Jump to content

klabbogbabb

Members
  • Posts

    296
  • Joined

  • Days Won

    3

Posts posted by klabbogbabb

  1. 10 hours ago, AGR416 said:

    @Cardinal

     

    Problemet med aktører som driver med parallellimport, er at de ikke har støtte fra fabrikk ved en evt reklamasjon.

     

    Som det blir sagt over, så har offisiell agent/distributør for et varemerke i Norge null ansvar for et våpen som noen har importert utenom deres kanal.

    Som regel vil de heller ikke støtte ifm en reklamasjon, pga nettopp dette. Å håndtere en reklamasjon innebærer arbeidstid, som koster penger, og man tar ikke på seg utgifter for noe man ikke har ansvar for.

     

    Selgeren vil så klart være ansvarlig ledd ifm en reklamasjon, var ikke det jeg skrev. Det kan dog bli en vanskeligere prosess hos en forhandler som ikke tar direkte fra produsent.

    Nå blir dette forferdelig off-topic, men siden vi har dere bransjefolk her inne..

     

    Hvis dette er så viktig, hvordan vet vi engang hvem som er offisiell importør? Jeg synes det hele er en veritabel suppe å finne ut av.

     

    On-topic: kjøp deg Glock 19, det blir aldri feil.😇

  2. On 8/13/2023 at 7:21 PM, M67 said:

    Jeg måtte jo lese meg opp, igjen - siden ting er endra siden vi lærte det.

     

    Våpenforskrifta:

     

    § 6-7.Krav til transport og sending av skytevåpen og ammunisjon

    Den som transporterar skytevåpen på offentleg stad kan ikkje bære skytevåpenet i hylster eller liknande, som er festa til kroppen på ein slik måte at det gjev rask tilkomst til skytevåpenet.

    Den som transporterar skytevåpen eller ammunisjon etter våpenlova § 20 i motorvogn skal ha skytevåpen og ammunisjon under forsvarleg tilsyn. Skytevåpen eller ammunisjon som transporterast i motorvogn kan likevel forlatast utan forsvarleg tilsyn når skytevåpen og ammunisjon er pakka og skjult og motorvogna er låst, eller når vital del av skytevåpen er fjerna.

     

    Våpenlova:

     

    § 20.Krav til mellombels oppbevaring, transport og sending av skytevåpen, våpendelar og ammunisjon

    Den som har, brukar, mellombels oppbevarer eller transporterer løyvepliktige skytevåpen, våpendelar eller ammunisjon etter §§ 5, 6 eller 7, skal ha med dokumentasjon på lovleg tilkomst til gjenstandane og skal syne fram dokumentasjonen på førespurnad frå politiet.

    Den som mellombels oppbevarer eller transporterer skytevåpen, våpendelar eller ammunisjon som nemnd i første ledd, skal syte for at gjenstandane er forsvarleg tryggja mot at uvedkomande får tak i dei. Under transport eller mellombels oppbevaring skal gjenstandane vere pakka slik at dei ikkje er synlege eller lett tilgjengelege. Skytevåpen og ammunisjon, som nemnd i første ledd, skal vere åtskilde under transport og mellombels oppbevaring, med mindre skytevåpen og ammunisjon vert oppbevarte i tryggingsskap eller våpenrom etter § 19.

     

    Altså, 

     

    - Ikke synlige, lett å få til

    - Ikke lett tilgjengelig, mangler definisjon. Hva er lett?

    Adskilt fra ammunisjon, mangler forsåvidt definisjon, men kan vanskelig tolkes utenom at våpen og ammo ikke skal være i samme kolli.

     

    Den siste her var jeg ikke klar over /hadde jeg glemt, og har nok syndet kraftig. Folk som kjører til skytebanen med "range bag" med både våpen og ammo er altså lovbrytere. Rifle og ammo i samme dragbag er altså også ulovlig. Om man definerer at jeg går til standplass på langholdsbanen som "transport" er det altså ulovlig å ha ammo i riflesekken... (men jeg tror ikke det er SÅ strengt)


    Samtidig:

    - man skal forevise våpenkort, og legitimasjon, når Politiet spør om det
    - man trenger ikke vise Politiet noe som helst annet, eller åpne noe som helst, om de ikke opplyser hva en er mistenkt for, eller framlegger annen hjemmel.

