Jump to content

ZG47

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ZG47

  1. ZG47

    Helt ny Krieghoff Teck DB

    Hei! Jeg ser at en Krieghoff Teck i 8x57IRS er for salg hos Jakt&Friluft, det aner meg at dette kan være børsa som er omtalt i denne tråden. Jeg kan historien til børsa fra den var ny til at Odd Jacobsen solgte den, men derifra er det nokså tomt - kan noen fortelle meg reisen videre? Er børsa ok, eller er det noe som må gjøres med regulering, piper... Jeg er takknemlig for tilbakemelding!
  2. Til Gunwerks: Det ble kjøp av noen pakker Geco Plus i dag. Der hjalp du meg i gang.. Så har jeg sett på de samme kulene som du er inne på, både Brenneke sin og RWS sine. Så er jeg nok litt for gammel og har jakta alt for mye og har felt min andel av elg, i tillegg til å ha spist mye av dette kjøttet, til å la noen veterinærer ødelegge hyggen.
  3. Mange takk for godt og begrunnet svar! Jeg var egentlig i tvil om det var gjort en feil ved kamringen av pipa og jeg har heller ikke fått godt svar av Vågsland som hjalp meg med jobben, men nå roer jeg meg.. Så ser jeg at mange av brukerne kjøper fabrikkladde patroner - praktisk og lettvint, jeg er i faresonen selv til å gå på denne løsningen - men jeg lader mye av den øvrige ammunisjonen min selv og vil nok forsøke å finne en standardladning med ei lodda kule. Foreløpig har jeg starta med å kjøpe inn 140gr Woodleigh PP SN, Hornady 154gr GR RN og Speer 160gr Grand Slam SP, men jeg vil nok prøve noe fra kontinentet også - har du et forslag..?
  4. Jeg kjøpte ei ny Heym pipe ( ferdig dreid fra fabrikk ) til min ZG47 i 7x64 Brenneke. Jeg opplever at det er lengre friflukt ( 7 - 9 mm, avhengig av kuletype )enn jeg har vant med i andre kalibre. Er det noen logisk grunn til dette?
  5. Er det riktig at TRG avtrekk passer til Tikka T3 og finnes det flere utgaver av disse avtrekkene? Hvor kjøpes disse gunstigst! Takknemlig for tips!
  6. Hei og takk for innspill! Jeg har ikke dårlig tid og sjekker på tipsene deres. Siktet skal for øvrig stå på en Steyr Luxus fra -80 tallet i kal 243 Win - disse har så tynne piper inn mot låskassa at det er god plass selv med laveste montasje. Mange takk!
  7. Hei! Jeg trenger et sikte med fast forstørrelse - gjerne brukt - av type Zeiss 8x56 eller lignende. Hva finnes av brukt / nytt og hvor?
  8. ZG47

    Nytt hagleskjefte

    Supert! Mange takk!
  9. ZG47

    Nytt hagleskjefte

    Hvem i østlandsområdet heter Ronny og lager hagleskjefter ( Glove grip ) og andre typer skjefter. Jeg finner lite info om ham, men det jeg har sett ser bra ut.
  10. Hei igjen Det ordner seg.... Jeg kontaktet Albert Inge Rafdal og fikk lånt en brotsj av ham ( dvs sendt direkte til Vågsland ). Hadde kanskje ikke fått lånt denne hvis ikke jeg hadde handlet tjenester fra ham tidligere, men dette var bra service uansett fra Albert Inge! Takk for gode innspill fra flere!!!
  11. Hei igjen! Jeg stusset nok også på at dette var så fremmed for de nevnte børseverkstedene. Og takk for god adresse på tysk leverandør den er notert. 260lynx har kanskje noen prøvde ladninger også til dette kaliberet..?
  12. Hei! Bytter den gamle 30.06 pipa i en Heym pipe i 7x64, men hverken Våpensmia, Jakt & Friluft eller Vågsland har kammerbrotsj til kaliberet - Hvem har det, mon tro..? Vågsland skal gjøre jobben. Takk for innspill!
  13. Hei igjen! Takker amatør og zeissoem2 for svar og tips! Jada, det er en slik kikkert, men i mye penere stand. Jeg vurderte også og ta kontakt med Zeiss Norge og spørre dem fordi jeg har lest samme historien, men det kan ofte gi et bedre resultat og finne et mindre firma som driver med dette - i så måte er Schilling et meget godt tips! Til slb så er våpenet en drilling fra 1925 som jeg jakter med, mer eller mindre, hele høsten. Jeg har også fått Vågsland til å lage ringer til en ny Pecar som jeg kjøpte før dette selskapet ble lagt ned, og som passer bra på dette våpenet. Men det er stas å bruke den originale kikkerten og den fungerer slett ikke så galt. Bilder kan komme...
  14. Eldre optikk Jeg har en C.P. Goerz Certar 4x på min Sauer mod 25 drilling og lurer på om noen har erfaring med hvem ( om noen ) som kan forbedre linsekvaliteten på denne type sikter. Jeg tenker på moderne linsebehandling som sliping og coating for å få et bedre resultat enn det opprinnelige. Produsenten er mest kjent for håndkikkerter men har også produsert mange kikkertsikter. Dersom det finnes noen som gjør den slags jobber i dag så finnes de trolig i Tyskland eller Østerrike? Har noen gjort dette?
  15. ZG47

