduene. Eg prøvde først med å lukke venstre auge, men følte då at eg mista mykje av det venstre synsfeltet og oppdaga dua seinere. Det andre eg prøvde var å legge ein liten teipbit på venstre glass på skytebrillene. Dette var kun ein liten blank teipbit på 6x6mm som dekka akkuratt for kornet når eg hadde montert hagla. Dette hjelpte meg veldig for eg slapp styret med å fjærne halve synsfeltet. Etter at eg hadde skutt med "teipfiksen" ei stund merka eg at eg kunne skyte like greit uten teipen. Om dette var på grunna av at eg hadde "lært" skyteteknikken eller om høgreauget hadde tatt meir over dominansen skal eg ikkje utale meg om. Håper dette kan hjelpe deg litt på kort sikt.
  2. Meiner eg leste i Jakt at den skulle komme ut 1. Juli.
  3. Hei Om denne haglen i hovudsak skal brukest på banen vil eg anbefale ei O/U sporting hagle over ei halv-auto. Ikkje det at det er noko galt med halv-auto på banen men ei O/U er ofte tyngre og meir stabil, og so er det ofte mykje plunder og fjas med halv-auto og leirdueskudd. Har erfart dette sjølv med ei hagle som vistnok skal "veksle all ammo" og har no gått over til O/U. Om du velger O/U så vil eg annbefale og sjå på Beretta 682 og Browning B725 sporter i tillegg til dei du nevnte. Kan og nevne Fabarm og Antonio Zoli som skal være gode hagler.
  4. Hei Fekk mi rifle i haust. -Remington 700 kort kasse -PTG bolt -60cm lilja løp 1:8 stigning -Løpsbyttesystem -HS Precision PST012 stokk -CDI Magasinbrønn -EGW skinne -Leupold VX-3 4,5-14x40 Arbeidet med løpsbyttesystem og tilpassing av løp er gjordt av Rafdal Våpen.
  5. Hei Om du ender på kliber 12 så er dette ein mulighet: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 14141DD555" target="_blank Har denne på halv-autoen min og fungerer stort sett som den skal.
  6. Den skruen du snakker om der avtrekksfingeren er, det er denne du justerer tyngden på avtrekket med. Den andre skruen(der du må av med stokken) justerer du kryp om eg ikkje husker feil. Denne skal ein vere litt meir forsiktig med å tukle med. Dette gjelder X-Mark Pro avtrekket, og ikkje det gamle der begge skruene var på sida.
  7. Niandeklassingar får ver med å slakte hjort. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Daud-hjort-fekk-liv-i-elevane-2799895.html
  8. Om den i hovedsak kun skal brukest på jakt og vil ha ei lett hagle å bære på ville eg funne ei Franchi Fast hos ein forhandler og prøvd den der. Justeringa av kolben er veldig enkel og du kan då få den tilpassa om du vil ha rett kolbe eller Cast On/off. Kan og justere Drop om det er nødvendig.
  9. Dei fleste halvauto hagler har vel shims til å Justere kolben med etter det eg veit. Dette gjelder ihvertfall for Franchi Fast som ein kamerat av meg har. Ei anna hagle du kan sjå på er Browning Maxus, litt lett til leirdueskyting kanskje men ein greit kompromis om du i tillegg skal bruke den til jakt og vil ha ei lett hagle å bære på.
  10. Stemmer som Raudnakke skriver, det er 1/2 tomme forskjel på lengda på låsekassa. Remington model seven har ein ekstra kort kasse.
  11. Som malt skriver so er det berre jegerskytinga på mandagen som har tatt sommerferie og ikkje alt anna, sa eg ikkje eg var og skaut forige veke? Men sant skal seiast so er eg litt missunneleg si eg ikkje har riflo mi i hende for øyeblikket Men må gi beskjed om da blir noko smell på lørdag so ein kan prøva litt
  12. Ja, må vere der. Det var det samme eg trodde, for i trekantsambandet over til Sveio så blei det montert ein akustisk reveskremmer e.l for at reven ikkje skulle komme over. Eineste andre vei må nesten vere at den har lurt seg ombord i ferja som går til Jektevik. Berre håpe det ikkje kjem fleire so me fremdeles kan ha ei revefri øy.
  13. Det høyrest ut som det kan ver med Jektevik. Er det nokon som veit korleis reven er til å svømme?
  14. Såg du rev på Stord? Då er eg interesert i å vite kor du såg den, for det skal ikkje finnest rev på stord og den er heller ikkje ønska. Hjort er det mykje av her ja, er ikkje uvanlig å møte på hjort når ein kjører på kveldstid. Og angående kråkejakt o.l so kan du jo snakke med stord grunneigarlag, men eg har fått inntrykk av at dei ikkje er noko serlig interesert i å ha jegera til å jakta Kråke/ravn utenom den årlige småviltjakta som er frå oktober til jul.
  15. Rev finnest det lite av på stord. Kråke er det derimot meir enn nok av, eineste problemet er at dei holder mykje til på industriområder og steder uten sikker bakgrunn. Men om hytta ligger usjenert og trygt til så er det jo berre og ta seg til rette på egen eiendom.
×
×
  • Create New...