    - det har ingen konsekvenser å nekte å vise dem innholdet i bag eller lignende

    - om de vil ser de oppi uansett, selv om de ikke egentlig har hjemmel

    - og det har ingen konsekvenser for dem om de undersøker, visiterer, ransaker uten (egentlig) hjemmel

     

    Dette er mer spørsmål enn påstander. Er folk enig i det jeg tolker her? Politifolk?

     

     

    K

     

    Ja, definisjon av "adskilt" mangler, men i seksjonen for sending av våpen står det følgende ordlyd;

     

    "Ved sending av løyvepliktige skytevåpen skal skytevåpenet tryggast slik at det ikkje kan brukast. Skytevåpenet kan enten tryggast med kammerlås eller liknande innretning, eller ved å sende ein vital våpendel i eiga sending. Ammunisjon skal ikkje pakkast saman med eit komplett skytevåpen."

     

    Dersom "adskilt" betydde dette, hadde de sagt adskilt her. Med dette som bakgrunn synes jeg ikke det er vanskelig å tolke utenom at våpen og ammo ikke skal være i samme kolli.

     

    Det er, som du og andre nevner, ingen i Norges land som tolker "adskilt" som at man skal ha egen bag for ammunisjonen. Personlig tolker jeg det slik at "adskilt" betyr at våpenet ikke skal være ladd, eller ha ammunisjon på seg (side saddle/match saver/kolbekappe/redi-mag/etcetcetc).

  3. 18 hours ago, Razorback said:

    Ikke noe problem det, 460 går i revolverklassen også den. Kuledia er .452 og øvre grense i revolver er .454.

     

    Vil bedt om endre 357 til mag1, ny søknad på revolver(44) og endre mag2 til 460.

    Korrekt, revolverfelt har kulediameter .355-.455, så her kan man ordne seg .44 i revolverfelt og holde magnum2 åpent for grovere skyts.

     

    Bakdelen er jo at man da må ha 357en i magnum1, så der forsvinner en mulighet for 10mm auto..😔🙏

  4. Personlig skiller jeg mellom produkter som gjør skytingen enklere og riflen mer ergonomisk uten å endre dens grunnleggende karakter, og produkter som gjør riflen mer uhåndterlig og "stasjonær".

     

    Det er en rent subjektivt test, men jeg føler at en PRS-type-rifle burde være "feltmessig", altså at man ikke har noe problem med å dra på den kilometervis gjennom skogen. Dette på tross av at man, selvfølgelig, ikke gjør dette i denne skyteformen.

     

    Det er når vi kommer bort fra dette, med gigantiske toføtter, tripods og svære stålvekter, av typen man aldri kunne tenkt seg å montere på en feltrifle, jaktrifle eller tjenesterifle, at jeg reagerer. Igjen, følelsesmessig og subjektivt.

     

    "Vinger" og skateboardteip gir jeg derimot en sjanse. Har dog ikke prøvd det selv enda.

  5. On 11/28/2022 at 12:39 PM, petrolhead said:

    Loven sier vel at det er innført maks begrensing på 10 skudd på jaktrifler- intensjonen har vel aldri vært at noen skal overprøve dette med høykapasitetmagasiner før forbudet.

     

    Hva er vitsen da med å innføre forbud. Da kan en jo kjøpe magasiner i andre land som ikke begrensinger og bruke fritt i børsa di. Gir jo ingen mening!

    Øh, nei? Innførsel av nykjøpte magasin er like ulovlig som å kjøpe nye her til lands uten tillatelse. Hva er det slags diktning du driver med?