    Løpsbytte 30.06

    Hei Isbjønn! Jeg har byttet noen piper i riflene mine opp gjennom årene og brukt både Walther, Border og Heym - alle med gode resultat. Når det gjelder de amerikanske produsentene så har jeg erfaring med kun èn og det var en dårlig erfaring, derfor har jeg holdt meg til de europeiske. Jeg er helt sikker på at både Shilen og andre leverer gode piper, men jeg ser ingen grunn for meg selv til å prøve disse. Men har du ei pipe som er god, så er den god! Hilsen ZG47
  16. Hei Henrik! Jeg har brukt denne kula fra Woodleigh i mange år med gode resultater! Jeg ser at den nye pakkene jeg har kjøpt har en annen farge ( gul og hvit ) og betegnelsen på kula er RN SN. Utseendemessig er det litt avvik uten at dette har noe å bety. Jeg har heller ikke registrert treffpunkt - avvik. Bruk disse kulene og vær trygg på at de fungerer! God jakt!
  17. ZG47

    Løpsbytte 30.06

    Hei Min ZG47 i 30.06 fra 1957 trenger løpsbytte. For enkelhets skyld blir det samme kaliber, men det er en stund siden jeg byttet lett jaktløp i rifle og lurer litt på hva som skal monteres. S&L leverer ferdige jaktløp som er tynne og lette og er det jeg har festet meg med i første omgang, Heym har også lette og gode piper. Har noen kvalifiserte tips til andre valg?
  18. Hei! Jeg har tilsvarende kaliber i drilling og har stilt samme spørsmål tidligere. Svaret er enkelt: Det skal som de kyndige herrer svarer brukes kun .257 kuler. Selv kjøpte jeg 117 gr Hornady RN og 120 gr Speer Grand Slam, men jeg har ikke noen ladning jeg kan stå inne for enda. Lykke til!
  19. Hei! Kom litt seint inn i denne tråden, men jeg kan ikke la være å tilkjennegi glede over at såpass mange velger dette kaliberet. Jeg startet min jaktkarriere på slutten av 1960tallet med min fars Kongsberg jaktkarabin i 8x57IS Moderat. Etter den tid er andre kaliber og våpen blitt brukt over kortere og lengre tidsrom, men de siste 25 åra er det 8x57IS som har vært favoritten på jakt. Jeg ringte Jørund Lien for mange år siden og spurte om råd til lading av 196 grains kuler og fikk kontant svar: Bruk 50 grain N 150! Det har jeg stort sett gjort siden. Bruker Woodleigh og Oryx på jakt, men har brukt den omtalte Remington - kula i 185 grain også, og økt til 51 grain med samme krutt. Jakter elg med løshund og har dette kaliberet i ZG 47 og Mod 21, sammen med 308 Win ( i kort og lett helstokk Mannlicher ) som favorittkaliber. Partizan - kulene forsøkte jeg, men fikk ikke disse til å gå i mine våpen.
  20. Hei Rolf! Jeg er nok til en viss grad tilhenger av at " det enkleste er ofte det beste " på jakt. Selv om jeg har våpen med mer kompliserte avtrekk enn ZG 47, har brukt optikk med lys osv.. Men avstandsmåler i håndkikkert har jeg aldri savnet på jakt. Jeg har aldri felt vilt på avstand over 200m på jakt og tviler på om jeg kommer til å gjøre det. Hold opp til " min grense " trenger jeg ikke avstandsmåler for å vurdere, men det er en stor fordel å ha skutt nok jaktfelt til å vite hvor du skal holde. Så vet jeg at det er skyttere som skyter på lengre hold enn det jeg gjør - kanskje du er en av disse?
  21. Hei! Etter å ha brukt lite penger på håndkikkert de første årene jeg jakta, kjøpte jeg en Zeiss 7x42 i 1984. Denne har jeg vært storfornøyd med i alle år. I 2012 kjøpte jeg en Swarowski 8,5x42 og er enda bedre fornøyd med denne. Jeg kan ikke si at jeg har brukt denne mye om natta, men den er merkbart bedre enn min gamle Zeiss. Avstandsmåler hadde jeg aldri valgt i en kikkert som skal bæres mye - da blir den med bare de første turene. Jeg er kresen på optikk og du blir garantert fornøyd med østerrikeren.. Lykke til!
  22. ZG47

    Hylsetromler

    Takker for tips! Det er muligens noe forskjell på støynivået, slik jeg tolker innspillene, ellers ganske likt. Mange takk!
  23. ZG47

    Hylsetromler

    Hei! Er det noen særlig forskjell på de forskjellige typer hylsetromler? Denne skal kun benyttes til riflehylser. De ser ganske like ut de forskjellige typene, men det er kanskje noe som skiller dem..? Dillon, Rcbs, Lyman, ++ Taknemlig for tips!
  24. Selv har jeg hatt flere sikter med ret 1 opp gjennom årene og vært meget godt fornøyd. Nå skal det sies at jeg jakter mest i skogsterreng. Det finnes to typer av ret 1 - et med rette stolper og et med koniske - selv har jeg likt de koniske best, men dette er en smaksak. Jeg deler fullt ut synes på at det er lett å skyte godt med dette retikkelet også på skive. Jeg bruker fortsatt dette siktet på noen av mine våpen og ser ikke behov for å bytte ut disse. Men det er vel slik at belyste siktemidler er kommet for å bli og disse er mer fancy enn de gamle
  25. Hei og takk for respons! Dersom det samme spørsmålet hadde blitt stilt om blypatroner så hadde nok foreligget nok tester, men det er ikke så mye å finne når det gjelder stål. Det er interessant at Gamebore er ganske jevn og tydeligvis er en ok patron - noe de fleste mener som bruker den. Mange takk!
×
×
  • Create New...