  6. Våpenskapkvittering varierer fra region til region, noen oppfører seg logisk og innser at søker mest sannsynlig har akkurat samme skap som sist, mens andre (som mitt kontor) vil se den samme gamle kvitteringen på det samme skapet hver jævla gang man søker.

    • Haha 1
  7. On 10/18/2022 at 5:25 PM, K.Olsen said:

    Takk for svar.

    Loggen min skal uansett legges ved, men sekretær i klubben mente han også måtte skrive anbefalingsbrev for hver gren/kaliber noe jeg ikke trodde man trengte lenger.

     

    Det trenger man ikke, men siden det "kun" er et år siden ny lov og forskrift er det veldig mange som ikke har fått det med seg.

     

    Min egen klubbledelse var meget skeptisk og spent på at jeg valgte å være "forsøkskanin" som første søker siden ny forskrift, uten det berømte "snill-gutt-papiret". Det gikk selvfølgelig helt fint.

    • Like 1
  8. Siden tråden ble bumpet - jeg kjørte på med Jaktdepotets Federal Champion i bulk, og er dritfornøyd med den. I mellomtiden har Jaktdepotet fjernet den fra nettbutikken... så når det er fritt for mine Federal-esker rykker jeg tilbake til start.

  9. On 6/26/2022 at 7:18 PM, Rausheim said:

    Mitt råd er å la være å kjøpe dette, med mindre du også kjøper en mer egnet konkurransepistol (er jo mulighet for flere 22-våpen for nybegynnere nå) da den vil gi deg vesentlig mer glede.

     

    Jeg vil også fraråde deg å kjøpe striker-fired som førstegangsvåpen i 9mm og dette burde også instruktøren på kurset du gikk på ha gjort. Du vil aldri kunne bli en god skytter med disse våpnene.

     

    Dette er noe jeg har sett i de mange årene jeg har vært instruktør, folk kjøper uegnede våpen og klarer aldri å treffe noe særlig. Interessen dør ut og man ser de aldri igjen (men kontingenten blir betalt hvert år).

    Javel.

     

    Jeg er i hvert fall glad for at min instruktør ikke var en slik forutinntatt og påståelig fyr, men heller nikket og smilte når tølpere som meg sa vi skulle kjøpe Glock.

     

    Tok sikkerhetskurset for under et år siden så jeg er egentlig ganske fornøyd med slike samlinger.

     

    UXtf3oL.jpg.afad74d64c811d0f8996c54d89bd7b5a.jpg

     

    • Like 1
  10. 14 hours ago, 748r_bb155 said:

    Da var pipa på plass 😁.

    Rund 72 cm. LW 1:7.5 snurr.

    mener den er 28mm ned til rundt 25.

     

    Fikk tak i 99 norma dl. Ferdig ladd.

    (det er alt jeg har funnet på nett)

     

    200 peterson hylser på vei.

    (siste rest hos hjemmelading).

    (Dyrt men jeg har ikke funnet noe annet)

     

    1000 105 Gr Norma DL kuler innkjøpt.

     

    Diesett fra Tubb ligger til fortolling.

    (Det blei jo fort 2 mnd venting på dette)

     

    hvis noen har et tips på en grei start ladning med Norma N-19 tas den i mot. Med takk.

    (blir litt enklere logistikk)

     

    ser at trenden i prs går mot lavere hastighet, antar mindre rekyl og lenger levetid på pipa. Samt «letter å se trace «

     

    blei en atec prs1 demper fra J&F,

    og en apw Brems er på vei fra shooter.no

     

    blei noen 10 skudds accurate mag til 308. Lurer på å lage en spacer i bak kant, og trimme follower.

     

    Så er det vel å komme igang å skyte litt.... 

     

    B53230BA-6647-4204-A383-C7DD826C436E.jpeg

    AA671A26-DF62-427F-981F-DDEEB84D4105.jpeg

    Hvor fikk du kjøpt Tubb-dier? Nettbutikken sender ikke utenfor USA og jeg har prøvd forgjeves å få kontakt via kontaktskjema og epost.

  11. Politiets våpenkompendium er basert på forrige lov og forskrift. Den nye loven og forskriften har ingenting som heter "rekreasjonsskytter", "mosjonsskytter", eller "konkurranseskytter".

     

    Jeg er ikke selv advokat, men synes det er litt underlig at du legger tyngre vekt på et utdatert kompendium, eller hva man kanskje tror forvaltningen måtte ønske, snarere enn hva som står i lov og forskrift.

  12. 29 minutes ago, Mikkelh said:

    Hvordan er det med søknad pistol til sportsskyting når man har jaktvåpen fra før.

    Nu vet jeg at alle kontorene har lang saksbehandlingstid,men hvis vi ikke hadde de lange saksbehandler tider ville søknad gå fortere hvis man har tillatelse til jaktvåpen kontra en førstegangs søker til sportsskyting ?

    Nei, det har ingenting å si. Du er førstegangssøker på håndvåpen uansett hvor mange jaktvåpen du måtte ha fra før av.

     

    Den eneste forskjellen er at du betaler halvt gebyr i stedet for førstegangsgebyret.

  13. 4 hours ago, arg said:

    Så bra. Har ett spørsmål til. Det må være med en uttalelse fra skytterlag/skytterklubb til søknaden.  Det skal det fylles ut begrunnelse i pkt.5 om det søkes våpen som går om hverandre i flere program.
     

    Nå som dette ikke gjelder lenger-  hva kan/bør/må man skrive på dette punktet, eller under ”Eventuelle andre merknader“?

     

    https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/tilleggsskjema---uttalelse-fra-skytterlag-skytterklubb.pdf

    Nei, dette skrivet trenger du ikke lengre.

     

    Quote

    Alle søkere må legge ved:

    • kopi av legitimasjon, som førerkort, pass, nasjonalt ID-kort eller bankkort med bilde

    Våpen til øvelsesskyting og konkurranseskyting

    • Legg ved kopi av medlemskortet ditt i en skytterklubb. Klubben må være med tilsluttet et godkjent skytterforbund.
    • Dokumenter at du er medlem i et godkjent skytterforbund: Legg for eksempel ved kopi av medlemskortet ditt eller startkortet ditt.
    • Startkort fra godkjent forbund som administrerer programmet som det søkes våpen til.
    • Resultatlister fra åpne stevner eller klubbstevner, eller årsoversikt som viser deltakelse i åpne stevner.
    • Søker du om pistol eller revolver må du legge ved dokumentasjon på minst seks måneders aktivt medlemskap i pistolklubb tilsluttet godkjent skytterforbund.
    • Hvis du ikke har noe av dokumentasjonen over legger du ved en bekreftelse fra skytterklubbens eller skytterlagets ledelse (36 kB pdf)

    Uthevelse i fet skrift fra meg. Det behøves kun et slikt skriv dersom du ikke kan dokumentere via alt det andre.

     

    Jeg valgte, igjen, bevisst å ikke legge ved dette papiret for å se om kontoret reagerte på det, og det gjorde de ikke.

     

    On 2/28/2022 at 7:48 AM, Breiðisjor said:

     

    Ja, i alle fall de som står registrert som godkjente programmer hos politiet (de pleier å ligge litt på etterskudd her): 

    Norges Skytterforbund (NSF)

    Pistol

    • Standardpistol
    • 25m finpistol
    • 25m silhuettpistol
    • Fripistol
    • 25m grovpistol
    • Hurtig fin
    • Hurtig grov
    • Finfelt
    • Grovfelt
    • Militærfelt
    • Revolverfelt
    • Magnum 1
    • Magnum 2
    • Spesialpistol
    • Spesialrevolver
    • Precision Pistol Competition (PPC)
      • Revolver 1500
      • Pistol 1500
      • Open
      • Distinguished PistolSandard Semi Auto
      • Distinguished Revolver 6"
      • Standard Revolver 2,75"
      • Standard revolver 2,75 " - 5 skudds tønne

    Legg merke til skille mellom f.eks. "Hurtig fin" og "Fin felt". Med andre ord: 2 ulike programmer og hvis ønskelig 2 ulike våpen. Står dog ingenting som heter f.eks. "25m Hurtig militær", men kun "Militærfelt". Virker med andre ord ikke helt samstemt med NSF?

     

     

    Jeg undret meg en stund over denne listen med programmer og hvilken logikk som kunne ligge bak. Etter å ha gravet litt viser det seg at listen Politiet bruker over NSFs programmer for erverv er de samme programmene det skytes i NM innenfor NSF.

    • Like 1
  14. 2 hours ago, arg said:

    Så, man kan altså søke om våpen til hvert av programmene innen det forbundet man er med i. 
     

    Er man med i NSF så kan man da søke om 9mm til; 25m grov, hurtig grov, grovfelt og militærfelt, og dette skal da kunne godkjennes uten spørsmål(gitt det formelle er i orden)selv om ett våpnen i praksis kan brukes i flere grener. Har ikke tenkt til å søke firex9mm, men vurderer to, og da vil dette kunne gå glatt igjennom. Er dette riktig forståelse av reglene?

    Ja.

     

    Jeg har forøvrig valgt å være "test case" og søkte 9mm i samtlige av disse uten problem.

     

    Tror nok i hvert fall en av de blir omgjort/byttet til .32, men det koster ikke mer å søke fler samtidig, så jeg valgte å teste responsen.

    • Like 2
  15. 18 minutes ago, Torf said:

    I NSF/ISSU er det nå påbudt med "kammerflagg" som går igjennom hele mekanismen og pipa og er synlig i begge ender, ut av mekanisme og ut av munning. Selv på luftvåpen.

    Dette kammerflagget kan ikke tas ut før man har fått tillatelse fra standplassleder og skal settes inn igjen med en gang skyteserien er avsluttet.

    Kantklippertråd er glimrende til dette.

     

    Kantklippertråd i luftrifle i EM på Hamar i mars:

    DSC_0662.JPG

    Dette ble jeg nødt til å sjekke opp, da jeg hittil har benyttet små, håndterlige kammerflagg som kun går i kammeret.

     

    Quote

    Sikkerhetsflagg, laget av et fluoriserende orange eller liknende materiale med sterke farger, skal alltid settes i rifler, pistoler og halvautomatiske hagler, bortsett fra når fjerning av sikkerhetsflagg tillates i samsvar med disse reglene. For å bevise at luftvåpen ikke er ladd må sikkerhetsflagg (sikkerhetssnorer) være så lange at de rekker gjennom hele løpets lengde. Sikkerhetsflagg for alle andre våpen skal ha en del som settes i kammeret (bakre del av løpet) for å bevise at kammeret er tomt.

     

    Fra NSFs generelle tekniske regler, utheving er av meg. Gjennomgående flagg er visst kun for luftvåpen av en eller annen grunn. Ser ut som jeg fortsatt kan bruke mine små flagg.

    • Thanks 1
  16. 39 minutes ago, Sarasin said:

    Så i praksis så søker man om en halvautomatisk pistol til konkurranse (militærfelt for eksempel) med 9x19 kaliber?

     

    Så bryr ikke politiet seg om du velger å kjøpe en Sig, Beretta eller Glock, så lenge du leverer de rette papirene?

    Korrekt.

    • Like 1
  17. 2 hours ago, bardp said:

    Utmark er vel alt som ikke er dyrket eller byområde. Hva mener du Ausvika er ?

    Et særs populært fritidsområde for familier, og alle som bor i Bodø vet at det er det.

     

    Poenget mitt er at enhver oppegående person forstår at man ikke bedriver hobbyskyting i slike områder, men i områder med mindre fottrafikk.

     

    Dersom du forkaster denne åpenbare fornuften og ønsker å begynne å advokatifisere om området er definert som utmark eller ei, kommer du ingen vei.

×
×
  • Create New...